keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Aulanko armas

Poutaa, sadetta, pakkasta ja myrskyä. Näistä on hyvä syysloma tehty? Huh huh. Tänään piti lähteä keräämään pihalta kaikki työkalut talvivarastoon, mutta ulkona on semmonenkin myräkkä, että tupahommat kutsuvat. Vettä ja räntää vihmoo kaikista ilmansuunnista ja tulee niin, että meinaa pipon nyhtää päästä.

Olimme eilen Hattulassa kastroimassa meidän Tuuliset Pojat. Odotellessa kävimme Hämeenlinnassa kaupunkikierroksella ja syömässä. Ostossaaliina 20 joulukorttia, kitarankieli ja plektroja. Ollaan me vaan ankaria shoppailijoita!

Odotuksesta tuli odotettua pidempi, joten piipahdimme Aulangolla:

 

 

 

 

 

24 kommenttia:

 1. Aulanko on ihana paikka! Kahdesti on tullut käytyä, eikä haittaa vaikka vielä uusiakin kertoja tulisi.:) Valtavat ostokset teitte.;) Mekin nykyään monesti toteamme kotimatkalla, kun ollaan käyty kaupungissa kaupoilla, että eipä taaskaan löydetty muuta kuin ruokaa. Mutta sitä sitten on yleensä senkin edestä.;) Jotenkin sitä vain on vanhemmiten tullut sellaiseksi, ettei enää malta mitään ostella, jos se ei ole ruokaa tai puutarhajuttuja. Nuorempana olisi ostellut vaikka mitä, jos olisi ollut rahaa, nyt kun vähän paremmin olisi varaa, ei enää maltakaan.;D Onhan se silti toisaalta parempi aina ostosten kohdalla miettiä, että tarvitseeko sitä tuotetta nyt ihan välttämättä. Ei näin vanhemmiten enää niin kaipaa sitä ylimääräistä rompetta. Pääsisi vain vähän vanhoistakin eroon.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen palelsi, kun ei ollut kunnollisia ulkotamineita päällä, tää reissu Aulangolle kun tuli bonuksena. Aulanko on tuttu paikka, kun siellä tuli käytettyä omaa poikaa ja sitten veljen tyttöä joka kesä. Samalla reissulla piti käydä myös Hakoisten Linnavuorella.

   Me(kin) ostetaan yleensä vaan tarpeeseen, jotka ei kyl enää tällä ikäkymmenelle ole suuria. Justiinsa puutarhajuttuja ja kotiin jotain piristystä. Kierrätystä. Sitä me harrastetaan. Aina on pojan joku kaveri vailla sohvaa tai hyllykköä, joten tilaa syntyy. :D

   Poista
 2. Voi, Aulanko on kaunis paikka. Poikkesimme siellä aina silloin tällöin, kun lapset olivat pieniä ja ajelimme kohti Hollolaa ja Lahtea. Nyt, kun lapset eivät enää kulje mukana, tulee liian usein vain ajaa hurautettua ohi. Täytyypä parantaa tapansa;)
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Pakko tunnustaa, että lasten kanssa Aulanko ja vastaavat paikat ovat paljon mielenkiintoisempia.

   Poista
 3. No voi poika-parkoja, toivotaan että paranevat pian. Aulangosta tulee aina lapsuus mieleen, siellä tuli pyörittyä. Meilläkin oli shoppailureissu tänään Karkin kanssa. Ikeaan ja Petikkoon, turhia reissuja, en saanut joulukankaita. Terkkusilitykset pojille meiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meille hämäläisille Aulanko on must. Ei ollut joulukankaita? Eiks niitä ruveta yleensä jo juhannuksen jälkeen kauppaamaan, vai oliks sulla jo kaikki saatavilla olevat mallit. ;)

   Poista
 4. Lapsena vanhempien kanssa olen käynyt Aulangolla ja nyt 'hämäläistyneenä' useamminkin mieheni kanssa kävelyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammella oli 2 joutsenta poikasineen. Jos oikein muistan, niin ne ovat ns. vakiokalustoa, eivätkä ole lentokykyisiä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Luonto on ehtymätön kuvauskohde ja aina onnistuu, on se vaan semmonen taidenäyttely.

   Poista
 6. Ihanat Aulankokuvat :) Olen sielläkin päässyt työkseni käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, mahtaaks ollakaan semmosta maailmankolkkaa, missä et olis onnistunut matkustamaan. Sä olet semmonen reissunainen parhaasta päästä.

   Poista
 7. Asun nykyisin aivan Aulangon vieressä. Viihtyisä myös asuinpaikkana, kun vertaa pääkaupunkiseutuun, jossa olen asunut viime vuosiin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, sä olet oikein onnen myyrä. Mekin etsittiin taloa Hämeenlinnasta 6 vuotta sitten, mutta ei löytynyt mieluista. Kyllä harmitti, kun Hämeenlinna on niin kaunis kaupunki.

   Poista
 8. Moi sinä Martta! Minä olen ollut keskikoulun luokkaretkellä mm. Aulangolla. Meno yltyi sellaiseksi, että opet laitto loppuyöstä kämpän avaimet tyynynsä alle! Syysharmaata täälläkin ja sumuista ja kosteaa. Liputuspäivä YK:n kunniaksi ja talonmiehen touhut jäi mulle tänäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla tuntuu olleen tosi hauskaa Aulangolla. Hyvä niin, onpahan vanhana muisteltavaa.

   Poista
 9. Kauniita maisemia ja onneksi ne pojatkin sitten kotiutuivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulanko on nätti ja koko se seutukunta on hyvän näköstä aluetta. Siällä ihan mieluusti käyskentelee.

   Vähän matkan päässä on Metsäkylän Navetta ja käytiin ostamassa ranstakka keittiön puulieteen.

   Poista
 10. Aulangon johtajatar tarjosi edesmenneelle miehelleni ja minulle talon parhaan sviitin vuorokaudeksi. Mieheni jäi silloin eläkkeelle ja Aulanko oli ollut hänen asiakkaansa vuosikaudet. Upea vuorokausi illallisineen oli talon kiitos miehelleni hyvästä asiakassuhteesta. Ennen sitä ja sen jälkeen minä vierailin Aulangolla kerran tai pari vuosittain sekä työasioissa että yksityisesti. Hienosti ovat sen remontoineet, vanhaa kunnioittaen ja uutta toteuttaen.

  Toivottavasti tuulipojat ovat kuntoutumassa vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upee juttu! Onpa ollutkin fiksu johtajatar. Olen ollut hotellilla pariin otteeseen kurssien puolesta ja tykkäsin polskutella kylpylässä. Houkuttelin miestäni, että mentäis vuorokaudeksi rentoutumaan ja ilman Tuulisia Poikia. Pojat ovat jo pirteitä.

   Poista
 11. Ikuisuus on Aulangolla käynnistä. Kaunis paikka ja hui siellä on näköjään karhuja !!! Upeita kuvia sieltä. Varmasti rauhoitti mieltä, kun ootitte poikia operaatiosta.
  Kiitos paljon cd:stä, tuli perille. Kyllä ihmiset osaa, en muuta voi sanoo. Tekevä, osaava perhe olette kyllä ihan kadehdittavassa määrin. Ihana on myös tuo teidän pihapiiri. siitäköhän se kumpuaa se inspiraatio ja voima ?

  Terkkuja Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aulangolla on aina viihtysää, kun se on kaunis kaikkina vuodenaikoina. Mukavempi oli tosiaan kävellä, kului aikakin nopsempaa ja oli aivoilla muuta työtä kuin murehtiminen.

   Ole hyvä! Musiikki on tehty kuunneltavaksi. Kyllä tää meijän touhuaminen on ihan pienimuotoista, mutta hyvää vastapainoa työlle ja koululle. Inspikset tosiaan kumpuavat ympäristöstä ja läheisistä, hyvästä mielestä ja rakkaudesta ja ettei syntyisi väärää mielikuvaa, niin kyllä meillä on vastoinkäymisiäkin, mutta niistä ollaan aina selvitty voittajina. Mukavaa menoa teidänkin pihapiiriin!

   Poista
 12. Hienot maisemat Aulangolla! Häpeä tunnustaa, mutten ole siellä vielä eläissäni käynyt. Täytyypä laittaa korvan taa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, Suomessa on varmasti toinen toistaan nätimpiä kohteita, missä ei olla käyty. Me ollaan yritetty koluta näitä omia lähiympärstöjä, kun ihan kynnyksen ulkopuolella riittää katsottavaa. Lähimatkailua ja pystytään pitämään Tuuliset Pojat mukana.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...