sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Penkkejä ja näkymiä

Asiaa penkeistä ja penkin vierestä.
Olen sijoittanut pihapiirimme useita tuoleja, penkkejä ja istumakiviä.
Esitten niistä muutamia.
Ensin on kuva penkistä ja sitten kuva, mitä näen penkillä istuessani.


Puupuistossa, itäosassa tonttia, on uusin istuma-alue.
Tästä kulmasta näkee koko alapihan:
hedelmäpuut, Marjatarhan, Pömpelin ja Kesälän.Uusi istuin tämäkin, kivi, joka juurtui paikoilleen toukokuussa,
kun Pikku-Metsää maisemoitiin.
Oikeasti Pikku-Metsää ei siis enää ole, on vain nimi jäljellä.
Kivellä istuen näkee talon ja ylärinteen.Olen ostanut useita metallisia penkkejä. Tässä yksi.
Tässä kun istuu, niin näkee alapihaa ja peltoja.Ei varsinaisesti penkki, mutta tykkään istua pation kivireunuksella,
josta muuten näette kuinka jyrkkä alapihamme on.
Näkymässä on Pyry-koiramme muisto-omenapuu,
riippaoksainen paju ja sen takana (ei tosin näy) päärynäpuu.Talon eteläseinustalla oleva penkki on 
lämmin paikka istua keväällä ja syksyllä auringon helliessä.
Siitä näkee Kesälän ja portin, joka johtaa alapihan riemuihin.


Näin meillä, kuinkas teillä?

22 kommenttia:

 1. Ihana idea kuvata istumapaikkoja ja näkymiä niistä! Tästähän voi tosiaan kukin bloggaaja kirjoittaa, miten hauska ajatus! Siinä tajuaa yhdestä kuvaparista todella paljon puutarhan paikoista. Kivaa, kun jossakin kuvassa näkyy myös Virallinen Puutarhatonkija :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, toivottavasti tartut ajatukseen ja kuvaat lempparipaikkasi. Sitä odotellessa...

   Hämmästyttävän vähän osuivat tällä kertaa Viralliset Puutarhatonkijat kuvauslinjalle, hih. Minä sitten rakastan niitä kuvia, joissa kissasi seikkailevat. Tykkään äärimmäisesti kissoista, mutta miehen allergia estää kissan pitämisen.

   Poista
 2. kuvista voi myös todeta valtavan työmäärän ja että valmista tuli! täydellinen muodonmuutos, harkittu suunnitelma -

  nyt on aika nauttia ja rentoutua omalla pihalla...

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, hannah, töitä ollaan paiskittu, mutta ilolla ja hyvillämielin. Kumma juttu muuten, että riittää kun istuu penkillä vaikka vain viisi minuuttia, niin kummasti taas jaksaa lykkiä kottikärryjä ja siirrellä kiviä. :)

   Poista
 3. Mainio idea ja jokaisen toteuttavissa, siis omassa blogissaan. Paljon on töitä tehty ja kaunista tullut. Onko tuo päällyste kivituhkaa vai singeliä? (vai millä nimellä sitä kutsutaan, pieniä kiviä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, maatuska! Jäänpä oottelemaan sun istumias ja maisemiasi. Päällyste on kivituhkaa ja soraa. Singeli olis jalkaystävällisempää, mutta tuli valittua sora. Etupihalle taidetaan laittaa ensi kesänä singeliä. Luulisin, että siinä ei rikka paljoa viihdy, kun pyöreät kivet kierivät koko ajan jalan ja renkaitten alla.

   Poista
 4. Teillä on niin tilavaa, kodikasta, kaunista, viihtyisää pihassa. Silmälle näkymiä joka puolelta.
  Meillä ei ole puutarhaa, ei sen kummemmin pihaakaan. Mökkiä rajoittaa toisaalla metsä, toisaalla suo. Niin eri maailmaa, mitä sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasia on, että ympäristö rauhoittaa ja on viihtyisä, sulla luonto, mulla piha. Kiitos kauniista sanoistasi, aimarii.

   Poista
 5. Onpa kaunis puutarha! Istumapaikat ovat puutarhassa tärkeitä, eriasia on sitten se, joutaako niissä kovin pitkään istuskelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kurjenkello! Istumapaikat luovat keitaita puutarhaan, niissä voi istua vaikka vain muutaman tovin ja taas jaksaa viipottaa pihalla. :)

   Poista
 6. Jokaisesta paikasta on kyllä tosi mukavat näkymät. Ehkäpä kuitenkinn pidän eniten noista näkymistä missä näkyy peltoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TaintaT, totta, pellot ovat jokaisena vuodenaikana kauniita. On myös mukava, kun voi katsella kauas, siinä jotenkin mieli latautuu.

   Poista
 7. kuten saila ja maatuska jo edellä totesivatkin ideasi kuvata istumapaikkoja ja näkymiä niiltä loistava! pihalla on hyvä olla istumapaikkoja siel sun tääl. sinun penkeistäsi ehkäpä mieluiten istahtaisin Pikku-Metsän reunuskivelle katse yli vainioiden ja ruostuneelle rautapenkille, mitenkäs muuten kuin katse alapihan yli peltoaukealle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona Winebridge, sitä isuttiin tyttösinä kivillä (ei tainnut pahemmin pihalla muita istumia ollakaan) ja edelleenkin tykkään istua kivillä ja rappusilla. Istumapaikkoja ei ole koskaan liikaa, ne tuovat hyödyn lisäksi kauneutta pihalle.

   Poista
 8. ps. kesämuistoja kuvakooste ihastuttava!

  VastaaPoista
 9. Ihana idea postaukseen! Itsekin haluaisin lisää penkkejä pihoihimme. Tämä postaus nosti idean taas esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, mukavaa, kun tykkäät postauksestani. Haaveena olisi tehdä betonista penkki... Katsotaan, mitä sun pihallesi ilmestyy ja saanko minä pyöritettyä betonimyllyä ensi kesänä.

   Poista
 10. Teillä on kyllä aivan mahtavan kokoinen piha. Tuossa todella tarvitaan puutarhainnostusta, että jaksaa hoitaa. Meidän rivitalopihamme on niin pieni, että istuessa penkillä näkee koko pihan. Mökillä tonttia on vähän enemmän, mutta siellä on kaikki tällä hetkellä ihan kesken. Ehkä siellä joskus on muutama ihana istumapaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, piha on suorastaan liian suuri, mutta tarkoitus on raivauksen jälkeen muokata pihasta mahdollisimman helppohoitoinen eli tiiviitä istutusryhmä ja selkeitä linjoja. Nyt on aika mennyt alueiden kaivamiseen, tasoitteluun ja kivien kärräämiseen, mutta täytyy todeta, että kunto on kyllä kohillaan. :)

   Poista
 11. Upean näköistä! Täällä minulla on kaikki rempallaan, Läheisten hautajaiset järjestelyineen pitivät minut poissa puutarhasta lähes koko kevään ja kesän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, sinulla on ollut surua, kaikkea ei vaan jaksa eikä ehdi. Oma piha ränsistyi, kun toissa kesänä en jaksanut tehdä yhtään mitään, syyhän oli siinä kilpirauhasen vajaatoiminnassa, mikä selvisi vasta syksyllä. Ensi kesänä puuhastellaan taas uusin voimin ja innoin.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...