perjantai 24. elokuuta 2012

Onnenpipanoita

Minulla on montakin syytä olla onnellinen. Tässä muutamia esimerkkejä.

Eiliset ruotsin ja englannin tentit menivät nappiin. Erityisen iloinen olen siitä, että opin kielioppia. Onpa suuri ero nykyisillä kielioppikirjoilla ja -vinkeillä verrattuna omiin nuoruuden opintoihin, siis toooosi kauan sitten. Jösses, näillä nykyisillä metodeilla osa kielioppisäännöistä kirjautui jopa meikämartan paksuun kalloon. Ja entäs sanasto! Nykyiset oppikirjat myötäilevät tiukasti nykypäivää ja ilmiöitä. Mitäs ennen? Hmm...

Sitten olen onskuna siitä, että blogikamuni tykkäävät jutuistani ja lahjoittavat minulle tunnustuksia. Kiitos pirkko ja Vilma. Lämpimät kiitokset myös Geraniumille, jonka blogi lämmittää mieltä sateisinakin päivinä.


Lisäksi olen iloinen, että Tampereen kälyni on meillä viikon kylässä. Onpa kiva rupatella ja puuhata yhdessä. Eilen teimme tenttien kunniaksi marjapiirakan. Kävin kovassa sateessa keräämässä punaisia ja musti viinimarjoja ja olipa jäljellä vielä muutama vattukin. Söimme heti puolet piirakasta. Siis kahteen pekkaan. Sillä aikaa kun valmistauduin henkisesti (surffailin netissä) tentteihin teki käly punajuurilaatikkoa. Punajuuret ovat meidän kumpisenkin herkkua. Lounaalle tulla tupsahtivat myös veljeni ja hänen vaimonsa. Santsasivat laatikkoa, joten hyvää oli.

Iloista ja onnellista viikonloppua teille kaikille, hyvät lukijani!

Tässä kuvapareja, värillä ja seepiana. Sarjassamme kokeiluja.


 

 

 

 

 

 

 

 
 

24 kommenttia:

 1. Vau, miten kauniita kuvia! Kerrassaan upeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Pirjo, kehuista. Kuvaaminen on mukava harrastus.

   Poista
 2. Milenkiintoista nähdä, kuinka seepia korostaa yksityiskohtia. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin ensin tehdä mustavalkoisia noista toisista kuvista, mutta seepia on jotenkin lämpöisempi. Kiitti!

   Poista
 3. Onnea tenttien suorittamisesta!
  Ennen vanhaan (siis tosi kauan sitten) päntättiin vain kielioppia ja vieläkin puhuminen jännittää. Lausuminenkin on vähän niin ja näin. Tytär kehoittikin lähtemään jollekin englannin jatkokursseille, mutta niitä ei ollut ollenkaan avoimen yliopiston puolella. Kaikkea muuta löytyi japanista italiaan. Nyt pitää miettiä, mille sitä alkais?

  Valokuvauskurssejakaan en ole löytänyt mieluisia... hmmn. Tässähän tulee ongelma, mitä tekee syksyllä?

  Hyvää viikonloppua!

  t. Aikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista! Koville otti. Piti ihan itkee, kun olin tehnyt puolet tehtävistä, kun paljastui etten voi lähettää tehtäviä, kun olisi pitänyt käyttää Firefox-selainta, että lähetä-toiminto olisi wörkkinyt. Missään ei ollut aiheesta mainintaa. Minulle annettiin uusi tunnut ja kirjauduin sisään FF:llä ja aloitin kaiken alusta. Arvaat varmaan, että oli kiva tehdä hätääntyneenä, kädet täristen koetta. Not. Jotenkin sitten kokosin itseni ja sain kokeen valmiiksi ennen kuin määräaika meni umpeen. Ja heti perään toinen koe.

   Vai katselet sinä kursseja. Toivottavasti löytyy mieluisa. Itse olisin kiinnostunut voimaannuttavan valokuvauksen kurssista, mutta ne ovat niin kalliita ja kaukana asuinkunnastani. Mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

   Poista
 4. Onnea tunnustuksesta, siitä toisesta ;) Aattelinkin, että kuinkahan tenttisi sujui ja kiva kuulla että hyvin. Tottakai!
  Kuvaparit on mainiot, sori vaan mutta ryöstän tän idean:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja tattista! Ryöstä ihan luvan perään ja nautiskele. Oon vaan mielissäni, jos mun ideat kelpaa.

   Poista
 5. Onnenmakuiselta tosiaan kuulostaa! Ja lisään vielä yhden pipanan siihen onnikekoon, nimesin nimittäin blogisi juuri samalla post it -lappusella suosikkiblogikseni. Tosin se ei varmaan ole mikään yllätys kellekään, joka on blogiasi lukenut ja katsellut, niin on kotoista viettää aikaa kanssasi.

  Seepiasormustimet ovat kovasti miun maun mukkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista ja post it -lapusta, rakas blogiystäväni. Lisäsin sinut onnikekooni, hih.

   Eikös olekin mielenkiintoista kuinka väri/värittömyys vaikuttaa kuvan tunnelmaan? Nyt kun olen saanut tentit suoritettua, ehdin taas virtuaalikiertämään teidän kaikkien blogeja. Sulla vilahti jotain oranssia...

   Poista
 6. Onnea onnea onnistumisesta. Onpa upeita nuo kuvasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos ja kiitti kuvakehuista. Kuvaaminen on NIIN hauskaa.

   Poista
 7. Ihanaa, paljon onnenaiheita. Onnea niistä!
  Kauniita kuvia ja mukavaa kuvailottelua. Sammakossa ja linnussa värieroa hädintuskin huomaa. Sormustinkukka on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, kiitti! Mulla on useita erivärisiä sormustinkukkia. Siinä on kiitollinen kasvi, ei vaadi oikeastaan mitään ja aina kukkii. Myrkyllinenhän se tosin on, joten joutuu vähän katsomaan etteivät koirat niitä järsi.

   Poista
 8. GRATIS! Congratulations! Hyvä tyttö! ja ahkera. Mulla n. 4 työpäivää... mitäs siihen sanot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattis! Ja aivan ihanaa, kun sulla VAAN 4 työpäivää jäljellä. Mahtava juttu! Nyt voit heittäytyä kokopäivätaiteilijaks. Upeeta!

   Poista
 9. Kivoja kuvia. Sinulla on taiteellista silmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitti kehuista, jouluporsas! Sulla on muuten oikea asenne puutarhailuun. Tarpeeksi rento. Hyvät sadot korjasitte palstaltanne.

   Poista
 10. Kiva, että tentit onnistuivat. Minun täytyy sanoa, että monista "seepia"-kuvista pidän melkein enemmän. Yleensä olen väri-ihminen. Tuo ruskean sävy vaan on niin kaunis. M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, M-L! Mäkin tykkään seepia-kuvista. Niissä jotenkin tulee muodot esiin, kun ei voi värillä pelata. Kyllähän sitä väriäkin pitää olla. Nyt jotenkin sieluni hinkuu punaista.

   Poista
 11. Tuo lämmittää ruotsin open mieltä, että tentit ovat menneet hyvin! Onnea! Opetan ruotsia yläasteella murkuille. Nyt on välivuosi hommasta vuorotteluvapaan merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin sun maalauksiasi. Ehkäpä teetätänn sulla meidän koirista taulun... Suostuisitko?

   Eiks olekin friskaavaa pitää välivuotta. Hieno juttu. Itse koulutin 10 vuotta tietotekniikkaa erilaisille oppijoille. Varmaan vastaavat murkkuja.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...