maanantai 25. helmikuuta 2013

Pasuunakukan kevät

  

Pasuunakukka on tapitettu. Sain puolen tusinaa uutta alkua. Isutan ne Kasvulan eteen. Onpa elokuussa komea näky tiedossa, jos onnistun kukittamaan ne kaikki. Viime vuonna pasuunat kukkivat upeina ja Kasvulan ympäristö oli huumaavaa tuoksua tulvillaan.

Amatsonin lilja kukkii taas. Nuo kukat ovat pieniä taideteoksia. Helppohoitoinen ja näyttävä kasvi.

18 kommenttia:

 1. Toivottavasti pasuunat kukkii! Se olisi varmasti upean näköistä.:)

  Lähiaikoina täytyy mennä omienkin pasuunoiden kimppuun. Ja pelargonioistakin laittaa pistokkaat kasvamaan. Viime vuotiset chilin taimetkin ovat alkaneet vihdoin kasvaa, kun viime kesän vain juroivat.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainaskin viime kesänä kukkivat saman kevään tapit. On se kyllä erikoinen kasvi ja talvetin ihan vaan vierashuoneen nurkassa. Se sulta saamani veripasuuna ei selvinnyt. Harmitus.

   Hyvä kun muistit pelakuut. Täytyykin mennä kellariin ja tuoda niitä ylös. Olikohan viime kesänä liian sateista chileille?

   Poista
 2. Juuri eilen ajattelin, että mitähän Pasuunakukillesi kuuluu. Hyvää näyttää kuuluvan :) Kaunis tuo Amatsonin linja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kuuluu pasuunoille. Ison astian se vaatii ja paljon lannoitetta, juu, ja valoa ja lämpöä. Nähtävästi Kasvulan seinämällä, vaikka pauunat ovatkin siis taivasalla, on sopivan suojaisaa, kun niin innostuivat kukkimaan. Lilja on nätti.

   Poista
 3. Äitini ja tätini ovat monena kesänä kukittaneet pasuunakukkaa ja talvettaneet sen. Upeat kukinnot! Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjan helppo kasvi. Tappi veteen ja kun siinä on juurikarvoja niin multiin. Vettä se kyllä hörppii kuumana päivänä sankollisen. Kaunista viikkoa!

   Poista
 4. Oi kun on amatsoonisi upea! Olen taas onnistunut ilmeisesti tappamaan omani, ehkä talossani on niille liian viileää silloin kun en ole paikalla, tai sitten ne ovat saaneet liikaa tai liian vähän vettä, vaikea tietää mikä vikana, mutta lehdet kuihtuivat taasen pois. Hö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh. Mulla tää amatsooni kukkii ja röyhistyy vuosi vuodelta. Kastelukertojen välillä saa mennä pintakuivaksi. En tee mitään erikoista sen kanssa. Kesät talvet se on eteläikkunnalla.

   Poista
 5. Amatsoninlilja näyttää todella kauniilta - ja jos on helppohoitoinen, saattaisin minäkin uskaltaa kokeilla;)
  Ihanaa viikkoa - tänään on aurinko hellinyt niin ihmisiä kuin kasvejakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helppo. Lannoitusta maltillisesti ja vettä en höljää liikaa. Eikös ne kukat aloita kukkimisen, kun niitä vähän kidutetaan ja niille tulee kiire kukkia ja tehdä siemeniä? Tämä kukkii ympäri vuoden. :)

   Aurinko on tosiaan lämmittänyt. Aaah...

   Poista
 6. Ihana tuo tappinen, ainakin, sitten, kun kukkii ;D Ja niin kaunis amatsoonikin, jaa, mikähän on helppohoitonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olis kyllä uskonut, kun ekan pasuunatapin sain, että siitä röyhähtää niin upea kasvi. Käsittämättön sinnikäs, mutta kuivamisesta se ei tykkää yhtään.

   Mun kaikki kasvit ovat helppohoitoisia, eli en vaihda multaa kuin silloin, kun siirrän ne isompiin purkkeihin, peruslannoitusta ja kerran viikossa vettä. Joku puutarhuri sanoikin, että usein kukat nuupahta liikaan märkyyteen.

   Poista
 7. Sullahan on tiedossa oikein torvisoittokunta ja parfyymitehdas, oo! Pasuunankukan tuoksu on kyllä jotain ihmeellistä ja eksoottisen ihanaa, sun täytyy purkittaa sitä sitten Kasvulan ympäriltä. Ehkä Suomen ainoa parfymööri Max Joacim haluaisi tallentaa tuoksua? (Tykkään muuten ko. henkilön sisukkuudesta ja sinnikkyydestä oman unelmansa toteuttamisessa.)

  Amatsoninliljasi on tosi nätti, en ole tainnut koskaan sellaista livenä nähdäkään. No, kohta näen, kun tulen viljelemään sitä 5 000 neliön nurkkaani sinne teille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pasuunani tuoksahtelee hyvinkin yhden parfyymitehtaan verran. Koska en itse käytä mitään tuoksuja, niin en MJ:stä tiennyt mitään, mutta kas, hänellä on hyvin viehkot nettisivut:
   http://www.eaudefinlande.com/fi

   Juu, ootko kuule varma, että 5000 neliöö riittää sun siemenilles? ;)

   Poista
 8. Amatsonin lilja? Helppohoitoinen? Tänne ehkä tarvitaan sellainen, varsinkin jos viihtyy vähän varjosammassakin :) Ihana nimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eksoottinen nimi ja kyllä noi kukatkin on erikoisia, ihan kuin hienointa posliinia. Hanki ihmeessä. Et pety.

   Poista
 9. Pasuunakukat on upeita! Onko niitä myynnissä ihan tavallisissa puutarhakaupoissakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pasuuna saa ainakin isommista puutarhakaupoista ja ainahan voi pyytää tilaamaan. Mut kysäsepä ensin kavereilta, voi hyvinkin löytyä pasuunan varsipaloja.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...