keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Koiranköynnös ja upea köynnöstuki

 

Luumupuu heitti henkensä talvella ja istutin sen juurelle Vekiltä saadun koiranköynnöksen (on muuten myrkyllinen, varsinkin juuri). Ei kovin kaunis näky? Noh, muistin sitten, että minulla oli jäljellä yksi kolmesta joustinpatjasta, jotka dyykkasin muutama vuosi sitten yleiseltä roskikselta.

Ehdotin (lue käskytin) miehelle, että voisko hän lyödä maalaamani patikat teräsjalkoihin. Hänelle sopi. Sitten mietin ankarasti, että miten saisin patjan kiinni puutolppiin. Ruuveilla? Nippusiteillä? Rumaa! Mies siihen totesi, että pujotetaan nuo tolpat patjan sisään. Täh!!! Todellakin toimi hienosti. Nyt koiranköynnöksellä on arvoisensa tuki. Joustinpatjasta on moneksi.


Siirsin kasvihuoneen edessä olevaan kukkapenkkiin kaikki alapihan sormustinkukat. Tämä siksi, kun Tuisku-koiramme jälttää kaikkia kasveja ja sormustinkukka on myrkyllinen.


Eilen satoi, tosin aivan liian vähän, joten lähden tänään istutuspuuhiin. 
Omenapuut täytyy saada maahan, kohopenkkiin.

24 kommenttia:

 1. Kyllä harmittaa, kun en oo aikoinaan äkänny purkaa joustimia patjoista pois!! Nyt olis tarvis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, nyt sanaa levittämään sukulaisille, että otat vastaan kaikki vanhat jousipatjat. Ovat kyllä oikein aarteita, sekä sukulaiset että jousipatjat. :)

   Poista
 2. Aika kiva! Joustinpatjasta on todellakin moneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirjo, näin on! Ensin patjalla köllitään moniaita vuosia ja sitten se pääsee koristeeksi puutarhaan. Ollaanko me vähän hassuja. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä näin on, Kruunu Vuokko! Meillä usein lähtee juttu liikkeelle toisen ajatuksesta ja toinen täydentää jutun niin, että tulee erinomainen.

   Poista
 4. Siinäpä taas Marttailua parhaimmillaan. Hieno idea, ja komea toteutus. Köynnös näyttää takuulla upealta tuota vasten kasvaessaan. Jos ei peitä tukea kokonaan, saat toiselle puolelle kasvamaan toisenkin, jos multatilaa riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää tuki on nätti varmaan myös talvella, intopii. Tässä koiranköynnöksessä ei taida olla kummoisetkaan kukat, joten jospa laittaisin klematiksen toiselle puolelle. Olis väri-ilotusta.

   Poista
 5. Pitäähän koirapihassa koiranköynnös olla, kukkia eli ei. Vielä kun laitat siihen lumikärhön Tuiskun "kaimaksi", niin on koiruilla oma istutus ;-) Oliskohan jonkun lajikkeen nimessä vielä joku 'Storm'?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy silmätellä köynnösten nimiä, intopii. :D

   Poista
 6. Näyttää oikein kivalta! En lämpene ihan kaikelle ruostetta- ja romuakierrätykselle, mutta tämän huolisin omaankin pihaani. Muutenkin on taas niin hienoja näkymiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmönen patja on siro ja noista jousista tulee nätti kuvio. Kiitos, Konnadonna!

   Poista
 7. Kovasti on sateita ja ukkosia lupailtu, mutta tänne ei ole kymmentä pisaraa enempää satanut. Saisi kyllä sataa vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on satanu ravakasti. Onneksi. Sillä sain omenapuut istutettua, kun maa kastui. Toivotaan lempeitä sateita yöaikaan sun pihalles. Vai...

   Poista
 8. Enpä arvannut tukikuvaa katsoessa, että se oli tehty joutsinpatjasta. Todellakin hienon näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joustinpatjoista on tullut samanlainen villitys kuin oli aikoinaan heinäseipäistä. :)

   Poista
 9. Mullakin on yksi joustinpatja tuolla pihalla odottamassa, tai siis vain juuri nuo ruosteiset kiekurat. Tänään viimeksi mallailin ja mietin, miten sen kanssa. Täältäkin tuli lisää ideoita, hyvä juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu, jos sait idean päästä kiinni, jl. Patjakiekurat ovat kyllä veistoksellisen näköisiä ja lisäksi vielä mainio köynnöstukena.

   Poista
 10. Ihana kasvituki, tuollaisesta olen haaveillut! Teidän kasviHuone on hyvin kaunis :) On tylsää, että lukuisat kasvit ovat myrkyllisiä ja vaativat erikoistoimenpiteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna S, nyt vaan kyselemään tutuilta, että onko joutilasta joustinpatjaa. Siitä se alkaa. Patja ruostuu tosi nopeasti ulkona. :)

   Samaa mieltä kanssasi, kasvihuone on upea, vielä kun joskus ehtisin hyödyntämään sitä täysillä. Nyt mennään ostotomaatintaimilla, omista kun kasvaa semmoisia ruipeloita ja honteloita ettei kehtaa katsella, hih.

   Poista
 11. Upea idea ja oi oi miten ihana viherpeukalo olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, enkulin käsityöt! Peukaloni kyllä vähän vihertää ja kynsien alla on multaa, mutta kovin harrastelijamaista nää mun puuhasteluni ovat. Emme ole tehneet koskaan pihasuunnitelmaa ja etenemme pala ja neliö kerrallaan: tilkkutäkki.

   Poista
 12. Täällä päinkin joustinpatjojen luurangot hyvin kysyttyä tavaraa. Minulla kärhön ja pohjantähden tukena, naapurissa kauniisti keltaisella seinällä koristeena. Hänellä on sellainen ruosterautapiha. Kaunista tilaa sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila Kastelli, meillä kun on Tempur-patjat, niin niissä ei ole jousia, joten nämä joustinpatjat olivat todellinen löytö. Ruosterautapiha kuulostaa hauskan mielenkiintoiselta. Kiitos, Leila!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...