sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Tervetuloa aurinkoarmas!

Olipa tänään sädehtivä päivä. Käytiin koko perheen voimin tallustelemassa järven rantaa pitkin kansanpuistossa. Oli huikaisevan nättiä.


Miksi, oi, miksi ostin uuden Photoshopin! Tämä ei ollut kysymys, vaan parkaisu. Minulla oli 10 vuotta sitten hankittu Photoshop, ja se oli tuttu ja turvallinen. Ei siinä tosin ollut hienoja toimintoja, ja siihen katajaan sitten kapsahdin, kun alkoi himottamaan nämä uudet ominaisuudet. 

Ja iski minuun Sulo Vileen -syndroomakin, kun sain ostettua 1000 euron ohjelman opiskelijahintaan, 250 euroa. Ohjelma kotiutui jo pari viikkoa sitten ja en osaa vieläkään käyttää sitä kunnolla. Miksi, oi, miksi menin syyhyttä saunaan? Ei vaiskaan, enköhän ajan kanssa saa tuosta uudesta kuvankäsittelyohjelmasta monenlaista iloa (ja hyötyä).


Sain Konnadonnalta kivoja kysymksiä vastattavaksi:

1. Laitatko ruokaa puutarhassasi?
En laita. Emme ole grillaajia. Tilanteeseen voi kyllä tulla muutos, sillä kesäkeittiö on rakenteilla Olokolon päälle.
2. Kumpi on mieluisampi asukki puutarhassasi: tomaatti vai ruusu?
Tomaatti, mutta ruusuja on silti enemmän.
3. Käykö puutarhassasi kutsumattomia vieraita?
Pitkäsäärisiä tupsuhäntiä kävi, mutta Tuulisten Poikien takia alapiha aidattiin ja papanamaakarit jäivät nuolemaan tassujaan aidan taakse.
4. Ovatko kukkapenkkisi viivottimella vai siveltimellä vedettyjä?
Suurella siveltimellä.
5. Tunnetko kaikki puutarhasi kasvit nimeltä?
En todellakaan. Voikukat kyllä.
6. Mikä oli ensimmäinen pihallesi istuttama kasvi?
Lehtikuusi.
7. Onko värillä väliä?
Paljon, siis on ja värejä pitää olla paljon. Värit ovat minulle hyvin tärkeitä, niin sisällä kuin ulkona.
8. Riittääkö kukkapenkistäsi kukkasia myös maljakkoon asti?
Riittää. Usein kukka-asetelmissani on mm. tilliä ja lipstikkaa mukana.
9. Mitä teet kaikista mieluiten pihallasi?
Kökin ja kuljeksin kameran kanssa.
10. Puu vai kivi?
Tämä on paha, kun tykkään kummastakin.
11. Pidätkö puutarhajuhlia?
En, mutta välillä kahvitellen Tampereen kälyn kanssa Kasvulassa.


Riitti sitä auringonpaistetta sisällekin asti. Aaah!

30 kommenttia:

  1. En tiedä, mihin Photoshopiin tutustuin ilmaiseksi kuukauden ajan ja totesin, ettei ole minua varten. Liian monimutkainen. En jaksa syventyä mihinkään niin tarkkaan, että jaksaisin opetella jotain noin monimutkaista. Sitten homma menisi, jos joku kädestä pitäen näyttäisi, kun jotain ominaisuutta tarvitsen, miten se toimii. Silkkaa laiskuutta siis..Varmasti sillä saa kaikkea hienoa aikaan ja olihan tuo todella hyvä tarjous!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut. En minä osannut käyttää kuin 10 % vanhan Photoshoppini tarjoomuksista ja tässä on satamäärin uusia toimintoja, joten...

      Katselen Youtuben opetusvideoita ja hämmästelen suu auki, kuinka taitavia ihmiset ovat kuvankäsittelyssään. Kaunista!

      Poista
  2. Niinhän se sanonta nykyään menee jotta yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa, tarkoitin jotta ovat nuo käsittely ohjelmat niin huippuja nykyään ettei kaikista otoksista tiedä onko totta vai ei. Mutta kyllä sinä ne niksit vielä opit ja saat aikaan upeita pätkiä pojista :) Vileenin syndroomaan on langettu täälläkin (usein), mutta se "krapula" menee ohi parissa päivässä. Tuo syyhy sananlasku oli ihan uusi ja niin kuvaava moneen hetkeen, hih, pitääpä laittaa se korvan taakse ja sutkauttaa jossain sopivassa tilanteessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaa se opettelu vaatii, olipa kyseessä kuvankäsittely tai puutarhailu. Kivahan kuvia on napsia ja värkkäillä niiden kanssa, varsinkin näin talviseen aikaan. Kesällä on kiva olla pihalla. :)

      Meijän perheessä viljellään sananlaskuja, sutkauksia. Sitä se savolaisuus teettää. Isotätini, eli 99,5 vuotiaaksi, keräsi erilaisia sanontoja.

      Poista
  3. Minä en ole kokeillut photoshopata kuin muutamaa kuvaani, ja niitäkin lähinnä muokkasin mustavalkoiseen suuntaan. Vinkistä löysin ilmaisen ohjelman netistä. En tiedä miksen ole siitä niin koskaan innostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää uudet ohjelmat on niin moni(mutkaisia)puolisia, että niitä ei ihan yhdessä päivässä opita. Mäkin käytän ihan perustoimintoja eli rajaan ja korjaan sävyjä.

      Poista
  4. Olen aivan ymmyrkäisenä kuunnellut valokuvauskurssin väen kokemuksia ja vertailuja erilaisista ohjelmista. Käytän itse vain maksutonta photoscapea, en oikein edes tiedä mitä muuta toimintoa voisin kaivata?
    Kauniit jäämaisemat. Ajattelin sinua (ja betonihommia tänään) kun katselin jotakin puutarhalehteä, tahtoisin raparperinlehtiä ja betonisaappaat. Muunmuassa;) Jokos sulla on suunnitelmia tehtynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä tottunut käyttämään Photoshoppia, sitä 6 versiota, mutta tosiaan ihan perustoiminnoilla. Pitää opetella uusia temppuja, kurssi olis kyllä hyvä, mutta tuolla Youtubessa on kanssa hyviä ohjevideoita, joten aloittelen niillä, joskus...

      Mulla on muotteja (katso sivupalkissa päivänkakkaroiden alapuolista kuvaa) pyöreisiin astinkiviin, joten niitä lisää. Minua himottaisi tehdä pöydänkansi ja penkki. Mutta noi vaativat kyllä jo kunnolliset muotit. Saappaat ja lehdet, noista me kyllä selvitään.

      Poista
    2. Kiva muotti, onko toi joku nurmikonreunanauha, kun noin hauskasti kiemurtaen kulkee? Pöydänkansi olis muuten mullekin tarpeeseen, joten eiköhän oteta haaste vastaan? Ja penkinkin saisin tietty sopimaan ;)

      Poista
    3. Nurmikkoreunanauhaapa hyvinkin. Pähkäilin vaikka mitä matskuja rautavanteesta lähtien ja lopulta lamppu syttyi: nurtsinauha. Sitä on helppo leikata ja rinkulat nidoin kiinni tavallisella nitojalla. Nättejä tuli ja koristeet on tehty pihan kukilla ja lehdillä.

      Pöydänkanteen ja penkkiin tarvitaan harjaterästä, mutta sitäkin meillä on jo valmiina. Olis kyllä kiva, kun pöydän nurkat ei olis suorakulmaisia, olisivat vaikka viistettyjä, mutta se vaatii muotintekijältä jo osaamista ja jiirisahaa. Voishan sitä kyllä yrittää...

      Poista
    4. Tai sitten jos osaisi juuri oikeaan aikaan ottaa pois muotista ja hiukan hio niitä kulmia....
      Oot varmaan postannu noista muoteista, kuinka mä muuten olisin muka voinu hokata mistä se on tehty ;) Kiva se on silti!

      Poista
    5. Oon postannu aiheesta Vuodatuksessa, siis kauan sitten. Jaahas, että hiontaa. Pitäs olla vissiin joku rälläkkä ja osaamista. Mää kyselen mun Veljeltäni.

      Poista
  5. Nykyajan laitteet on niin hienoja, että niitä on vaikea oppia käyttämään - mutta hiljaa hyvä tulee. Upeita nuo ottamasi kuvat ainakin ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä kanssasi. Nyt kun sain tämän älypuhelimeni, niin sormi on mennyt monta kertaa suuhun, kun perustoinnot ovat niin monen sipaisun takana. Huoks. Mutta hyviä kuvia tällä puhelimella saa otettua. :D

      Poista
  6. Minä en jaksa photoshoppailla sitten ollenkaan. En tiedä onko tuosta ohjelmasta useampia versioita, mutta olen mieheltäni ymmärtänyt, että lehden taittajatkin käyttävät tätä ohjelmaa. Olisiko heillä sitten joku ihan profi-versio? En tiedä, eikä mieheni taita, mutta tietää lehden teosta paljon, kun on töissä yhdessä lehdessä. Kivoi kuvei ja hauskoi puutarhapaljastuksia. Terveisiä M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni Photoshop on ammattilaisohjelma, jo hintansakin puolesta. Pikkuhiljaa opettelen uusia toimintoja. Olisi kyllä ihanaa osata tehdä nättejä kortteja ja muuta sievää.

      Kiitos kuvakehuista!

      Poista
  7. Ihanat kuvat, kyllä aurinko on niin ihana, mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sulla vasta herkullisia kuvia onkin. Aurinkoa!

      Poista
  8. Minä otin ja ostin alennusmyynnistä järjestelmäkameran ("synttärilahjaksi" ja synttärit on maaliskuussa...). Oli niin hyvä tarjous että tuli paljon säästöä. Ja nyt on sormi suussa, on niin paljon ominaisuuksia että tässä joutuu oikein paneutumaan kuvaukseen. Eli sama ilmiö voi tulla kun apgreidaa laitteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä sinä ja onnea uudesta kamerasta! Sinäkin teit sulovileenit. Pakko tunnustaa, että vaikka minulla on digijärkkäri, niin käytän sitä automaattiasetuksilla. En ole koskaan jaksanut keskittyä opettelemaan säätöjä. Opettele sinä, niin saat kaikki tehot irti uudesta kamerastasi. Totta, apgreidaamisen jälkeen on usein ymmyriäisenä. :)

      Poista
  9. Se on vähän sama juttu, kuin heittäytyä laiturilta mereen oppiakseen uimaan. Eiköhän se ensi kauhunhetkien jälkeen onnistu, niin uiminen kuin Photoshopin käyttökin! Ensin kauhistus, sitten kiinnostus, sitten oivallus ja sitten osaaminen, niin se menee. ♥

    VastaaPoista
  10. Hieno tuo sisäkuva!

    Minulla meinasi mennä hermot kun vaihdoin kännykän. En aluksi osannut lähettää teksiviestiäkään. Tekniikka oli mennyt minusta ohi. Aina vähän sama juttu uusien päivitysten kanssa. Varsinkin jos on tehty suuria muutoksia.

    Olen menossa oikein Photoscape kurssille. En ole koskaan käynyt millään kuvankäsittelykurssilla, joten tulee tarpeeseen. Pääsette sitten blogissa katsomaan, mitä olen oppinut. Toivottavasti nyt jotain opin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sisäkuva on työhuoneeni ikkunasta. Työpöytäni on ikkunan oikealla puolella ja tulee napsittua usein kuvia kukkapöydästä, kun siihen käy valo niin nätisti.

      Sama täällä tämän Lumia 920 kanssa. Tais mennä pari tuntia, että sain ekan soiton maailmalle. Piti laittaa hätänumero pikavalintaan, kun ei meinaa millään muistaa miten pystyy soittamaan suoraan, siis ettei valitse numeroa tallennetuista nimistä. Aattelin, että hädän hetkellä en muista sitäkään vähää, joten nyt minulla on luettelossa APUA. :)

      Seurataan silmätarkkana sun kuvausopintojasi ja opit tietysti, juu juu.

      Poista
  11. Ihanan aurinkoisia kuvia! Täällä eijoo aurinkoa näkyny, on tullu lunta ja lunta ja lunta. Kävin kerran vilikasemassa, et on kuvankäsittelyohjelmia, se siitä! Kaitpa sitä joskus innostuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan pikaseen aurinkoo teijänkin pihapiiriin, kyl se vaan kummasti aktivoittee. Amatöörikuvaajat tarvii kuvankäsittelyohjelmia (savolaista huumoria). :)

      Poista
  12. Ihana auringonpaiste oli eilen!:) Aurinko näyttäytyy nykyään niin harvoin. Tuntuu, ettei syksystä lähtien ole montakaan päivää sellaista, että aurinko olisi paistanut. Ja harmaaksihan se veti ilman taas.

    Uusi vie aina aikansa ennen kuin siihen oppii ja tottuu. Mutta hyvähän Photoshop on. Täytyypä käydä itsekin Youtubessa katsomassa noita opetusvideoita, jos niistä oppisi jotain uutta. Vaikka ei niitä kuvia mielestäni mahdottomasti kannata lähteä muokkaamaan, rajaus ja sävyjen korjaus on tärkeimmät.:)

    Sain vihdoin avun selästä aiheutuviin särkyihin, jotka alkoi olla jo ihan kokoaikaisia. Lenkeillä joka ikinen askel teki kipeää, kyykkyyn meno sattui todella paljon, istuminen oli tuskaa, öisin joutui jatkuvasti vaihtamaan asentoa... Viime viikolla jo ajattelin, että kohta on pakko jo raahautua lääkäriin, ettei sellaista enää kauaa jaksa. Lääkäriin menoahan karttelin, kun pelkäsin, ettei enää auta muu kuin leikkaus, jos sekään. Viime viikolla vähän googlettelin ja törmäsin yksiin venyttelyohjeisiin. Aloitin venyttelyt, ja jo seuraavana päivänä helpotti! Et arvaakaan kuinka oudolta tuntuu näin pitkän ajan jälkeen, kun ei yhtään kolota, särje ja jomota. Tietysti vieläkin uudelleen alkaa selkä vähän jumittaa, ja särkyjä tuntua, varsinkin, jos pitkään istuu tai on muuten huonossa asennossa, mutta venyttelyllä taas helpottaa. Nyt koitankin tehdä venytyssarjat aina aamuin ja illoin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että teillä(kin) mollikka paisteli. Viime vuosi oli oudon sateinen ja harmaa, loskanen ja märkä. Toivotaan kuivempaa, ei kuiteskaan rutikuivaa, keliä tänä kesänä.

      Tohon perusrajaamiseen se tahtoo mullakin jäädä. En edes tiedä mitä kaikkee PS:llä vois duunailla.

      On toi sun selkävaivas ollukin sitkeessä. Kuis sä sitä noin kauan kestitkään. Mikä tommonen ihmeitätekevä jumppasarja on? Kerro, niin käyn ittekin kokeileen. Kuulostaa superhyvältä. Ihanaa, että sait avun ja ilman puukkoo ja puntaria. Terveyttä!

      Poista
  13. Minuahan ei kovin helpolla lääkäriin saa, joten sitten vain sinnitellään ja kärsitään.;) http://www.kuntonetti.org/ on osoite sivustolle, josta venytysohjeet löysin. Oikeasta laidasta löytyy Kotiohjeet 1 sekä Harjoituksia. Ihan kaikkia juttuja en ole tehnyt. Enhän minä nyt itseäni jaksa nostaa selinmakuulta kantapäiden, kyynärpäiden ja pään varaan.;) Jotain omia venytyksiä olen sitten lisännyt tuolta löytyvien sopivien harjoitusten jatkoksi. Kun aloitin venytykset, koitin miten hyvin saan venytettyä sormia kohti lattiaa seisaaltaan jalat suorina. Sormenpäät yltivät juuri ja juuri polvien korkeudelle. Jo toisen venyttelykerran jälkeen sain kädet kämmeniä myöten lattiaan.;) Kannattaa kokeilla! Ei venyttelyt ja voimistelut varmasti pahaksikaan ole, vaikkei välttämättä mistään kivuistakaan kärsisi. Niinhän ne koiratkin joka päivä itseään venyttelee, varsinkin ylös noustessaan.;) Noiden tekemiseen ei edes paljon aikaa päivässä mene.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti linkkivinkistä! Ehdottomasti tarvii kokeilla. Mullakin on ollut oikea selkäkaikale jumissa jo muutaman vuoden. :)

      Venytellään!

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...