lauantai 27. huhtikuuta 2013

Marttakorun suunnittelija: Seppo Tamminen

Kurkkasin marttarannerenkaani taakse ja siellä luki Seppo Tamminen. Hän on suunnitellut korun luultavasti 60-luvulla. Koru ei ole rahallisesti arvokas, mutta minulle monella tapaa merkityksellinen.

 

Ihailen kovasti Seppo Tammisen taidetta. Korusuunnittelusta en ollut tiennyt aikaisemmin. Ostin useita vuosia sitten häneltä tämän taulun:


Taulussa on huumoria, loistavan värisiä kukkia, mörököllikissa, häivähdys antiikkia pylvään muodossa ja huimana siintävä taivaanranta. Voiko elämältä enempää toivoa! Kuva on hykerryttävä ja saa minut aina hyvälle tuulelle.

10 kommenttia:

 1. Melkoinen yhteensattuma, että suunnittelijan taide on sinulle tuttua ennestään :) Taulu on oikein mukava minunkin mielestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapasin taiteilijan näyttelyssä Lopella. Olin jo pitkään ihaillut hänen töitään. Hmmm... ei kai kissalla ole mitään tekemistä tykkäämisesi kanssa.

   Poista
 2. Voi, kunpa tuo rannekoru tulisi jotakin kautta uudelleen tuotantoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun etsin tietoa korusta, niin samanlainen oli myynniissä Huuto.netissä hintaan 20 euroa. Tosin se oli jo myyty, sori. Pidetään silmällä, jos säkin saisit samanlaisen. Moni meijänkin martoista alkoi kyseleen korun perään.

   Poista
 3. Jännä juttu, että sinulla on tuon korun sunnittelijan maalaama taulu!

  VastaaPoista
 4. Mainion hauska taulu. Eikä ihme, jos moni martta alkaa kysellä noin kauniin korun perään. Veikeä yhteensattuma tuo taiteilija. M-L

  VastaaPoista
 5. Tuo rannekoru on hyvin kaunis, vaatimaton ulkonäöltään ja juuri se tekee sen niin kauniiksi. Eikös tuo taiteilija maalaa noita kissatauluja enemmänkin, näyttää niin tutulta tuo kissa, mutta ei tuo maalaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Vaatimattomasti kaunis.

   Tamminen ei maalaa enää, hän kuoli viime vuonna. On kyllä olemassa naispuolinen kissamaalari, jolta tulee myös korttisarjoja. Ehkä tarkoitat häntä, nimi ei nyt vaan tule mieleen.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...