tiistai 19. elokuuta 2014

Kukkakuvia ja kasvulaatikoita

 

Huomasin, että olen tänä kesänä kuvannut tosi vähän kukkasia.
Johtuu varmaan siitä, että suurin osa kasveista odottaa siirtoa ja
niiden hoito on jäänyt, noh, hunningolle.
Väsyin taistelemaan vuohenputkea ja juolavehnää vastaan.
Lisäksi riesana on myös elämänlanka.

Nostan kukat ylös, pesen juuret takkaan ja 
siirrän kasvit etupihalta alapihan uusiin kasvulaatikoihin puhtaaseen multaan.
Marjatarhan ympärillä olevat vankat istutuslaatikot
on tehty omien puiden lankuista.

 

Pupun syömään, tirriäisen kokoiseen, japaninruusukvitteniin on tullut hedelmiä.
Viisastuneena kvittenien ympärille tulee pupuverkot. Sori, talttahampaat.
Koiranköynnös yllätti herkkyydellään.

 

Nauhukset kuhisevat erilaisia pörrinkäisiä.
Pilviä nähtiin tänä kesänä harvakseltaan.
Oli paahteinen kesä.

6 kommenttia:

 1. Kuvaaminen on minullakin jäänyt vähiin. Siis muu kuin ruokien kuvaaminen.;) Kesällä olisi niin paljon kuvattavaa, mutta ei vaan tule lähdettyä kameran kanssa mihinkään. No, sentään pihapuun pöntössä asuneita oravan poikasia kuvasin sekä superkuun. Siihen se sitten on jäänytkin. Kännykällä tulee Instagrammiin räpsittyä kuvia milloin mistäkin, mutta sitä en taas laske varsinaiseksi valokuvaamiseksi.:)

  Aika taistelu rikkaruohojen kanssa aina on.:( Vuohenputkea olen koittanut meiltä myrkyttää, mutta ei näköjään vahvatkaan sekoitukset tepsi siihen ihan niin hyvin kuin kaikkeen muuhun. Kasvimaallakin tänä kesänä taas rikkaruohot rehottaa. Erinäisistä syistä en ole kyennyt sitä nyt kunnolla hoitamaan. Nyt, kun voisi taas kitkemishommiinkin mennä, niin sade pilaa ne suunnitelmat. Ei auta muu kuin turvautua rikkaruohomyrkkyyn ensi keväänä, jos oikein huonolta näyttää. En niin kauheasti ole myrkkyjen suosija, mutta välillä ei muu auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, olet ottanut VAIN ruokakuvia, hih, ne kuvat ovatkin pieniä taideteoksia. Näet vaivaa kauniiden kuvien eteen ja ruokakin on varmasti herkullista, kuvista voi aistia miltei tuoksun. Aaah...

   Pakko tosiaan tarttua järeisiin aseisiin tarvittaessa. Minä luovutan ja tasaan etupihan kukkapenkit nurmikoksi. Siinä ei vuohenputket haittaa, kun viikottain leitataan, niin pysyy kurissa.

   Poista
 2. Ahaa. Mielestäni täällä, vaikkakin oli hellekesä, oli kumpupilviä ihan mukavasti! Täällä sama ilmiö, taistelua ja hieman laiskuuttakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan on ollut kirkkaan sininen taivas, eikä siten varjosta tietoakaa, Pelaguu. Niin se ilmanala vaihtelee, vaikka saman taivaan alla kaikki ollaan. :)

   7 vuoden taistelun jälkeen iski laiskuus. Ei jaksa, ei viitsi, elämässä on jotain muuta tärkeempää kuin rikkakasvien kitkeminen. Voittakoon! Siirrään kukkapenkkini muualle.

   Poista
 3. Kitkeminen on rankkaa, varsinkin hellepäivänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan liian rankkaa ja ennen kaikkea turhaa. Kannattaa olla pikkasen laiska, olipa helle tai ei, ja miettiä miten selvitä kitkemiseltä. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...