tiistai 10. lokakuuta 2017

Tarjoilu pelaa

Linnut ovat alkaneet parveilemaan.
Tintit koputtelevat ikkunanpieliä etsien ruokaa.
Löysin keväällä kaupan alelaarista keraamisen lintujen ruokintalaitteen,
vai miksi tuommoista nyt sanoisi.
Pyöreä ja punainen, oikein nätti.
Tosin malliltaan tämä lintulauta ei ole paras mahdollinen,
sillä linnut pääsevät sinne sisälle,
joten palloa täytyy pestä ahkerasti,
että se pysyy siistinä ja ruoka puhtaana.
Olen siis aloittanut lintujen talviruokinnan.
Tarjoilen rikottuja pähkinöitä,
ja hyvin näyttää kelpaavan.
Talipötköjen vuoro tulee vasta ensipakkasten alettua.
Lintujen seuraaminen ja kuvaaminen on hauskaa puuhaa.

 

 

 


18 kommenttia:

 1. Nyt on tintin mukava ruokailla noin kauniissa ruokintapaikassa. Tintillä näkyy olevan myös hauska seuralainen, ei taida olla ihan lajitoveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ansu, posliinikuuppa on nätti ja tintit tulivat heti uteliaana tutkimaan sitä. Tuli mieleeni, että se sopisi myös punarinnan pesäksi ensi kesänä, ehkä. Metallilintuja on kaksi keinuvan varren eri päissä. Siivekkäät tykkäävät istua koristeessa ja odottaa syöntivuoroaan.

   Poista
 2. Onpa kauniita lintukuvia. Hyvä muistutus - lintujen talviruokinta. - Hyvää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli A! Ahkerille linnuille varmasti vielä löytyy sapuskaa, mutta tintit ovat oppineet pääsemään helpolla meidän pihalla, sillä meillä on evästä tarjolla syksystä kevääseen.

   Poista
 3. Hieno ruokintateline ihan ihmistenkin silmälle.
  Mustarastaita ja tinttejä parveilee jo ahkerasti pihapiirissä ja tintit koputtelee ikkunoihin. En ala vielä niitä ruokkimaan, sillä aronioissa esimerkiksi on syötävää vielä runsaasti. Kunhan nyt kylmenisi kunnolla ja maa kuivuisi edes vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti tuo punainen pallukka on minunkin mielestäni, Between.
   Varmasti ruokaa on vielä saatavilla, mutta onhan niitä pähkinöitä helppo napsia valmiista kattauksesta. :D

   Poista
 4. Ilman muuta ruokintateline pitää kaunis olla, iloa niin omaan silmään kuin linnuillekin! Meilläkin jo tintit koputtelevat ikkunaan ja tulevat juttelemaan pihahommissa ollessa - syksy on alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, tämä ruokintateline on kyllä ihan itsessään pihakoriste. Äkkiä tintit osasivat sitä käyttää. Tinteistä hömpät (hömötintit) ovat luottavaisempia.

   Poista
 5. Ihania lintukuvia! Minäkin huomasin talitinttien tulevan jo kukkapurkkien nurkkaan katsomaan saako sieltä jotain irti. En ole juuri niitä ruokkinut, koska ympäristössä on paljon pihlajaa ja sitten on käpyjä. Ei ne varmasti kaikille linnuille kelpaa, mutta tässä taloyhtiössä on sellaisia ihmisiä, joiden mielestä lintuja ei saa näin kaupungissa ruokkia. Sotkevat kuulemma kaikki paikat. Lisäksi meillä on niin paljon oravia ja ne viime talvena tekivät reiän meidän varaston katon aluslautoihin, joten ihan pelottaa, mitä varastosta löytyy. Niitä tuholaisia en halua enempää omaan pihaan vaikka söpöjä ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Sari! Taitaa olla useimmissa kaupungeissa, että lintujen ruokkiminen on kielletty rottaongelman vuoksi. Oravat ovat hämmästyttävän talttahampaisia tyyppejä. Tuoholaisiahan ne ovat, vaikka ulkonäkö on söpöinen.

   Poista
 6. Meillä kans tintit tulivat kuusikon pesimäpaikoista pihapiiriin kyselemään evästä. Vielä ei ole tarjottu kuin kädestä pähkinöitä, sillä luonnosta löytyy vielä kosolti syötävää. Kunhan kelit vielä kylmenee, niin tinttibaari aukeaa täälläkin. Niitä on perin mukavaa seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, teillä on siis niin kesyyntyneitä tinttejä, että voitte tarjoilla kädestä pähkinät. Wau!

   Poista
 7. Meillä kans tintit käyvät kopistelemassa ikkunalaudalla. Ne pyytävät aurinkokukansiemeniä. No onhan niillä vielä luonnossa ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, kyllä vaan, ruokaa löytyy vielä luonnosta, mutta houkuttelen tinttejä pähkinätarjoilulla muistamaan, että meiltä löytyy talvella parhaat muonat. :)

   Poista
 8. No sinulla ei tuo käsi vielä vapise. Minullakin jo parempi kamera, mutta linssi ei ole tyytyväinen minun käteeni välillä. Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin yksijalkaisen tuen kameraan, harvoin sitä käytän, Leila. Käsi on vielä sen verran vakaa, mutta siihen auttaa, kun laukaisuhetkellä olen hengittämättä. Kiito samoin!

   Poista
 9. Olet oikeassa:nättihän tuo on. Linnuthan voivat tartuttaa toisiinsa salmonellaa, jos niiden kakkaa pääsee ruoan joukkoon. Joten pesemään joudut tosiaan.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...