maanantai 13. maaliskuuta 2017

Kokemuksia putkirempasta

Talomme on rakennettu 70-luvun alussa,
joten rautaiset/kupariset käyttövesiputket
alkoivat olla käyttöikänsä äärirajoilla.
Varsinkin miestäni ahdisti ajatus vesivahingosta.
Niinpä tilasin paikalle arvioitsijan tekemään käyttövesiputkista tarjousta.
Teimme kaupat.
Kauppamiehenä toimi iloinen valokuvausta harrastava Mika Raitanen.

Putkimiestrio saapui viime viikon tiistaina ja
putkiremppa oli valmis perjantaina.
Aikataulu piti sopimuksen mukaan.
Nuoret miehet olivat ahkeria, osaavia ja kohteliaita.

Nyt meillä kohisee vesi siisteissä putkissa ja
mikäli vuotoja ilmenee, ne näkyvät heti,
sillä uudet putket vedettiin pintavetona.
Vanha rupuinen lämminvesivaraaja
vaihdettiin uuteen siistiin versioon.

Ainoa kömmähdys oli,
että kiertovesipumppu ja uusi vesivaraaja
tarvitsivat uudet sähköliitännät,
ja tästä ei ollut kerrottu meille tarpeeksi selkeästi,
emmekä ymmärtäneet lukemaamme,
sillä kyllä sopimuksessa oli rasti ruudussa "asbesti ja sähkötyöt eivät kuulu hintaan",
mutta onneksi sain pika-aikataululla asennushommiin
luottosähkömiehemme Janin.
Remppa onnistui kaikin puolin erinomaisesti!


Kiitos Hannes, Erkki ja Anton sekä 
osaava sähkömies Jani!22 kommenttia:

 1. Hienoa lukea rempoista, jotka menevät niin, kuin pitääkin ja sovittu on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, Hannele Ruusukummusta. Tosin en tiedä, että kuinka monta % kaikista putkirempoista menee pieleen tavalla tai toisella, vai onko se niin, että epäonnistumiset saavat eniten palstatilaa...

   Poista
 2. Olipa sipevä putkiremppa! Mukavaa kun olette tyytyväisiä - siinä on putkia nyt teille loppuelämäksi. Ei tarvi huolehtia, olitte ainakin askelen onnettomutta edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, nyt ei tarvitse yöllä miettiä, että vuotaako jossakin, Tita, ja kotivakuutukseenkin tulee pieni alennus.

   Poista
 3. Huhhuh mikä urakka ja sotku ja epäjärjestys jä vaiva. Onneksi kaikki meni hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *VEKKI*, totta turiset, ensin piti tyhjentää kaikki kaapit, ja niitähän meidän huushollissa on, lopuksi siivota ja roudata tavarat takaisin kaappiin. Tosin laitoin osan tavaroista kierrätykseen, oli hyvä heti erkaantua tarpeettomista tarvikkeista. Nyt helpottaa, kaikki on puhdasta ja paikoillaan.

   Poista
 4. Juuri tuollainen putkiremppa tehtiin syntymäkotiini. Minä hämmästelin sitä, että putket on vedetty pintavetona, mutta eipä kait sitä muutoinkaan voi tehdä. On ainakin yksi etu, kun pistän kotitalon myyntiin. Putkiremppa tehtiin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manta, olisi ollut hirveän työlästä ja kallista roilottaa putket seiniin, kyllä nähin putkiin tottuu ja onneksi putket eivät näy joka paikassa, vaan osa kulkee kaappien takana. Kyllä, varmasti ovat uudet putket myyntivaltti.

   Poista
 5. Harvinaista kuulla rempasta, joka meni kaikin tavoin nappiin. Tuollaista firmaa kannattaa mainostaa enemmänkin.

  VastaaPoista
 6. Nyt on turvallinen olo putkien suhteen! Synnyinkodissani tehty sama homma vuosia sitten. Kyllä nuin näppärän näkösiltä nuorilta miehiltä homma hoituu :D Työtähän siinä oli sinullakin, mutta nyt voit sanoa, että juhannus- ja ens joulun siivotkin on jo tehtynä. Samalla sait vietyä pois tarpeettomat tavarat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, nuoret miehet olivat mukavia ja tekivät työnsä ripeästi. Myyjämieskin oli reipas ja iloinen. Juu, minun siivoustahdillani seuraavan kerran pesen kaapit 5 vuoden kuluttua. 😃

   Poista
 7. Meilläkin on tehty vastaava remppa. Ei niin kivoja juttuja, mutta pakko niitä vaan on tehdä. Meidänkin talo on rakennettu 70-luvun alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A, näin se ajanhammas puree, niin rakennuksia kuin meitä ihmisiä.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, Tiiu. Täystiilitalossa riitti poraamista kolmeksi päiväksi ja meteli oli sen mukainen. Koirapojat nukkuivat rempan jälkeen vuorokauden.

   Poista
 9. Meillä pitääs teherä sama homma, mutta arvaa vaa, kiinnostaako isäntää.....EI. Sitte tuloo kallista jäläkiä ku jostakipäi putki paukahtaa. Tuurilla mennähä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, näytäpä isännälle kuvat meidän rempasta, jos hän vaikka siitä innostuisi. Vesivahinkoja joutuu kuivattelemaan viikkoja jopa kuukausia, se se vasta tyyristä onkin.

   Poista
 10. Oma talomme täällä Nokian kupeessa on samaa ikäluokkaa. Näin ollen putkiremontti on lähivuosina ajankohtainen. En olekaan aiemmin kuullut pintavetona vedetyistä putkista. Kuinka kauan teidän projekti kesti kokonaisuudessaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuula! Olen elänyt jo kahden vesiputkirempan keskellä, ja kumpaisetkin rempat onnistuivat mainiosti. Eka remppa kesti pari päivää ja tämä toinen viisi, koska oli läpivientejä kellarista eli paksuja seiniä sekä lattioita.

   Poista
 11. Kiva, että putkiremppa onnistui hyvin ja aikataulussakin pysyttiin. Usein nuo aikataulut hieman paukkuu alkuperäisestä. Meilläkin oli tarkoitus aloitella LVI-työt täällä Vantaalla, kunhan ilman vähän lämpenee.

  VastaaPoista
 12. Kiva kuulla, että remppa onnistui erinomaisesti! Meilläkin täällä Seinäjoella taloyhtiö on hieman kartoittanut putkiliikkeitä tulevaa putkiremonttia silmällä pitäen. Kiva kyllä saada uudet putket, se varmasti vaikuttaa myös juomaveden laatuun.

  VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...