sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

60 litraa multaa ja 1 litra petsilakkaa

Lauantaina oli täydellinen puutarhapäivä. Kuokin ja haravoin vimmalla ja nautin jokaisesta hetkestä. Paitsi, kun piti nostaa 60 litran multasäkkejä. Huh huh! Loppui papu meikämartan hauiksista ja piti huutaa kutsua mies apuun. Mitä tästä opimme? Osta multa pienemmissä säkeissä, älä ahnehdi.


Pelastin yllä olevan koivuviiluisen toimistopöydän roskalavalta. Väri oli väärä, joten kävin ostamassa mahonginsävyistä lakkapetsiä. 

 Vesihionta, kaksi kerrosta lakkaa ja väri on sopivan tumma. Miksiköhän haksahdan joka kerta ostamaan valmista lakkapetsiä? Pinta on aivan liian kiiltävä ja värisävy epätasainen. Tosin tässä kalusteessa epätasaisuus näytti ootratulta (puunmukailua) ja pelasti lopputuloksen. Puuvalmiisiin kalusteisiin käytän vahoja. Tulos on aina onnistunut ja värisävyjä on kymmeniä.

 Kierätys on kannatettavaa, mutta seuraavan kerran etsin valmiiksi tumman työpöydän kierrätyskeskuksen valikoimista. Entinen työpöytä oli komea ja koristeellinen, mutta sitä ei voitu madaltaa tarpeeksi ja siksi työasento oli niskoja rasittava. Nyt tiettarin naputtelu sujuu ergonomisesti.


Ostin kolme pelakuun pistokastaimea. Omat pelakuuni menivät kompostiin viime syksynä, aivan kuten pasuunatkin. Kuvassa oleva kuono on Tuisku-mäyräkoiramme. Aina mukana kaikessa touhussa.

Loimijoki, tänään sunnuntaina ennen kuin alkoi sataa. Olimme mäyräkoiraporukalla (15 koiraa) lenkillä, kiva porukka samanmielisiä ihmisiä ja koiria.

26 kommenttia:

 1. Kivan näköinen pöytä ja tosiaan ihan hauskalta näyttää petsin epätasaisuus :D Itse pääsen toivottavasti piakoin kokeilemeen vahaa ensimmäistä kertaa eläessäni kunnostettavaan huonekaluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanna, tulet yllättymään iloisesti, kuinka mukavaa on "maalata" vahalla.

   Poista
 2. Hienon näköinen on, oikein edukseen tuo "muodonmuutos". Olen myös aivan ihastunut vahoihin, kun ne aikanaan löysin. Muuta en enää käytttäisi sellaisiin huonekaluihin, joihin haluaa "maalatun" näköisen, mutta kuitekin vähän läpikuultavan pinnan. Oikein harmittaa kun on aiemmin tullut turhaan sählättyä kaikenmaailman pellavaöljymaalien kanssa. Itsekin olin tänään vahaushommissa, sain viimein valmiiksi useamman kuukauden kestäneen oven kunnostusprojektin. Kyllä tuli upean näköinen puolikiiltävä valkoinen vahapinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahat vaativat puhtaan puupinnan, joten olet varmasti nähnyt paljon vaivaa ja ahkeroinut ovesi kanssa, Kerttuli. Meillä on puiset työtasot keittiössä ja vahaan niitä muutaman vuoden välein. Vaha kestää käytössä hyvin ja naarmut on helppo korjata. Vahaillaan!

   Poista
 3. Pöydästä tuli tuunauksella parempi, kuin uusi. Kannatti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä pieniä maalaushommia ja remontteja on mukava nykertää, between.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti, intopii! Vähän hämmästelen, että en maalannut pöytää mustaksi. Pöh! Olis tullut kaikkeen-sopiva-ja-tyylikäs.

   Poista
 5. Oletpas sinä ahkeroinut *pyyhkii hikeä ja nostaa hattua* :D Ihana tuo kuonokas kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, tämmöiset pienet puhdehommat ovat kiinni viitseliäisyydestä. Helpommalla pääsisi, jos ostaa uuden tai hyväkuntoisen kirpparilta. Nyt kun olen työttömänä, on aikaa puuhastella. :)

   Poista
 6. Tosi hieno tuli tuosta pöydästä! Kyllä kierrätys aina kannattaa.
  Lauantaina tuli minunkin taas vähän siivottua pienen pientä pihaamme, mutta siinä on aina mukavampi olla, kun ei ole roskia maassa. Tosin sen kasan päälle, jonka sain aikaan, meni sitten Eka makaamaan. Aina ne koirat ovat touhuissa mukana.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kierrätys kannattaa aina. Meillä on, vuoteita lukuunottamatta, lähes kaikki puiset huonekalut ostettu käytettynä kirppareilta ja osto- ja myyntiliikkeistä. Massiivipuisia huonekaluja voi aina kunnostaa ja se on samalla hauska harrastus.

   Hyvä Eka!

   Poista
 7. Ihan oikein! Hieno pöytä! Kirppikseltä minäkin hankin lasten pöydän, joita pikkuisen jaloista jatkamalla olen saanut oikean kokoisen, jotta ranteet ja olkapäät lepäävät kun läppäriä naputtelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila, olet tuunannut lasten pöydästä näppärsti itsellesi työpöydän. Loistavaa! Pienillä nikseillä ja idoilla syntyy mahdottomasta mahdollisuuksia. Kierrätetään!

   Poista
 8. Entinen oli nätimpi. Terveys kuitenkin ennen kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työpöytä on hyvän mallinen ja kokoinen, vaalea vaan ei yhtään sovi meimämartan pirtaan. :)

   Poista
 9. Kierrätys kunniaan, niin sitä pitää! Teikämartta sai hienon pöydän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, totta, meikämartalla on nyt ergonominen ja jykevä pöytä.

   Poista
 10. Hieno pöytätuunaus. Tää tumma näyttää tyylikkäältä.
  Pihahommia minulla ei enää ole, mutta sujuvasti lueskelen teidän multasormien hommista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin olen jämähtänyt tummiin huonekaluihin, aimarii. Toisten valkoiset huonekalut ja kodit näyttävät kepeän kauniilta, mutta jotenkin tämmöiset isot ja raskaat huonekalut ja värit sopivat meille paremmin.

   Sinulla on luonto pihana!

   Poista
 11. Onhan nuo isot multasäkit melkose painavia jo ..
  Pöytä on todella kaunis ja sopii tuohon nurkkaukseen. Kierrätys se on joka kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, täytyy lähteä multasäkkiostoksille lauantaina ja niitä pikkasen pienempiä säkkejä tälläkertaa, jaksaa sitten tämmöinen mummelikin niitä nakella. :)

   Kierrätys ja tuunailu on edullista ja hauskaa.

   Poista
 12. Hyvältä näyttää tuunattu työpöytäsi! Ajatella, roskiin oli menossa ja nyt on noin pähee. Ottakaamme kaikki opiksi, tarttukaamme telaan aina, kun voimme.

  Ja koirankuono on niin hieno kaiken vierellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geranium, on oikein mukava naputella juttuja tuunatun työpöydän ääressä. Sydän oikein laulaa ilosta ja hyvästä mielestä. Suditaan ja telataan, olkoon meidän mottomme!

   Elämä olis tyhjää ilman nelijalkaisia turrikoitamme. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...