perjantai 8. marraskuuta 2013

Maisemia ja opiskelukuulumisia

Opiskelu pitää kiireisenä. Opinnäytetyön hakemus on hyväksytty, ja voin aloittaa tiedonkeruun. Muutenkin opinnot ovat sillä mallilla, että vapaasti valittavat: tehty, sivuaineista puuttuu 7 op, ammattiopinnot: tehty ja pääopinnoista taitaa puuttua vain 5 kurssia. Lisäksi puuttuu 15 op työharjoittelu, sen kun vielä löytäisin ja toivottavasti sitä kautta myös työpaikan, niin voisin valmistua ensi vuoden loppuun mennessä. Alkuperäinen suunnitelmani oli valmistua 2015 keväällä, mutta käyhän se näinkin. Hih. Valmistuisin siis alle kolmessa vuodessa. Ei ihan paha senioriopiskelijalta.


Silmä lepää ja ajatus lentää, kun katselee harmaata maisemaa.


Loimijoki koulunikkunasta kuvattuna 10.10.


Loimijoki 8.11.


Marttaystäväni Pirkko kävi kylässä ja toi nämä hurmaavat ruusut.
Keitin meille thaimaalaista kanakeitto.

 

20 kommenttia:

 1. Onnittelut menestyksekkäästä opiskelusta! Vähän vanhempana tietää, mitä haluaa ja opiskelu maistuu. Mutta en minä pahana pidä, jos nuorten opiskelut ihan vähän venyvät. Pitäähän sitä elääkin ja saada elämänkokemusta.

  Ja aina yhtä ihana tuo Loimijoki-maisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Manta! Nopeasti on mennyt tämä aika ja laman jälkeen mulla on muodollista koulutusta sen verran, että kelpaan taas työmarkkinoille, toivottavasti.

   Insinööriopintoihin on varattu aikaa 4 vuotta. Monet käyttävät sen ajan, koska käyvät töissä ja pitäähän sitä välillä bailtatakin.

   Poista
 2. Hyvällä mallilla on opiskelusi. Tosi hieno suoritus valmistua alle kolmessa vuodessa.:) Bailaamiset on sinulta sitten jääneet aika vähiin.;)

  Upeasta ruskasta saatiin nauttia tänä syksynä. Hienot värit tuossakin 10.10. otetussa kuvassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähiin on bailaamiset jääneet. Mitä ny oon kumikengät jalassa välissä hypänny pihalla riamupolkkaa. :)

   Jos terveenä olen, niin enköhän minä valmistu ensi vuonna, mutta en ota aiheesta paineita. Opinnäytetyötä voi tehdä myös työnohessa. Tärkeintä on löytää töitä. Tässä on vielä monta vuotta eläkkeeseen, hih.

   Poista
 3. Hurjalta kuulostaa opiskelutahti.Taidat olla kovin innostunut opiskelusta.Kyllä seniorit osaa ja jaksaa.

  Upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän olen aina opiskellut töiden ohessa. Nyt kun jäin työttömäksi olen päässyt opiskelemaan päätoimisesti. On kyllä auvoinen olo, että tämmöisen mahdollisuuden sain ja se varmaan siivittää myös opiskeluja. Kovasti kyllä joudun puurtamaan, kun matikka ja sen johdannaiset ovat minulle todella vaikeita ymmärtää. Puuttuu kokonaan semmoinen vipstaakeli päänupista. Huoks.

   Kiitti kuvakehuista, JaanaElina.

   Poista
 4. Tuo neljän ruusun kuva vie jalat alta, se on kaunis ja komee yhtaikaa ja taiteellinen. Wau, aivan ihana! Tuollainen onnittelupostikorttina ois makee. Jos olisin röyhkeä ja häikäilemätön, varastaisin sen itselleni. Mutta kun oon kiltti ja vähän nynny, niin tyydyn vain ihailemaan.
  Ja onneksi olkoon hyvästä opiskelutahdista! Seniorin etu on, ettei ole niin paljon häiritseviä rientoja kuin nuorilla opiskelijoilla. Jokaisella iällä on etunsa. Lisäksi kiinnostus on hyvä kannuste opiskeluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule HooPee, sun ei tarvii varastaa kuvaani kortiksi, voit tehdä sen ihan mun suostumuksella. Toi kuva on aika pieni, niin voisin lähettää sulle meilillä vähän isomman. Käyttäisitkö sitä nettikorttina vai ihan postikorttina? Resoluutio olisi sitten ihan eri. Entäs koko? Pikseleitä vai senttimetrejä? Laita kommenttiin postiosoite, en julkaise, niin lähetän kortin sulle, jos näin haluat.

   Mun kannuste opiskelulle on saada ajantasainen tutkinto, etten sitten sen takia tule työelämässä syrjityksi, ikä nyt on ihan toinen juttu. :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti, Vekki! En olis enempään pystynyt venymään, järki ei riitä.

   Poista
 6. Onnittelut opiskelustasi. Oi oi miten upeita kuvia.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinä osaat tehdä kauniita käsitöitä ja kortteja, minä puolestani osaan (vain) napsia kuvia. :)

   Herttaista ja herkullista viikonloppua!

   Poista
 7. Kovaa vauhtia olet opiskellut, fassensulka upealle suoritukselle!

  Sumuisat järvimaisemat ovat sitten kauniita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Nopeampaankin tahtii olisin pystynyt, jos olisin jaksanut opiskella myös iltaisin, mutta en jaksanut, iski suunnaton väsymys ja päässä pyöri kaikki asiat ihan mukkelismakkelis. Omat kirjoitusharrastukset jäävät väkisin taka-alalle, mutta heti kun valmistun naputtelen uusia Jenny Cotton -seikkailuja. Kirjoittele sinä uutta romaaniasi innolla!

   Sumussa on taikaa.

   Poista
 8. No vähnkös sinulla etenee nuo opiskelut hienosti! Onnittelut jo etukäteen.Kun sulla on noin paljon virtaskaa, niin eiköhän sitä työpaikkaakin löydy. Sitten voit vaikka perustaa oman firman, jos ei meinaa alan hommia löytyä. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin nää opiskelut etenee. Tosin nyt voi olla muutama tentti, että joudun uusimaan, olen sen verran paljon ulalla. Onneksi voi keväällä uusia, jos vaikka aivot menisivät semmoiseen moodiin, että ymmärtäisin.

   Meillä on logistiikkayrittäjyyttä parhaillaan ja teen kiivaasti erilaisia kannattavuuslaskelmia koulutusalaan liittyen. Vaikea on saada toimintaa kannattavaksi näin laman aikana. Kökkö homma.

   Poista
 9. Et ole tainnut kovin paljon Loimijokea koulun ikkuinasta kuvailla, kun opiskelut ovat noinkin vikkelästi sujuneet. Aikuisena taitaa olla enemmän motivaatiota opiskeluun, kuin nuorena. Nuorena on kiire elämään ja kokeilemaan kaikenlaista muutakin kuin sitä opiskelua. Aikuisena/seniorina tietää jo, mitä maailmalla on tarjota. Palaset ovat ikäänkuin loksahtaneet jo paikoilleen. Siitä huolimatta nostan ponnisteluillesi hattua. Ei se kaikilta suju seniorinakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän muistaa kuvata Loimijokea maanantaisin ruokiksella, aina vaan ei muista. Kannusteena opiskelulle on työpaikka, joko entisiin koulutushommiin tai johonkin uuteen tehtävään logistiikan allalla. Myyntityö sopii myös luonteelleni hyvin. En aijo kuuseen kurkoittaa, ura ja päteminen ovat taaksejääneenä.

   Välillä ihmettelen, että miten olen jaksanut hoitaa perheen, opiskelun ja työn. Vielä kun oli pitkät työmatkat. Kaikkeen sitä nuorena taipuu, kun on pakko. Nyt kyllä haluaisin päästä hieman helpommalla, vaikka niin, että työmatkaa olisi VAIN 100 km. ;D

   Poista
 10. Upeeta, mahtavaa, aaltoja ja paljon kannustuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaltomaisesti tää opiskelu tuntuukin sujuvan, toivottavasti en uppoa aivan viime metreillä. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...