tiistai 8. marraskuuta 2016

Blogin nimi

Miten päädyitte valitsemaan bloginne nimen?

Olen pohtinut bloginimen, Nettimartan pihapiiri, vaihtoa.
Alunperin nimi juontui marttailusta ja ammatistani, 
tietotekniikan kouluttaja.
Marttailut ovat jääneet vähiin,
olen enää henkinen martta,
ja tietotekniikkaa pääsen kouluttamaan vain satunnaisesti.
Kuka olen?
Mihin menen?
Millä nimellä jatkan?

 

 

Sydämellistä marraskuuta!


39 kommenttia:

 1. Voi apuva, kyllä ensin järkytyin muutosajatuksestasi, mutta toki ymmärrän pähkäilysi. Ja mukana seuraan, vaikka blogisi nimi olisi mikä vaan.
  Mulla on niin ympäripyöreä nimi, kuten blogikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pirkko! Sulla on just hyvä bloginimi, kuvastaa blogisi sisältöä.

   Poista
 2. Hieno asetelma lasipurkissa ja tunnelmalliset kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyyrä, hain lauantaina havuja veljen mökiltä ja siitä se ajatus lähti. Otin mukaan pikkuruisen kuusen ja palasen sammalta asetelmaa varten. Kiitos!

   Poista
 3. "Millä nimellä jatkan?" Mä jatkaisin samalla. Oma blogini oli välillä eri osoitteessa, joka meni nurin (nettisaitti ajettiin alas), sitten palasin takaisin blogspottiin vähän eri nimellä (vanha ei enää jotenkin toiminut). Kaikki lukijat eivät osanneet seurata perässä. Eli jos joku googlella koittaa hakea esim. "nettimartta", se ei sit enää löydäkään perille asti?

  Eikös ole sellainen sananlaskukin, että ei nimi miestä tee...

  Bloggailussakin kai sisältö tärkeämpää kuin nimi?

  VastaaPoista
 4. Nettimartta on niin hyvä ja topakka nimi, älä sitä suotta ala vaihtelemaan ja jos vaihdat, linkitä hyvin että voin sinua seurata!

  Oman blogin nimi tuli tästä kivisestä pellosta, jossa jääkausi piti sulamistauon ja tiputti kaikki järkäkeet ja etunimestäni.

  Mukavia kuvia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, blogillasi on erittäin sopiva nimi. Sailan pellolta löytyy sitten kauniiden kasvien lisäksi kiviä, joista muuten tykkään tosi paljon. Kiitti!

   Poista
 5. Ehkä voisit yhdistää oman ja lemmikkiesi bloginimet jotenkin - 'pihapiiri' on kuitenkin paljon kertova - ja jatkaa yhdellä blogilla. Pitkään luulinkin, että ylläpidät paikkakuntamme marttojen kotisivuja ja facebookia ja olit tiedotusmartta, vaan et kai sitten kuitenkaan... Onko tontillanne = pihapiirillänne nimi (toivottavasti ei hourula...)

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä loin ja pidin yllä paikkakuntamme marttojen nettisivuja monta vuotta, en kuitenkaan Facebookia. Olimme melko ekoja marttayhdistyksiä, joilla oli nettisivut. Pidän edelleen kaksi blogia, on kuvatilaa enemmän. Kyllä meidän pihapiiri melkoinen hourula onkin, tässähän oli vaivaistalon avoin osasto aikoinaan.

   Poista
 6. Kyllä bloginimesi on ihka hyvä, vaan jos sinusta itestä on tähdellistä vaihtaa se, niin sinä vaidat ja annat osviitan, että uudella nimellä blogisi löytyy.
  Tässä sinulla on jo jouluisia ajatuksia, kun on tonttu ja koristeltu kuusikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, aimarii. Ajattelin, että blogiosoite säilyy, yläpalkin nimi vain muuttuisi, mutta eipä taida kannattaa. Minulla taitaa työttömänä olla identtiteettikriisi. Joulu menee ohi aina liian nopeasti, joten otin varaslähdön. :)

   Poista
 7. Niinku Saila jo toteski, Nettimartta-nimestä saa topakan vaikutelman, niinku sustaki. Pihapiiri on kokenu oikee kunnon mullistuksia.
  Sullon ihan selevästi jo pikkujoulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, vai olen minä topakka. Kiitos! Tuo piristi. Meillä on tosiaan myllerretty yhdeksän vuotta, jospa ensi vuonna pääsisi somistelemaan kunnolla.

   Poista
 8. Identiteettikriisin paikka? ;-) Mitäpä sitä hyvää nimeä muuttamaan. Toisaalta, onhan tuo ehkä hieman pitkä. Tai ei kuvasta itseä, mutta mikäpä sitten kuvastaisi paremmin. Hmm. Vaikea sanoa.
  Oman blogini nimi tuntui itsestäänselvältä, ja se on sopiva edelleen. Ärsyttävän pitkän nettikauppani nimen muutaisin, jos se kannattaisi, mutta ei kannata muuttaa nimeä, joka on ollut käytössä jo kohta 10 vuotta, kun ei asiakkaat sitten löydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, oikeassa olet, minulla on identtiteettikriisi. En tunne olevani enää Nettimartta. Saaripalsta-nimellä on hyvä kaiku.

   Poista
 9. Minustakin tuo nettimartta on kiva nimi. Ehkä jos itsestä tuntuu niin kantsii vaihtaa mutta kissankokoinen info sitten asiasta..hih
  Marraskuuta sinne myös.
  Mun blokini sai nimen siitä että asutaan juuri kahelinkulmilla..mutta vain parinkirjaimen erolla toi paikka oikeesti. Kaheli tuli mieheni sanonnasta kun ei aina tajuu mun tekemisiä.."oot muuto aika kaheli".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, blogisi nimi on hyväntuulinen ja aurinkoinen. Täytyy nyt harkita tarkkaan bloginimeäni. Aloitin bloggaamisen vuonna 2007, silloin kun muutimme taloon. Ensi vuonna tulee 10 vuotta täyteen.

   Poista
 10. Kyllä sulle mun mielestä tuo nettimartta edelleen sopii. Mitä sitä hyvää nimeä vaihtamaan? Kyllähän sitä marttailla voi vain henkisestikin ja pihapiiriä kuitenkin on paljon kuvissa. Ihania talvikuvia nytkin. Ja meikäläinen vain sairastaa. Huomenna olisi viimeinen sairaslomapäivä, mutta edelleenkään ei ole ollut kuumeetonta päivää. Huomenna täytyy taas pohtia pitääkö käydä uudelleen lääkärissä.
  Oikein kaunista marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, totta turiset, hyvä blogiystäväni. Menet ilman muuta lääkäriin, pitää olla täysin terve, ennen kuin menet töihin. Kipin kapin. Parane pian!

   Poista
  2. Juu, tuli eilen käytyä uudelleen lääkärissä. Lomaa koko loppuviikko ja nyt tuntuu, että menee ääni. No, onpa hiljaista kotona, kun en saa ääntä kuuluviin. Mun bloginimeni tuli muuten siitä, että kun perustin blogini olin sairaslomalla masennuksen vuoksi ja isäni oli kuollut vain vähän aiemmin. Santrajustiina on hänen minulle pienenä antama lempinimi. Silloin se tuntuu tosi tärkeältä ja on se vieläkin.

   Poista
 11. Nettimartta on minustakin ihan hyvä ja napakka nimi. Ja kuten tuossa aiemmat ovat kommentoineet, vakiintuneen nimen muuttaminen saattaa eksyttää vanhoja lukijoita. Päädyt sitten mihin ratkaisuun tahansa, jatkan blogisi seuraamista.
  Edellisessä työpaikassa puhuttiin paljon puutarhan hoitamisesta ja kotiin lähtiessäni työkaverit totesivat minun lähtevän viettämään rikkaruohoelämää. Siitä nimi blogilleni lyhyesti kerrottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, hauskasti syntyi bloginimesi, Rikkaruohoelämää. Kokonaan uuteen blogiin siirtyminen saattaa tosiaan eksyttää vanhat ja mieluisat lukijat, ajattelinkin vain vaihtaa nime, en siis osoitetta, mutta taitaa nimenvaihtokin olla ihan turhaa tohinaa.

   Poista
 12. Nettimartta on sun oma brändi, joka on tuttu muille. Älä vaiha - yrityksetkin tekee vuosia töitä saadakseen nimensä tunnetuksi. Nettimartta on käsite ja nimi samalla. Eikä nimi blogia pahenna, vai mitenkä se menikään? Nettimartta on tässä virtuaalisessa maailmassa edelleen erittäin hyvä valinta. Jos jätät sen vapaaksi, niin joku muu nappaa sen. Nih.

  Minä valitsin "Unelmia ruusuista" hyvin konkreettisesti kanadanruusujen koeprojektin vuoksi. Blogin aloittamiseen minua hmmmm... kannustettiin selkeästi. Eli pyydettiin kyllä kauniisti. Aihepiiri lipsuu kyllä lavealle, mutta se on vain minun tyylini. Blogini tarkoitus oli välittää tietoa ja kokemuksia tästä koeruusujen projektista. Ja mahdotonta höpötystä on lisänä, mutta toisaalta blogihan kuolisi talveksi kokonaan ilman muuta kirjoittelua.

  Niin että anna mennä vaan entisillä spekseillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, kiitos ihanasta kannustuksesta! Talvi tuli, ja ruusujen istutukset vaihtuivat lumenluonniksi. Sinulla onkin mielenkiintoinen projekti, varmasti polttelee jo ensi kesä ja tulokset.

   Poista
 13. Nettimartan pihapiiri -nimi sopii blogillesi kuin nenä päähän! Tykkään.:)
  Olet puuhakas kuin martat ja taitava netin käyttäjä. Jospa se on marttailu, mikä on muuttunut etkä sinä??

  Itse en blogin nimeä tarvinnut, koska nettitaidoillani blogin pitäminen ei onnistu ja osaavat apurit asuu liian kaukana.

  VastaaPoista
 14. Minäkin tykkään bloginimestäsi, ja eiköhän se ole jo "tuotemerkki", jonka me muut bloggailijat hyvin tunnemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kiitos ja tosi moni teistä tykkää nimestäni, joten olkoon blogini edelleen Nettimartan pihapiiri.

   Poista
 15. Hyviä kysymyksiä Nettimartta, hyvä se on pysähtyä noita aina aika ajoin miettimään. Varsinkin uuden osoitteen keksiminen tuntuu olevan aika vaikeaa, kun niin monet on jo varattu, vaikkeivät olisi varsinaisesti käytössäkään.
  Itse tässä vähän suunnittelen uuden, ihan eri aiheisen blogin perustamista, ja siihen olen pähkäillyt nimeä ja osoitetta.
  Mutta niin sitä jää nuo alkuperäiset - hyvät - nimet mieleen, että kun pari suosikkiblogiani on muuttanut nimeään, niin silti haen mutkan kautta vanhoilla nimillä ja klikkailen niissä olevista linkeistä sitten nykyisiin osoitteisiin! Minustakin Nettimartta on oikein hyvä, varsinkin kun en tunne sinua niin hyvin, että tietäisin, missä määrin nuo avainsanat sinuun nykyisellään liittyvät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerttuli, toivottavasti keksit nasakan nimen uudelle blogillesi. Kun aloin bloggaamaan 10 vuotta sitten, niin kaikki oli uutta ja pelottavaa. Moni neuvoi, että älä aloita kirjoittamaan omalla nimelläsi, että henkilöllisyytesi paljastu. Nyt kyllä uskaltaisin perustaa blogin omalla nimellänikin, mutta koska aloitin Nettimarttana, niin myös lopetan (joskus) Nettimarttana. :)

   Poista
 16. Blogin nimesi on jo niin vakiintunut, että lienee vaikea vaihtaa sitä? Nimenhän pystyy helposti muuttamaan sivulle, mutta uusi osoite pitäisi perustaa ja aloittaa kaikki alusta. Näin ainakin minun käsittääkseni. Eihän blogisi nimi blogin sisältöä kuvaa, mutta me vanhat tutut emme siihen kiinnitä huomiota. Uudet saattavat hetken ihmetellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, osoite tosiaan pitäisi perustaa uudelleen ja sitten linkittää lukijat uuteen blogiin eli menee turhan monimutkaiseksi. Tarkoitukseni oli kirjata puutarhan tapahtumia, mutta koska meillä ei ollut varsinaista puutarhaa, oli piha, niin siitä tuo pihapiiri tuli. Lisäksi olen juputellut blogissani kaikenlaisia asioita kuten opiskelua, valokuvausta, koirailua ja vaikka mitä, joten puhdaspiirteinen puutarhablogi ei tämä olekaan. Näillä pihapiirin tapahtumilla mennään eteen päin! :)

   Poista
 17. Sä mitään muuta. Martta mikä martta. Mikä se uusi nimi olisi. Puuhakas Puutarhuri, Koirakaisan kuulumiset, tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vekki, sä oot hassu kuin kis.. koiran tassu. Ei muuten yhtään hullumpia noi keksimäsi bloginimet.

   Poista
 18. Mun blogin nimi oli selvää pässinlihaa heti kun oltiin tehty kaupat talosta. Tilan nimi on Pellonperä niin se oli selkee et minä oon sen emäntä. Pellonperän emäntä. Nimi on hyvä, mut muutoin kyllä bloggaaminen hiipunut aika paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reeta, blogillasi on kuvaava ja lämminhenkinen nimi. Bloggaaminen on harrastus muiden harrasteiden joukossa eli kirjottamisesta/kuvaamisesta pitää nauttia, eikä saa olla pakkopullaa.

   Poista
  2. Niinpä, nimenomaan! Lisäksi mua on alkanut vaivaamaan se, että tiedän erään ihmisen lukevan blogiani, jonka en haluaisi. Se rajoittaa jonkin verran sitä mitä haluaa kirjoittaa. Mutta uuttakaan en viitsisi perustaa kun on niin hyvä nimi 8)

   Poista
  3. Reeta, porskuttele vaan eteenpäin, ole oma itsesi ja jätä huomioitta ei-niin-toivotut-lukijasi.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...