perjantai 9. helmikuuta 2018

Talvi, inhokkini?

Mitä tehdä talvella?
Kuinka oppisin, edes vähän, pitämään talvesta?

Kävin kuvaamassa talvea,
yritin inspiroitua,
mutta kun ei nappaa, niin ei nappaa.
Olen auttamattomasti kevät ja kesä tyyppi.

Karvahatun korvaläpät hulmusivat vimmatusti tuulessa,
onneksi oli kynsikästumput käsissä,
niin käpälät eivät päässeet aivan jäätymään.
Untuvatoppatakki päällä värjöttelin,
vaikka pakkasta oli vain 12 astetta.

Kyynelpisarat tirisivät silmistä, 
kun urhoollisesti tähyilin valkoisen maiseman yksityiskohtia.
Ja aikani siristeltyäni näin puolikuun kalpean sinertävällä taivaalla,
lintuparven kököttämässä puussa, odottivat aurinkoa nousevaksi,
hiihtäjiä, pilkkijiä ja kävelijöitä reippaili jäällä,
vesi lirisi somasti joessa, osmankäämeihin oli satanut lunta.
Vitsi vieköön, täällähän on nättiä!
Ja ei, en osta suksia enkä luistimia,
tyydyn köpöttelemään kamera kaulassa rannoilla ja pientareilla,
mutta ehkä opin kameran avulla hieman pitämään talvesta,
ainakin leutoina päivinä.

Ai joo, sunnuntaina suuntaan mieheni ja Wiima-koiran kanssa Harjavaltaan
ihastelemaan runoilijataitelija
Heli Laaksosen maalauksia puulle ja parkkikiekolle,
Rakas kutsusin meil 100 viarast!

Meidän koirista tuli mieleeni,
että kuinka kevätkesäihmisen koirien nimet ovat
Pyry, Myrsky, Tuisku ja Wiima?
Vain Räntä puuttuu...18 kommenttia:

 1. Hahaa! Räntä, oiva koiran nimi! Ehkä kauniiden kuvian ottaminen saa sinut pitämään talvesta. Minä pidän kyllä tästäkin vuoden ajasta, jos vain olisi oikea talvi kuten nyt. Siitä edeltävästä tihkusateisesta en tykännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, niin, koirajoukkoon ei oikein sopisi esim. Pouta. :)
   Olen joskus tykännyt talvesta, mutta nivelrikkoisena säiden vaihtelut ovat jotenkin vaivalloisia. Jäätävän hyytävä tihku on kyllä pahinta.

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta. Välillä ihan yrittämällä yrittää löytää ne hyvät puolet tästä talvesta, mutta kun ei voi minkään, kaipaa kesää. Myönnän kyllä, että talvinen luminen maisema on kaunis, etenkin auringonpaisteessa, mutta voisin hyvin elää siten, että näkisin tämän kauneuden vain kuvissa... Joka tapauksessa, kauniita kuvia :)
  Räntää odotellessa ;) khih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatiaiskanasen Elämää, talvi on usein kaunis, varsinkin pohjoisessa, mutta eteläisessä Suomessa on monesti pelkkää sohjoa. Yritetään sietää ja kevät jo väikkyy mielissämme. Räntää odotellessa...

   Poista
 3. Minäkin olen ehdottomasti kevät ja kesäihminen. Talvi on hankalaa aikaa minulle. Pitkä työmatkani suorastaan pelottaa, koska maantiet ovat kuin luistinratoja ja lisäksi tänä talvena täällä Nurmeksessa on todella paljon lunta. Aurat liikkuvat harvakseltaan ja tiet ovat kuin perunapeltoja tai lumidyynejä. Kaunista talvella toki on. Olenkin napsinut valokuvia tykkylumisista puista. Onneksi kevät tulee kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kuulosta turvalliselta nuo talviset työmatkasi, enkulin käsityöt. Kummasti sitä vaan selvitään, kun on pakko. Aikoinani, minullakin oli pitkät ajomatkat töihin, lopetin säätiedotusten kuuntelemisen, kun tahtoi mennä yöunet, kun jännitti huonojen kelien uhkakuvat, aamulla katsoin sitten ikkunasta, että pitääkö lähteä aikaisemmin vai ei. Tsempit!

   Poista
 4. Hei tulin vierailulle . Selailin blogiasi ja huomasin maljakkosi . Minä olen maljakkohullu . Tai olen ollut. En ole varma montako minulla on, enään en ole aikoihin laskenut ja osa on mökillä. Mutta olen myös myynyt pois osan kirppareilla muutama vuosi sitten ,koska tulin samaan ajatukseen, että montako yksi ihminen tarvitsee. Mutta monta on vielä jäljellä mistä en luovu . Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin. Hyvää loppuviikkoa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila, tervetuloa toistenkin! Kukaan ei todellakaan tarvitse 63 maljakkoa, huh huh, miten niitä onkin kertynyt vuosikymmenten saatossa. Tulen vierailulle...

   Poista
 5. Monta kertaa oonki torennu, että voisin nukkua ku karhut, koko talaven. Ohan talaves hianojaki hetkiä, mutta harvemmin........ Kyllä se Räntäki teille viälä ilimestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, olis kyllä mukavaa tuommoinen karhuilu, toisaalta taas monta upeaa päivää jäisi väliin, joten ei se auta muuta kuin ottaa vastaan, mitä annetaan. Rännällä tai ilman... :)

   Poista
 6. Minäkin olen ehdottomasti kevätihminen, mutta minusta vuodenaikojen vaihtuminen on aina kivaa. Aina on jotain uutta odotettavaa. Talvessa on nautinnolliset puolensa, mutta kyllä siihen hitokseen kyllästyy viimeistään maaliskuun alkaessa. Siitä eteenpäin odottavan aika on PITKÄ! Maaliskuu kun on talvikuukausi meillä, ja joskus pitkälle huhtikuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, uskoisin, että suurin osa suomalaisista nauttii talvesta, kun pääsee hiihtämään, luistelemaan ja vaikka lumikenkäilemään. Täytyy tunnustaa, että kun seisoin tähtitaivaan alla kuunvalossa ja lumi narskui jalkojen alla (pissattamassa koiria illalla ja aamulla), niin oli huikaisevan kaunista, sydämessä vallan juili se ihanuus. Kevätmielellä!

   Poista
 7. Sen superlumitalven, kun sain golf kyynärpään lumenluonnista, jälkeen olen lopullisesti menettänyt välit talven kanssa, D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, onhan se kyllä hirveetä, että saa GOLFkyynärpään LUMENluonnista. Yäk! :)

   Poista
 8. Mainio vuodatus...eiköhän se Räntäkin vielä perheeseenne tule. Johdonmukaista pysyä tietyssä nimityylissä.
  Huolissani katselen pihan lumimassaa ja mietin, sulaako se maalis-huhtikuussa yhtä nopeasti, kuin joulu-tammikuun vesisateissa. Toivottavasti.
  Hauskaa viikonloppua, lumesta ja pakkasesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, mies totesi, että hän lähtee, jos Räntä tulee, joten saas nähä...
   Sulaahan se lumi ja keot myös, humpsahtaen. On se vaan iloista aikaa, kun purot lirisevät ja ekat leskenlehdet työntyvät esille meitä tervehtimään. Oi oi...

   Poista
 9. Kuulun myös näihin mitä tekee talvella-ihmettelijöiden joukkoon. En ole vielä keksinyt. Seuraavan koiran nimi voisi olla helle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansu, kai se on vaan tyydyttävä tupahommiin talvisaikaan. Neljä vuodenaikaa on rikkaus? Kissanviikset. :D
   Helle oliskin mainio vastapaino tuulisille nimille.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...