perjantai 31. heinäkuuta 2015

Rehevää ja kukkeaa

En paiskannut rukkasia naulaan, vaan raparperinlehdelle.
On meinaan kokoa ja näköä näissä rappareissa.
Pitää ottaa betonimylly esiin...


Puutarha on ryöpsyävän rehevä.


Seurausta tästä...
Nostin ruusut terassille, kun nuput alkoivat homehtua jatkuvasta sateesta.


Iso posliinikukka (Hoya Carnosa) jaksaa kukkia aina vaan.


Sateenkaari, näkyy heikosti oikeassa reunassa,
kehysti eilen illalla entistä Koho-mailatehdasta.
Tehdas on lopettanut toimintansa,
valkoinen laatikko nököttää yksinäisenä maalaismaisemassa.


14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Laiskiainen! Koko kesän oon kupsutellut pihalla ja nyt alkaa jo joltain vähän näyttääkin alapihalla. Ensi kesänä on yläpihan siivouksen vuoro. On ollut ilo työskennellä, kun on ollut työhaluja ja hyvä vointi.

   Poista
 2. Upeita kuvia. Tämä kesänä kaikki rehottaa ja kasvaa.
  Alimman kuvan taivas kuvastaa tätä kesää todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivas on ollut pilvessä, mutta muhkeissa pilvissä, enkulin käsityöt. Se hyvä puoli sateesta on ollut, että ei ole tarvinnut kantaa kylki vääränä kastelukannulla vettä istutuksille. :)

   Poista
 3. Upeat kukat! Wau mitkä lehdet rapparilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, jokapuolella kukkii, ilonpilkahduksia sateen keskelle. Rapparinlehdistä saisi supersuuria lintujen juoma-altaita, mahtuis melkein sorsakin polskimaan. :)

   Poista
 4. Valtava rapskulehti, eikä kukaan ole järsinyt siihen reikiä. Oivaa muottiainesta.
  Näihin kuviin olet saanut hyvin kiteytettyä tämän kesän säätilan. Kaunista on sateella ja pilviselläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, ihan ovat rapskulehdet ehjiä, toistaiseksi. Pitänee tehdä lauantaina rapparipiirakkaa, kun on tuota ainesosaa mielinmäärin ja kunhan mies kotiutuu, niin hän saa ryhtyä betonimylläriksi. Mulla on haaveissa betoninen pöydänkansi ja penkki. Saas nähä toteutuuko.

   Parin tunnin välein on räpsäyttänyt vesikuuron, mutta pieni huilitauko tekee terää eli sumpinkeittoon ja kohta takasin pihalle. Onneksi on ollut lämmintä.

   Poista
 5. Kupsuttelusi ei ole mennyt hukkaan, pihanne on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kaunis kiitos, Ulla! Olemme kupsutelleet pihaa kahdeksan vuotta ja nyt näyttää siltä, että osa pihasta alkaa olla kohillaan. Tänä vuonna raivasimme alapihaa ja ensi vuonna on yläpihan vuoro muuttua.

   Poista
 6. Kovasti on nättiä ja huoliteltua pihallanne! Tuo eka kuva on tunnelmaltaan hieno:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, kiitos! Kovin huoliteluta meillä ei ole, vaan melko rönsyilevää ja huoletonta. :)

   Poista
 7. Meilläkin on aina jättisuuret raparperin lehdet. Saa tarvittaessa hyvät muotit. Yksi lehdestä tehty lintujen juottoallas meillä onkin, ja oravakin osaa siinä aina käydä.:) Tekisi mieli tehdä vielä toinen, isompi.

  Sadetta on saatu ihan liikaakin. Nurmikon leikkuukin on ollut hankalaa. Vaikka joku poutapäivä välissä olisikin, niin maa ei ehdi tarpeeksi silti kuivua, eikä märkä savimaa kestä ajoleikkurin painoa.:( Kesäkukatkin kärsii liiasta märkyydestä. Itse niitä ei ole tarvinnut pahemmin kastella, ja taivaalta ovat saaneet ihan liikaa vettä. Suurin osa mansikan rahkileistakin vain mätäni maalle. Viime kesänä kärsittiin kuivuudesta, tänä kesänä liiasta märkyydestä. Ei koskaan kohtuutta.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, mulla on kaksi rappariallasta, eikä kumpikaan omatekemä, joten vois kokeilla, kun on nyt näin komeita aihikoitakin, tai jotain kukkaruukkua vois kans yrittää duunailla.

   Näinhän nää kesät menee, joko kuumia tai kylmiä, mut sitä on otettava vastaan mitä annetaan. Meilläkin osa tontista niin savista, että ruoho kellastui liiasta märkyydestä. Mutta hyvä puoli, kuten totesit, on ettei tarvitse kylki käyränä kantaa vettä kukkapurkkeihin. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...