sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Insinöörimarttana

Otsikko vetää teitä, hyvät lukijat, hieman harhaan, koska olen insinööriopiskelija-martta. Me olemme asuneet tässä 70-luvun talossamme kuusi vuotta ja olemme kotiutuneet hyvin. Talossamme ei oltu tehty ihmeemmin remppoja ja olemmekin kohentaneet taloamme ja pihaamme vuosien aikana melkoisesti.

Saunan vieressä on vessa ja sieltä pöllähtelee tasaiseen tahtiin viemärinhajua. Eikä kyllä ihmekään, koska vessan tuuletusputki johti vain vintille. Putken pää pilkisti villoista ja haju leijaili välikatolla. Hyh hyh. Aikoinaan kun kyselin myyjältä, että oliko heillä ollut hajuhaittoja, niin sain vakiovastauksen: EI KOSKAAN. Meillä olikin miehen kanssa aina naurussa pitelemistä, että kuinka nämä kaikki viat laukesivat vasta juuri silloin, kun me muutimme taloon.

  

Noh, olemme vuosien saatossa yrittäneet ostaa erinäisistä rakennus- ja putkifirmoista palvelua, jossa tuuletusputki pantaisiin paikoilleen ja lisänä läpivienti katon läpi ulos saakka. Ei ketään kiinnosta. Ei kelpaa raha.

Lauantaina minulta paloivat proput ja komensin miehen ja koirat autoon ja ajaa päräytin rautakaupan pihalle. Ostin kuusi metriä 125 mm kurkkuputkea. Ostoksen jälkeen kävelimme koirien kanssa kaupungilla ja ihailin kukkakaupan tarjontaa. Mehän asumme maalla, joten kaupungilla kävely on meille eksoottista. Kotiin tultuamme lastasin putket ja ilmastointiteipin miehen syliin ja käskytin hänet välitilaan. Näin meillä.

Aikansa mies rapisteli välitilassa ja kömpi alas.
Mikä oli lopputulos?
Haju hävisi.
Ensi kesänä on pakko saada ammattilainen vetämään oikeaoppiset poistot.
Tässä tuli taas todistettua, että pienistä ideoista, 
syntyy tulosta.
Varsinkin kun osaa käskyttää...

18 kommenttia:

 1. Käskytys on taitolaji;)
  Hyvää toista adventtisunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja mähän olen lisäksi savolainen, joten taito on synnynnäinen. ;D

   Poista
 2. Insinöörimartta ratkaisi pulman! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupes ärsyttämään pikkasen liikaa ja aattelin, että oma apu paras apu.

   Poista
 3. Noniinpä, se käskytys onkin tärkeintä ja että sen osaa tehdä oikealla äänenpainolla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin! Varsinkin kun tää meijän pohjanmaalainen ei ymmärrä vinkkiä ja suuttuu taas liian suorasukasesta käskytyksestä. Täytyy käyttää viekkautta, hih.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Maarit, tolla ajatuksella mennään ja pitkälle. :D

   Poista
 5. Savolaisen ja pohjalaisen liittohan on hyvin eksoottinen, joten ihmekös tuo että vähän joutuu viekkaileen... Tuo on muuten jännä juttu, ettei nykyään palveluita saa edes rahalla! Siitä on yhden kirjan verran kyllä kokemusta ja suurta ihmetystä työttömyyden ja laman aikana.

  VastaaPoista
 6. Sinulla ei enää olekaan pitkää matkaa Insinööri-Martan uralle, koska hallitset jo hyvin tuon alaisten käskytyksen. Mitenkähän remontti- ja korjausongelmat ratkaisisi hämäläisen kanssa, kun käskytys ei näytä auttavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun veljeni on syntynyt Hämeessä ja me olemme kuin tuli ja vesi. Tosin veljeni pitkään ja hartaasti tuumattuaan tekee hommat hyvin ja oikein ja mun pikasissa mutasuissa joutuu välillä tekeen korjauksia. Molempi parempi. Pitäiskö hämäläiselle olla porkkana?

   Poista
 7. Topakka insinööriopiskelija oletkin!

  VastaaPoista
 8. Tuo on aika tuttua, että vanhassa talossa (ja muissakin jutuissa) viat ilmenee vasta myynnin jälkeen, ja siihen asti kaikki on ollut tietenkin ihan kunnossa.;D Nuo hajuhaitat on paljon ilmoista kiinni. Meillä kotonakin aina kovilla pakkasilla samaa ilmiötä tapahtui ja kaikkialla haisi viemäri. Ei ole mukava ongelma ei, mutta onneksi saitte sen ratkaistua.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhassa talossa tulee kaikenlaista ylläriä, täytyy vaan ottaa vastaan mitä tulee. Onneks kaiken voi korjata. Yks syy talon ostoon oli maisemat, ne on onneks vielä pysyneet paikoillaan, vaikka ny ollaan kyl melkein kaikki puut jouduttu kaatamaan.

   Ilmanpaine tosiaan vaikuttaa viemärihajuun. Nyt on kyl ollut hajutonta, kun putki on vedetty katonharjalle asti. Siellä on tilaa hajujen leijalla.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Hih, kyllä insinöörimarttana on helppo hymyillä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...