torstai 7. heinäkuuta 2016

Puupuiston ensimmäinen kesä

Alapihan Puupuisto voi hyvin.
Kaikki puut ja pensaat selvisivät ensimmäisestä talvestaan.

Alueella kasvaa kolme kuusta, Amerikanheisi, Mongolianvaahtera,
Saksanpihlaja, punapaju, Preeriankeltaruusu, kaksi Tammelan kaunotarta,
lumipalloheisi, tammi, hevoskastanja ja aidan vieressä Norjanangervoja.

Alla olevista linkeistä näet Puupuiston vaiheita: 

Vasemmalla Saksanpihlaja, oikealla Mongolianvaahtera.


Etualalla töröttää omalta pihalta otettu kuusi ja
taustalla kaksi syreeniä, Tammelan kaunotar,
sekä lumipalloheisi.

(Ruskeat pallerot kuvissa eivät ole roskia,
vaan koirakaksikkomme Tuuliset pojat.)

23 kommenttia:

 1. Hyvi on lähteny puisto kasvamahan. Tua sorapohoja helapottaaki palio hoitohommia, ei tartte leikkurilla kiärrellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, juu, ekaks on kangas ja sitten sora, tosin olis voinut kyllä olla jotain kuorikatettakin, mutta sitä ei ollut silloin pihalla valmiina kuten soraa. Meillä on riesana juolavehnä ja vuohenputki, joten pakko panna kangasta väliin, muuten rikkoja saa olla repimässä aamusta iltaan.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja kivasti roihahtanut kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, totta, hyvin näyttävät puut ja pensaat viihtyvän.

   Poista
 3. Jopas näyttää hienolta! Saksanpihlaja on upea ja sen haluaisin myös pihalleni, mutta taidan asua niin paljon pohjoisemmassa ettei se menesty, ihailen siis kuvien kautta Sinun puutasi :D Tammiin olen hiukan hurahtanut ja viime elokuulla ostin Vakka-Taimesta otatammen, hyvin kesti talven, paremmin kuin punatammi olisi, ja ruska sillä oli upea! Ihana puupuisto tai oikeasti kai arboretum!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, mulla olis tarjolla noin 1000 tammentainta, kelpaisko? Lajista en tiedä, mutta hyvin kasvavat ja vankistuvat. Otatammi? Koskaan kuulukaan, katsoin wikistä kuvaa, ja tammessa näyttää olevan liuskeiset (?) lehdet. Oikein sievä.

   Poista
 4. Kyllä näyttää todella hienolta tuo teidän puupiha. Minäkin haaveilen tuosta lumipalloheisistä. Isän tädillä Jalasjärvellä oli sellainen ja ihastuin siihen jo vuosia sitten.
  Eka tuolla pojille jo ehdotti, että josko teille sopisi huomenissa tuo elonkierto Jokioisilla. Nyt on vähän viileämpää, joten Eka jaksaa olla autossa, jossa ei ole ilmastointia, kun meidän perheen miehet ovat perheen paremmalla autolla töissä Hesassa ja mulla on täällä vain tuo pojan vanhempi auto käytössäni. Olisi kiva lopultakin treffata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, lumipalloheisi on näyttävä pensas, hanki ihmeessä. Voi harmi, kun meidän treffeistä ei nyt tule mitään, kun menen vastaanottamaan äitiäni sairaalasta ja viivyn muutamia päiviä (mies on lomalla ja kotona koirien kanssa). Yritetään uudelleen myöhemmin, sillä olisi tosi mukava tavata kaikkien blogikaveruusvuosien jälkeen.

   Poista
  2. Juuri tuonne pojille laitoin viestiä, että kyllä me ehditään tänä kesänä vielä tavata. Mulla on vielä viikko lomaa ja sen jälkeen paljon viikonloppuja. Loimaalta tulee puolessa tunnissa Jokioisille eli vaikka lähdettäis mökille, niin päästään kyllä teidän kanssa seikkailemaan. Hienoa, että äitisi pääsee sairaalasta ja on upeaa, että pääset häntä muutamaksi päiväksi auttamaan. Kunto on varmasti leikkauksen ja keuhkokuumeen jälkeen aika lailla alamaissa, joten apu on varmasti tarpeen. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Hieno juttu, että selvisivät talvesta! Komealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, kiitos ja toivotaan, että kasvuvauhtia piisaa ja puupuisto pulskistuu.

   Poista
 6. Upea puupuisto ja hyvin lähteneet kasvmaan. Alueesta tulee todella kaunis kunhan puut vielä kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha, viiden vuoden kuluttua puut ovat jo näyttävän näköisiä ja niiden katveessa on mukava istua.

   Poista
 7. Men jösses, sää ny oikeen arboretumia sinne kasvatat!

  VastaaPoista
 8. Tuo sorakate on kyllä supersiisti! Huoltamaan sitäkin toisinaan joutuu, mutta tekee kyllä niin viimeistellyn silauksen.

  Itsellä samantyylinen yritelmä aloitettu 2010. Pahoittelin itselleni, etten aiemmin ollut keksinyt puulajipuistoa. Isoilla puilla on pitkä toimitusaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, rikkaruohot lähtevät melko helposti irti kivituhkasta, olisinpa älynnyt hankkia karkeampaa laatu, siinä eivät olisi rikkikset kasvaneet juuri ollenkaan. Kivituhka on tosi siistin näköinen, mutta kyllä sitäkin joutuu lähes viikottain kuopsuttamaan.

   20 vuoden kuluttua puut jo näyttävät joltakin. Enkä ole silloin kuin vasta 81 vuotta vanha. :D

   Poista
 9. Hyvältä näyttää ja rohkaisevaa, ettei mikään kupsahtanut, vaikka viime talvi oli hankala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AnnaS, sitä hämmästelin itsekin. Maaperä on lisäksi entistä savipeltoa eli ei mikään paras mahdollinen kasvualusta.

   Poista
 10. Ihana puisto on teillä kasvamassa! Sellaisesta ei voi kuin haaveilla pienen pihapläntin omistaja. Minulla on mongolianvaahtera takarajalla, ja hyvin kituinen sellainen. Viime talven jäljiltä sen sai leikata juuresta asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, viime talvi napsi puita ja pensaita yhdeltä jos toiselta puutarhaharrastajalta. Isossa pihassa on hyvät ja huonot puolensa, mutta puita sinne kyllä mahtuu. Onneksi on olemassa myös nättejä pienikasvuisia puita, joista saat iloa pihallesi.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...