sunnuntai 30. elokuuta 2015

Ajatuksiani kirjasta: Heli Laaksonen, Lähtisiks föli?

Heli Laaksonen tunnetaan parhaiten murrerunoistaan. Uusin kirja, Lähtisiks föli?, on kukkuroillaan matkakertomuksia, kommelluksia, lähtöjä ja saapumisia, hauskasia sanoja ja hoksuja ajatuksia, niin ja Helin omia piirroksia ja pari runoakin.

Kiitos ja syrämenkuva teil kaikille, ketkä kirjoi luvette!  (Heli Laaksonen)

Mitä mää tiärän -kysymyksellä alkavat tekstit johdattelevat lukijan yllättäviin pohdintoihin, ja vielä yllättävämpiin ratkaisuihin ongelmiin, jotka ovatkin mahdollisuuksia. Murteen rytmiin pääsee helposti kiinni, kun lukee vauhdilla ja palaa makustelemaan sanoja, jotka eivät aukea ensilukemalla. Varaa aikaa myös hykerrykselle ja naurulle.

Heli Laaksonen on taitava maalaamaan mielikuvia ja louhimaan tarinoiden sivujuonteista timantteja. Kirja on erinomaisen viihdyttävä. Mikäli haluatte maantieteellistä jännitystä matkoihinne, niin ottakaa käyttöönne Helin Suomen kartta. Siinä Riihimäki ja Taka-Töölö sijaitsevat sulassa sovussa lähes Lapissa ja Laitila Itä-Suomessa. Hyvää (ja turvallista) matkaa Helin fölis!

Heli Laaksonen, Lähtisiks föli?
Teksti ja kuvat Heli Laaksonen ja Kustannusyhtiö Otava
Kirjailijan kotisivut www.hulimaa.fi

Alla olevat hämäläiset maalaismaisemakuvat olen napsinut läheltä kotiani. Kuvia ja Heli Laaksosta yhdistävät kotimaisuus ja raikkaus. Terkkuja Helille lähettävät myös Tuisku ja Myrsky, Heliä fanittava mäyräkoirakaksikko.

Tämä on 500. postaukseni.

6 kommenttia:

 1. Onnea 500. postauksesta! En ole ennen käynytkään blogissasi, mukavalta näyttää. Liityinkin samantien lukijaksi. Käyhän vastavierailulla blogissani: Minulla on tavallinen omakotitalon puutarha Pohjois-Karjalassa. Tällä hetkellä blogissani on meneillään arvonta, käyhän kurkkaamassa ja osallistu. http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli A, onnitteluista! Kävin kurkkaamassa herttaista blogiasi ja tottahantoki osallistuin myös kilpailuusi.

   Poista
 2. Olen tykännyt Heli Laaksosen runoista ja teksteistä ihan alkumetreiltä lähtien. Pikkasen ehkä lukkarinrakkautta syntyy myös siitä, että olen syntyisin Satakunnasta. Helin murre on siis minulle tuttua. Kesällä tuli muutamana perjantaina Helil kyläs -ohjelma, josta pidin kovasti. Helin tapa esiintyä on kevyt ja iloinen, mutta kyllä hänen ajatuksissaan on paljon syvyyttä ja tärkeää sanomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, onneksi Helin runot ja tarinat ovat löytäneet lukijakuntaa yli läänirajojen. Olen täysin samaa mieltä kanssasi noista ajatusten syvyydestä ja sanomista.

   Poista
 3. Joo Heli on ihan mahtava! niin on mahtavia nuo sinun kuvasiki. Onnea 500.postauksesta..peräs tullaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, Heli on kuin poutapäivä ja päivänkakkara. :)

   Kiitos, kiitos!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...