keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Jauhopeukalo keskellä kämmentä

Meikämartta ei ole kummoinenkaan leipuri, eikä kässäilijä. Pakko ruineerata uskomus martoista, jotka osaavat aivan kaiken ja ovat kaikkien alojen asiantuntijoita. Minä en ole, vaikka kyllä haluaisin. Intoa kyllä löytyy erilaisiin kokeiluihin. Lähden aina riemulla kohti uusia haasteita.

Noh, huomasin Pirkka-lehdessä mainion joulutorttureseptin. Minä olen allerginen vehnäjauhoille, joten tein taikinan ruissihtijauhoista. Taikina oli helppo (tässä muuten taas tuli tuo sana, joka näyttää siivittävän kaikkia tekemisinäni) tehdä.

  

Vasemmalla on ohjeessa keimailevat täydelliset tortut.
Keskellä omat paistamattomat torttuset.
Tadaa!
Levisiväthän ne. Maku sentään oli ihan kohdillaan.
Nämä tortut olivat pikkusuolaisia, tein myös luumutäytteisiä torttuja.

  

16 kommenttia:

 1. Näin saman reseptin myös http://kotoiluamakelassa-anne.blogspot.fi/2013/12/glogin-kaveriksi-talle-ja-tuleville.html Ja suunnittelen itsekin televäni noita, sillä vaikuttavat herkullisilta :-)

  VastaaPoista
 2. Olivat kyllä maukkaita. Kannattaa tehdä. Mun täytteestäni puuttui emmentaali, siinä varmaan yksi syy miksi täyte suli liikaa, mutta todistusaineisto on jo syöty. :D

  VastaaPoista
 3. Hyvältä vaikuttaa resepti! Minulle kyllä varmasti kävisi samoin. Mutta tekevälle sattuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, yleensä ekat rypellykseni onnistuvat kohtuulla, kun maltan seurata ohjeita, mutta seuraavalla kierroksella alan sooloilemaan ja korvailemaan ainesosia niin paljon, että lopputulema on toooosi kaukana alkuperäisestä. Elämä on yllätyksiä täynnä. :D

   Poista
 4. Ihan ovat hyvän näkösiä ja makuhan niissä on tärkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei se ulkokuori, vaan sisin (pätee myös itseeni). ;)

   Poista
 5. Löysin ison vihreän automarketin kylmätiskistä tuoretta (sulana myytävää) gluteenitonta torttutaikinaa ja voi riemua, jonka se aiheutti! Eihän rakenne ihan sama ole kuin vehnätortuissa, mutta huomattavasti parempi kuin eräässä pakaste"voitaikinassa". Tuota Pirkan reseptiä pitää kyllä testata myös! Jos vaikka saisi aikaan sellaisia puolikuunmuotoisia pasteijoita perinteisellä riisi-jauhelihatäytteellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolikuunmuotoiset pasteijat olisivat varmasti olleet parempi ratkaisu näiden tähtien sijaan. Kokeilen seuraavaksi semmoisi. Tämä taikina oli herkkua.

   Ai, löytyy gluteenitonta torttutaikinaa! Täyypä käydä silmäilemässä.

   Poista
  2. Se oli Suloisten taikinaa - eikä sitten tietenkään enää eilen löytynyt tiskistä :(

   Poista
  3. Googletin ja näyttää siltä, että kyseinen paakariyritys on erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin. Täytyy pitää silmät auki ja käydä tutkailemassa hyllyjä...

   Poista
 6. Ei hätää, hyvä kokki sä oot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä puperoita syö, mulla ei vaan tahdo olla tarpeeksi malttia hidastaa ja viimeistellä. Millonka muuten tuut syömään?

   Poista
 7. Hyvinhän sinä osasit! Ihme, jos olisit joka alan asiantuntija, kun olet niin etevä noissa 'insinöörihommissa'. Hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, sä oot ihana. Oikein leppoisaa joulun odotusta!

   Poista
 8. Herkulliselta näyttää!
  Nuo joulutorttujen sakarat lennähtävät (ainakin minulla) aina uunissa auki, liima voisi auttaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, millähän tosiaan liimattais sakara kiinni. Joulutortuista, joissa oli marmelaaditäyte, sakarat pysyvät kiinni. Kummallista ja ihan sama taikina. Mut auki tai kiinni, maku oli hyvä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...