lauantai 15. elokuuta 2015

Huovilan puisto ja Laatikkokauppa

Kävin ystäväni Kaijan kanssa huviretkellä Huovilan puistossa, joka sijaitsee Kärkölässä. Kannattaa tutustua puistoon asiantuntevan oppaan avulla, sillä silloin saat runsaasti taustatietoa alueesta ja historiasta. Kaija osti minulle retkimuistoksi puiston pikkuruisesta myymälästä Papulanruusun.


Kotona odotti Oma piha -lehti (5/2015), jossa oli journalisti/maisema-arkkitehti/bloggaaja Saila Roution seikkaperäinen ja värikäs kuvakertomus Huovilan puistosta. Insinööri Carl Constantin Collin (1863-1941) peri Huovilan 2000 hehtaarin ratsutilan ja perusti sinne sahan, 100 lehmän navetan, meijerin ja talouskeskuksen, jossa oli englantilaistyylinen maisemapuisto lampineen. Hän, kuten isänsä, tunnettiin moderneina maanviljelijöinä. Collin oli maailmanmatkaaja ja rahoitti harrastuksiaan myymällä maitaan. Kuolessaan naimattomana hänellä oli enää asumisoikeus Huovilan puistoalueen tilaansa.


Kärkölään mennessämme poikkesimme hausjärveläiseen Laatikkokauppaan. Kaupasta löytyy kierrätyspuusta valmistettuja tuotteita, vanhanajan penkkejä ja mielikuvituksellinen määrä puisia käsintehtyjä laatikoita, naulakoita ja tarjottimia. Huima paikka! Parasta on se, että yrittäjä on nainen, Kirsi Pitkänen. Kuvassa on Lautatarha-sarjan tuotteita, jotka ovat suunniteltu puutarha- ja parvekeistutuksiin. Ostin kaksi naulakkoa, jotka on tehty 130 vuotta vanhasta harmaasta puusta ja kantokahvallisen tarjottimen, jolla voin kuskata yksikätisesti taukokahvit Kesälään, näin toinen käsi jää vapaaksi ja voin nyppiä kuihtuneita kukkia ja rikkakasveja tullen mennen...4 kommenttia:

 1. Jännästi Huovilasta uutisoidaan nyt monella saralla. Sen verran lähellä, että sinne voisikin tehdä päiväreissun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kannattaa mennä ja samalla piletillä pääsee kotiseutumuseoon ja Helvi Sipilän 100-vuotisnäyttelyyn. Kukat eivät ole enää loistossaan, mutta käytävillä mukava vaellella. Ehkä kiinnostavinta kuitenkin oli kuunnella oppaan kertomusta insinööri Collinista ja hänen elämästään.

   Poista
 2. kiitti vinkistä, täytyykin hommata käsiin tuo uusin Oma piha. tykkään sun värien käytöstä puutarhas, punaiset nupit, mustat pinnat ja tuo juur laittamasi punasävyinen nurkkaus upeita katseenvangitsijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Ilona Winebridge, ja kiitos palautteestasi! Valitsin piharakennuksiin mustan värin, näin ne eivät riitelisi punatiilisen talon kanssa. Punaiset pirskahdukset puutarhassa ovat pirteitä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...