tiistai 26. elokuuta 2014

Riemulla ei ole rajoja

Toivottavasti en nuolaise ennen kuin tipahtaa, mutta otan tietoisen riskin ja rallattelen riemusta. Miksikö? Noh, meikämartalla on opinnäytetyö viimeistelyä vaille valmis ja seminaari syyskuussa. Lokakuun viimeisenä päivä napsahtaa insinööritutkinto käteen. Ei paha, ei ollenkaan paha.

Osana tutkintojärjestelmää on kypsyyskoe ja lisäherkkuna lehdistötiedotteen laatiminen. Viime vuonna minua haastateltiin paikallislehteen senioriopiskelijana. Öhöm! Ajattelin irrotella aiheesta ja kirjoittaa tiedotteeni loppuun:

"Seutu Sanomat 12.9.2013
Haasteita ja aivojumppaa opinnoilla
Kaisa on ikuinen opiskelija"

Tähän voin lisätä, että ahkerointi ja iän tuoma sitkeys tuottivat tuloksen. Valmistun insinööriksi lokakuussa. Opiskeluaika oli 2 vuotta 4 kuukautta ja lisäksi opinnäytetyö. Ikuinen opiskelija pitää nyt taukoa opiskelussa, nauttii työnteosta, ryhtyy kirjoittamaan uutta dekkaria ja kokeilee työstää betonitöitä pihalle.Ostin testaamisen ilosta oikeanpuoleiset oksasakset.
Äärimmäisen hyvät käteen ja eivät olleet edes kalliit. Näitä lisää.


Mies on upottanut sementtilaattoja marjatarhan nurmikkoon.
Polku on miellyttävän kaareva.


Meikämartan askel on kevyt sateesta huolimatta.
Tosin painoa on tullut kevään aikana melkein 10 kiloa lisää,
joten keveyden tunne on vain kuvitteellinen. Iloinen insinööriopiskelija.Jösses, että pihlajissa on marjoja.

43 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon - upea saavutus! Ei ihan joka martta tuohon kykene;)
  Nauti täysillä saavutuksestasi ja ota vähän aikaa rennosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lady of The Mess! Nautin tuloksista ja elämästä, kuukauden kuluttua helpottaa.

   Poista
 2. Nyt pitää onnitella!! Opinnäytetyö lisää kiloja, itse saman kokenut..hih

  VastaaPoista
 3. Onnea :)
  Vastahan sinä aloitit tuon opiskelun, minne nämä vuodet vyöryy....
  Ja kiva että uutta kirjaa aloittelet, innolla ootellaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa, toden totta, minne nämä vuodet vyöryvät ja kiitos onnitteluista!

   Olen kirjannut hurjan määrän tarinaideoita pieneen muistikirjaan, joten...

   Poista
 4. Mahoton miärä Onnee ahkeralle, aikkaansuavalle ja älykkäälle martalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta suuresti, Maarit! Sinnikkyyttä on varmasti enemmän kuin älyä...

   Poista
 5. Kun toimeen ryhtyy, niin valmista tulee. Ja uskomattoman nopeasti se aikakin kuluu. Kaikki saavutukset nostattavat kyllä riemun pintaan, muistan, kuinka riemullani ei ollut rajoja, kun sain ajokortin, kun valmistuin ammattiin, kun ja kun ja kun...
  Onnittelut! Oikee syrämen pohjast asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Hanne! Alussa tuntui, että opiskelusta ei tule mitään ja ahisti tosi paljon, mutta päivä kerrallaan ja tentti kerrallaan opiskelu eteni. Ny helpottaa.

   Poista
 6. Hienoa Kaisa - nyt on aikaa harrastuksillekin taas!

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olisi tarkoitus, eikä enää pelkkä haave, hannah.

   Poista
 7. Onnea! Aikuisopiskelija tiedän tuon tunteen, vaikka itse jännitin vielä kypsäriäkin koko rahan edestä.

  Mulla on ollut vähän matalapaineinen olotila puutarhan suhteen - toivottavasti tulee pitkä ja lämmin syksy, että ehdin vielä saada yhden inspiraation toteutetuksi.

  Kivaa loppukesää (ensi viikollahan on jo syksy)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikku, mua ei suuremmin jännitä seminaari eikä kypsäri. Parikymmentä minuuttia saa kulumaan vaikka päällään seisten. :D

   Retuperällä on meijänkin piha. Oli helle ja oppari ja laiskuus, sitten kun niistä selvisin tuli sade. Hih hih, aina jotain, joten kysymyksessä taitaa kohdallani olla laiskuudesta. Jos me, Aikku, ei saada tänä syksynä puutarhaa perattua, niin tehään hommat ens keväänä.

   Poista
 8. Onnea, aikamoisen hieno saavutus.

  VastaaPoista
 9. Sinut on nyt tutkittu ja punnittu,vielä kun kypsyneisyytesi heille todennat, suuresti, suuresti onnitellen :)

  VastaaPoista
 10. Olen jo onnitellut, mutta menköön uusiksi. On tuo sen verran suuri saavutus, että voi onnitella vaikka joka päivä!
  Sano sitten kun alat betonityöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin ettei onnee toivota koskaan liian monta kertaa. Tänks!

   Ens keväänä, suunnitellaan talvi ja kerätään idoita. Alkaa olla aika kortilla ja kylmää.

   Poista
 11. Oo, ihanaa mahtavaa upeeta! Sä oot paras! Onnea tosi suuresti. (mutta ei suurenemisesta, tosin tuplasin saavutuksesi, mutta en ylpeile...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon onnitteluista (ja suurenemisesta, kih hih), pirkko! Suurenmoista on tämä elämä.

   Poista
 12. Onnittelut, mahtava saavutus ja varmasti tuntuu mukavalta kun on suurin työ jo tehty:) nyt voikin sitten hiukan huilailalla ja vain harrastella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkureppu, kiitti ja tosiaan alkaa vähän helpottamaan, Kevät meinasi ottaa voimille, kun kävin töissä, opiskelin ja tein oppariin haastatteluja, mutta siitäkin selvisin nukkumalla viikonloppuisin päikkäreitä. Ajattelin lukea dekkareita ja tehdä remppaa ja vähän pihatöitäkin. Pikku puuhat pitää mielen pirteenä.

   Poista
 13. Oi ihanaa, opiskelut taakse jää. Isot onnittelut tulevalle inssille!
  Kivannäköinen laattapolku. Meilläkin pitäis muuten alkaa betonityöt töissä ens viikolla. Saas nähdä mitä jännää syntyy. Pihlajanmarjasato vähän huolettaa, ei kai vaan tule kovin luminen talvi?! Viime talvi oli lumien suhteen helppo, ei ollut liiemmälti kolailemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset, Ellieli! Suurin työ on tehty, seminaari menee varmasti ihan mukavasti, kun olen tottunut puhumaan. :)

   Katselen muitten tekemiä betonitöitä ja imen ideoita. Olisko komeeta tehdä joku patsas? Mulla nää hommat lähtee helposti lapasesta, mutta ainahan sitä saa haaveilla. Lunta saisi tulla sen verran, että olisi nättiä ja kasvit olisivat turvassa pakkaselta. Toivotaan parasta.

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kiitos, Leila! Tuntuu hyvältä ja ennen kaikkea on helpompi hakea töitä, kun on muodollisesti pätevä. :)

   Poista
 15. Onnea vielä kerran! Eiköhän se kypsyyskoe mene siinä ohessa, kun meikäläinenkin sai sen melkein kakarana läpi. Aikuisopiskelu on aina oma lukunsa.

  Tänään tarkastellessani omaa vuosittaista palkanmaksuperustepaperiani huomasin, että minulla on suoritettuna ns. kouluhallinnon alin arvosana. Olin ihan unohtanut sen. Joskus on ehkä ollut tavoitteena päästä vaikka rehtoriksi. Sittemmin olen todennut, että ei taida sopia minun pirtaani... Mutta siitähän voisi jatkaa sittenkin keskimmäiseen arvosanaan. Käy nimittäin iltaopiskeluna... Tai no, ehkä ensi vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manta, kiitos kiitos! Kyspyyskoe on tämän projektin helpoin osio. Ohjaaja antaa 3-4 aihetta ja helppohan niistä on poimia itselle innostavin aihe. Aikuisena useimmasta jutusta pääse kokemuksen avulla läpi, nuorena sitä tosin on hyvät ja terävät hoksottimet. Huomasin tämän siten, että uusien asioiden oppiminen otti aikaa ja piti kerrata monesti. Sitkeesti.

   Opiskelu käy myös harrastuksesta. Tosin nyt olen vannonut etten opiskele mitään, kun koko elämä on ollut työnohessa opiskelua. Kai sitä vois keksiä jotain muutakin tekemistä. ;D

   Poista
 16. Uskaltaako tänne kirjoittaa vitsin, eli jossain puujalkavitsissä kysyttiin, että mitä eroa on insinöörillä ja diplomi-insinöörillä? Johon vastaus, että "no, ei niillä ole käytännössä yhtään mitään eroa". (Ja sitten sulkulause perässä, että tätä tosiasiaa ei sitten saa sanoa ääneen, eikä varsinkaan diplomi-insinöörin kuullen),

  Terveisin tuotantotalouden diplomi-insinööri... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mika, hyvä vitsi, pidetään tää meidän sisäisenä juttuna. :D

   Teijän talo on kohta valmis. Sinä siellä insinöörimäisen (di) tarkkuudella mittaat aitoja ja ikkunanpieliä. Hyvän näköistä tulee. Pakko tunnustaa, että minä en ole ollenkaan insinöörimäinen eli olen pikemminkin taivaanrannanmaalari. :D

   Poista
 17. Oikein isot ja lämpimät onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos, Sussi! Tuntuu hyvältä ja vielä paremmalta, kun niin moni blogikaveri onnittelee...

   Poista
 18. Onnea! Minäkin opiskelin seniorina uuden ammatin:)

  VastaaPoista
 19. Ihan mielettömästi onnea. Ahkeruus palkitaan! Voi, että tulee pihlajanmarjoja. Ootkos marttana kokeillut ikinä tehdä niistä hyytelöä? Tulee muuten hyvää. Minäkin ajattelin pitkästä aikaa ryöstää viikonloppuna linnuilta jokusen litran pihapuusta ja laittaa pakkaseen ja tehdä sitä hyytelöä. Mjamm, lintujen ja riistan kanssa. Onnee ja ootellaan sitä dekkaria!! Terveisii Ossilasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia onnitteluista, Marja-Leena!

   Pihlajanmarjahyytelö on minulle aivan vierasta. Lienenkö semmoista edes syönyt. Sopisi varmaan hyvin vaikka hirven kylkeen, kuten totesit. Paahan pakkaseen, niin pääset talvella herkuttelemaan.

   On kyllä tuntunut mukavalta nämä inssionnittelut ja dekkariakin odottelee tosi mukavaa. Olen onnellinen nainen...

   Poista
 20. Kyllä on upea saavutus tuo insinöörin tutkinto!
  Tiedossa on kova talvi, kun pihlajassa on noin paljon marjoja. Olen nimittäin tehnyt tutkimusta asiasta, kun on kahdenlaista sanontaa tuosta pihlajanmarjoista ja talvesta. Viime vuonna marjoja oli vähän ja talvikin vähän sinnepäin. Edelliset kaksi vuotta marjoja on riittänyt ja niinpä on ollut kunnon talvikin. Antaa tulla vaan!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Sari! Mukava saada näin paljon onnitteluja.

   Taitaa nyt tulla kolme metriä lunta, on meinaan noita pihlajanmarjoja julmettu määrä. :)

   Poista
 21. Rupeappas pullottamaan tuota energiaa. Laitaisin tilaukseen heti pari putelia tänne kiitos.
  Olen ihan kateellinen (parempi kun myöntää suoraan) tuosta läänistä, jota sulla on noiden juttujen toteuttamiseen. Meikällä on pikkuisen pientä tää puutarhaosio. Ja arskastelutilaakin kaipaisin enemmän kuin mitä näihin neliöihin mahtuu.
  Noista pihlajista tapaa vanha sananlasku sanoa, että ei puu kahta taakkaa kanna. Eli eipä tuu lunta lunta ei. Jeeee, jos paikkaansa pitää. Minä kun en sitä kaipaa sitten yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa saiskin energiaa pullotettua, tänään sitä tarvittaisiin myös tässä pihapiirissä. En millään saa otetta pihahommiin, näin käy joka syksy. Veto loppuu. Kerään tavarat sitään ja teen pakolliset hommat. Tätä lääniä on liikaa tai siis liian paljon tekemättömiä töitä toistaiseksi. Pikku hiljalleen järjestellään paikkoja. Ens kesänä taas joku alue kunnostetaan. Olet, Liftari, tervetullut riehumaan meidän pihalle, jos tuntuu, että puhtia on liiaksi. :)

   Saas nähdä pitääkö vanha sananlasku paikkansa. Lunta sais olla sen verran ettei olisi pimeää, meillä kun ei ole katuvaloja, niin on TODELLA synkkää ja vähän pelottavaakin.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...