maanantai 7. marraskuuta 2016

Havuja ja teatteria

Lauantaina kävin hakemassa havuja 
kaadetuista puista veljen mökiltä.
Tarkoitus on suojata kaikki kauniit ruusuni pakkasilta.
Pari päivää aikaisemmin viiden suden lauma
oli tallustellut samaa polkua pitkin kuin me.
Juuri satanut lumi oli peittänyt harmikseni susilauman jäljet.

Sunnuntaina kävin Pirkko ystäväni kanssa teatterissa
katsomassa Kati Outisen ohjaamaa Variksen veli.
Esitys oli... erikoinen, vaikeaselkoinen, outo, synkkä,
paikoin pelottava, jotenkin mikakaurismäkinen ja hämmentävä.
Tulipa nähtyä semmoinen teatteriesitys, joka jätti muistijäljen ja
jota pitää punnita sekä sisäistää vielä pitkään.


Täytyy vaan edelleen hämmästellä, kuinka erinomainen kamera kännykässäni on.
Varsinkin hämärässä se näyttää valovoimansa.
Alakuvassa ovat rakkaani kotipihassa.


10 kommenttia:

 1. Susia on kuuleman mukaan parikin laumaa siellä Rengossa päin. Toivotaan, etteivät ryhdy hankaliksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *VEKKI*, kyllä näin on, todistettavasti ainakin 9 sutta. Nyt kun lumet tulivat, niin on helpompi laskea tassupareja. Veljen möksän kulmalta olivat jolkotelleet tietä pitkin ohi.

   Poista
 2. No huh, vai susia, meilläpäin on vain ilveksiä, kettuja, supeja ja joskus karhuja, ei sentään vielä susia! Niistä on tullut aina vain rohkeampia, tarkkana pitää kotieläinten kanssa olla ja lapsia en laskisi kouluun menemään yksin ollenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, pikkasen aina jänskättä veljen mökillä, mutta toistaiseksi olen nähnyt vain jälkiä, tosin olen Lopella nähnyt suden ihan luonnossa jolkuttelemassa. Onneksi istuin silloin autossa. Metsämiehet eivät enää laske koiriaan irti hirvijahdissa. Lapsilla on mielestäni koulukyyti.

   Poista
 3. Sudet karttaa ihmisiä, mutta pitäkäähän koirulit kytkettyinä! Luonto on ihana, mutta jos petoeläimet tulevat kovin liki, niin tuntuu kyllä vähän pelottavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, meidän koirat ovat aina kytkettyinä kodin ulkopuolella, Myrsky on riistaviettinen, että sehän lähtis heti, kun vainun saisi peurasta, pupusta tai hirvestä. Veljen kissalla on verkkoaitainen ulkohäkki, johon se pääsee kissaluukunkautta myös öisin. Noh, häkki oli kolahtanut ja veli tietysti pomppasi katsomaan etteivät vaan sudet pyri saamaan kissasta paistia. :)

   Poista
 4. Kati Outinen onkin ollut hyvässä Kaurismäki-opissa. Ei ihme, jos ei olisi vaikuttanut. Hyviä kuviahan sinulla on aina. Ei kai ne sudet ihmisen kimppuun käy, mutta pihassa yksin oleviin kotieläimiin kylläkin. En ymmärrä metsästäjiä, jotka pitävät koiriaan pihassa yötäkin. Sitten itkevät, jos petoeläin vie ne! Ja sääli koiria ylipäätään, kun joutuvat olemaan yksin pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, ohjaaja oli itsekin paikalla ja näytti tykkäävän kovasti lopputuloksesta. Näyttelijät olivat erinomaisia ja hämmästelen, kuinka pitkiä vuoropuheluja näyttelijät pystyvät muistamaan. Respektit.
   Toistaiseksi sudet ovat syöneet vain luonnon tarjoamia eväitä, mutta kyllähän se vähän kammoksuttaa, kun 5 sutta jolkottelee pihapiirin läpi öiseen aikaan. On ne sudet taltioituneet veljen kavereiden riistakamerakuviin. Me kun ollaan liikkeellä vain päivännäollä ja minä olen tunnetusti kovaääninen kälättäjä, niin kaikki metsänelävät kaikkoavat kilometrien päähän. :)

   Poista
 5. Hui, susia! Onneksi ei täälä, kaikkia muita elukoota taitaa löytyä.
  Kyllä, hyvät on kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, sudet eivät ole mukavia vierailijoita, kun on karjaa. Rengon metsissä riittää niille toistaiseksi evästä, peuroja ja hirviä, ei tarvitse popsia ihmisten lemmikkejä ja vaikka lampaita. Kiitos!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...