perjantai 24. tammikuuta 2020

Autottoman pihakuvat

Elän autottomana.
Meidän lähikauppaan on matkaa yhteensä reilu 10 km.
Koska julkista liikennettä ei ole,
niin on tilattava taksi, 
jos en jaksa kävellä.
Pyöräilemään en ala talvella.
Pitäisikö hankkia potkukelkka,
jossa on pyörät?
Näyttää tämä talvi olevan lumeton,
joten kelkka ei luista.
Vitsi vitsi, täytyy tänään lähteä potkimaan renkaita...


Niinpä olen pyörinyt entistä tiiviimin kotipihalla ja lähitienoilla.
Tässä eilisen päivän kuvasaalista.

Pikkuvarpunen


 Sinitiainen


Peikonpähkinäpensas


28 kommenttia:

 1. Voi sinua ja auto-parkaa! Mistä sä oikein hankit noita ihania pihakoristeita! Tuokin lintu sinitiaisen vieressä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, olispa ollu pehmee lumipenkka, niin oltais selvitty tössähdyksellä. Kyseinen pihakoriste lähti mukaan, muistaakseni, Puutarhakeskus Jaakkolasta, Forssa. Täytyy olla valppaana, kun kulkee maailmalla. :)

   Poista
 2. Ou Ou tuota autoparkaa. Meillä on tiet kuin luistinratoja ja tosi varovainen saa olla. Ihania nuo lintukuvasi. Minä ruokin lintuja ja yritän kuvailla niitä, mutta lintuni ovat nopeita, ja en saa niitä tarkasti kuviin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääliksi tosiaan käy vanhaa palvelijaa, enkulin käsityöt. 15 vuotta köröttelimme yhdessä. Niisk...
   Kiitti! Lintujen kuvaaminen onkin haastellista.

   Poista
 3. En minäkään kerkiä lintujen perässä, hidas hämäläinen kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha rouva, minulla on asetuksena kamerassa Urheilu, ja se pysäyttää liikkeen melko näppärästi.

   Poista
 4. huono tuuri kävi sulla - onneksi ei kuitenkaan sattunut pahemmin - nuo kauppamatkat ovat kyllä aika ongelma sivukylillä; auto on pakko olla

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, tosiaan täällä maaseudulla on pitkä matka palveluihin, mutta en silti haaveile kaupunkiin muuttoa, vielä ainakaan. Miehellä on auto, mutta hän tarvitsee menopelinsä itse, kun käy Helsingissä töissä.

   Poista
 5. Onneksi sinulle ja koirille ei käynyt mitään mutta kyllä tämä aineellinenkin harmittaa. Kivat kuvat linnuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tärkeintä on tosiaan, että vain pelti rutistui, Nila. Auto olisi välttänyt minulle vielä monta vuotta, sillä sitä on vaalittu ja huollettu tarkkaan, mutta ei auta surkutella enempää.
   Kiitti!

   Poista
 6. Auton korjaus ei siis kannata, vaan on ostettava uusi? Harmi juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata, tai siis vakuutus ei maksa viiden tonnin remppaa, kun auton arvo on alle kaks tonnia. Näinhän tää menee. Ostettava uus VANHA.

   Poista
 7. Toivottavasti löyrät ainaki yhtähyvän menopelin, jos tuastei enää kalua tuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autoni oli aarre, en usko, että löydän samanmoista, Navettapiika, valitettavasti. Eikä ole rahaa ostaa uudempaa. Kävin koeponnistamassa yhden auton tänään, vien sen maanantaina Pösö-huoltoon tarkistukseen, että tiedän maksaako korjaukset 500 vai 5000.

   Poista
 8. No voi harmi, todella on ollut liukkaat kelit täälläkin.
  Ihania noi lintukuvat.
  Kauppareissussa melkein tarvitaan auto, on noita kilometrejä aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kuvakehuista, Tuija! Maalla on matkat pitkät, eikä tosiaan bussit kulje mihinkään suuntaan, joten omavarainen kyyti on tarpeellinen.

   Poista
 9. Onneksi sinulle tai koirille ei sattunut mitään. Olen kerran ollut samanlaisessa pyörimisliikkeessä, joka pysähtyi korkeaan lumipenkkaan. Pitkän tovin jouduin apua odottamaan, kunnes onnekseni ohi ajoi traktori, joka kiskoi minut irti penkasta. Ajoin liukkaaseen keliin nähden liian kovaa, myönnän ja otin siitä opikseni. Selvisimme säikähdyksellä, minä ja auto. Lumipenkka oli vasta sataneen lumen ansiosta pehmeää.

  Mielelläni suosin julkista liikennettä, mutta valitettavasti bussit ja junat eivät joka kylälle kulje. Asun runsaan 30 km:n päässä Helsingistä. Aikanaan muutimme tähän kylään mm. hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Vuosien myötä bussilinjoja ja -vuoroja on karsittu kovalla kädellä. Aikataulut on niin tiukat, että bussit eivät niissä pysy. Vähäisten vuorojen vuoksi bussit kulkevat täpötäysinä pysäkkien ohi ja jättävät töihin menevät tai töistä palaavat ihmiset pysäkeille odottamaan tunnin tai parin kuluttua tulevaa seuraavaa vuoroa.

  Oma roppiseni on vuosimallia 2002, karvahattumalli kolmella ovella. Välillä katselen uudempaa autoa, mutta hetken tarkastelun jälkeen päädyn kerta toisensa jälkeen ajamaan roppiseni loppuun. Se on isän vanha auto, joka on huollettu ja pidetty huolella, ajokilometrejä on ikään nähden vähän. Joka kerran katsastusmies sanoo, että loistoauto, josta myymällä tai vaihdossa ei saa mitään, mutta jolla on roimasti käyttöarvoa. Lisäksi autoani ei tarvitse vikoja löytääkseen laittaa tietokonepiuhaan kiinni, vaan Ukkokulta nostaa konepeltiä ja korjaa vian itse. Sitäpaitsi autooni mahtuu uskomaton määrä multasäkkejä, perennapusseja, muutama pensas ja vaikka kirsikkapuu - samanaikaisesti. Vastaavaa tilaihmettä en saman hinta- ja kokoluokan autoissa ole nähnyt. Minulle auto on kulkuväline ilman sen kummempaa statusta.

  Toivottavasti saat vanhat autosi kohtuuhinnalla kuntoon tai jostain edullisesti ehomman tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea oli roimasti matkassa, kun meille eläväisille ei käynyt kuinkaan, Between. Lumipenkkaan olisi ollut mukavampi töyssähtää kuin rysähtää ojanpohjalle. Onneksi sinä töyssähdit lumipenkkaan.
   Samaa mieltä kanssasi, hyvä blogikaveri, auton merkillä ei ole merkitystä, kunhan autoon mahtuu paljon tavaraa, niitä puutarhajuttuja, ja auto on luotettava.

   Poista
 10. Tulipa siihen autoon vain aikamoiset jäljet. Korjaaminen on niin vietävän kallista. Toivotaan, että hyvällä säkällä löydät jostain sopivan ja edullisen "kauppakassin"

  VastaaPoista
 11. Voi kurjuutta autoasi. Olisin ihan samassa tilanteessa, jos autolleni jotain kävisi. Se on vanha ja rahallisesti lähes arvoton, mutta minulle erittäin toimiva menopeli. Ja ilman ei maalla valitettavasti pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Eeva, toimiva menopeli riittää, viis ulkonäöestä ynnä hienouksista. Olisihan se hienoa, jos voisi käyttää julkisia, säästyisi pitkä penni rahaa. Lähimmälle bussipysäkille on matkaa 6 kilometriä. Helsinkiin pääsee helposti, mutta muualle vuoroja menee tosi niukasti.

   Poista
 12. Harmien harmi, mutta hyvää se, ette ei koirapoppoo, etkä sinä itse loukkaantunut. KYllä vaan niin on, että omaa autoa tarvitaan, kun julkista liikennettä ei ole tai se on minimaalista, vaikka valtiovalta suunnittelee rajusti yksitysautoilulle supistustoimenpiteitä.
  Pihakuvasi on kaunista katsottavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin kieppuessani tosi paljon, että koirien kopat irotavat pidikkeistään, muutta onneksi kestivät ja koirat pysyivät terveinä, aimarii. Niin, emme kaikki mahdu asumaan keskustoihin ja julkisen liikenteen piiriin. Mahtaako julkinen liikenne toimiakaan edes muualla kuin isoimmissa kaupungeissa...
   Kiitos!

   Poista
 13. Olipa se harmillinen keikaus, mutta onni oli onnettomuudessa. Ja onneksi on mahdollisuus nauttia elämyksellisen pihan tapahtumista! Autoja kyllä löytyy, kunhan asiat etenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, Pirkko, ja kävinkin jo potkimassa renkaita mieluisalla tuloksella. :D

   Poista
 14. Oi sentään! Ei oo kivoja nuo peltilehmän rypistykset! Minun kotterossa alkaa olla sen verran kilometrejä, että varmaan loppu on lähellä. Yritän vielä silti kaksi vuotta sinnitellä. Tosin tänäänkin kauppareissulla alkoi ikävästi nykimään, polttoaineensyöttö siinä tökkii! Käsijarrua ei kannata talvella käyttää kun jäätyy kiinni, niin parkkeeraan vai tasaiselle! Hyvää uuden vanhan metsästystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kih hih, Tillariina, sun pitäis asua Pohjanmaalla, niin olis aina tasaista. Ei vaiskaan, toivottavasti kotterollasi on vielä turvallisia kilometrejä edessä ja kuljettaa sinua lintutornille ja moneen muuhunkin kuvaukselliseen paikkaan. Kiitti!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...