keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Sorbus eburnea ja pelastettu siili

Sorbus eburnea, valkomarjainen pihlaja, pääsi alapihalle Puupuiston jatkeeksi.
Lisäys: helmipihlaja. Nimen tiesi Kivipellon Saila.
(Täytyykin tehdä postaus Puupuistosta...)


Pihallamme joutuu välillä myös pelastushommiin.
Siili oli tarttunut verkkoaitaan.
Onneksi Tuuliset pojat ovat aina valppaina ja
siili pääsi jatkamaan matkaansa.


Voi taivas!


Olen kuin harakka kaiken kiiltävän perään.
Ostin ison metallisen kranssin,
mikä etsii vielä paikkaansa.
Vihreä väri on mehukas.


Ostin edullisia ryhmäruusuja,
vaikka vannoin ettei koskaan enää.
Talvi nakersi useimmat ruusuni hengiltä,
tosin herkkä Preeriankeltaruusu selvisi,
mutta olinkin peitellyt sen runsaasti havuilla.


Klematikset olivat euron (1 €) kappale,
joten pitihän niitä ostaa.29 kommenttia:

 1. Täytyyhän sitä ostaa, kun halvalla saa... Mikä on viimeisessä kuvassa? Lintujen juomapaikka? Edellisestä postauksesta: on teillä myllerrykset aluillaan! Teette aina niin nättiä jälkeä, että kiva seurata mitä tuostakin tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilman piha, metallinen lintujen juomapaikka (2 €) poistomyynnistä, on sievä. Myllerrystä tosiaan ja toivotaan, että syksyllä on piha vähän valmiimman näköinen.

   Poista
 2. Ihan hengästyttää, kun seuraa noita sinun touhujasi :) Söpönen siili ja kranssi on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, pikkuhiljaa ja välillä huilaten syntyy valmiimpaa pihaa. Siilit on sulosia, mutta kun meidän koirapojat eivät ymmärrä sitä, että niiden pihalle mahtuis kyllä muitankin elollisia.

   Poista
 3. Ihanan helmipihlajan olet ostanut! Meille hankin sen viime vuonna ja se on tosi kaunis ja kesti viime talven kurjuudenkin!

  Missä ihmeeen taimikaupoilla olet ollut, upeita tarjouksia, eihän noita voi vastustaa, kuten ei myöskään ruusuja! Etsiskelin maanpeittoruusua 'Sommarvind', niitä ei missään ole ollut ja päätin sitten etten laita sisääntulon kukkapenkkiin enää uusia ruusuja vaan keksin siihen jotain muuta, eli kärhölle on paikka, kärhökin olisi jo mutta sopivaa tukea nyt etsiskelen! Ihanaa tämä puutarhointi, jatkuvia pääasiassa yllätyksiä sisältävää seikkailua, hikisen puuhastelun lisäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pihlajan nimestä, Kivisenpellon Saila. Täytyykin kirjoittaa se talteen tuonne postaukseen. Olen surkea kasvien nimiasioissa eli pihallani on... ööö... kasveja. :D

   Prismasta ostin klematikset ja HongKongista ruusut, jotka olivat 2,90/kpl. Toivottavasti löydät Kesätuulesi tai kärhöllesi nätin tuen. Puutarhurointi on parasta!

   Poista
  2. Neidonpihlaja. Helmipihlajan tieteellinen nimi on Sorbus koehneana, molemmat ovat valkomarjaisia

   Poista
 4. Helmipihlaja on hauska ja meillä ainakin kasvanut nopeasti. Joka vuosi sitä sortuu johonkin, vaikka kuinka päättää ettei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, ehkäpä meidän ei kannata vannoa enää mitään... :)

   Poista
 5. Söpönen siili jäi mainitsematta, ihanaa kun pelastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatuska, meillä pelastetaan tarpeen mukaan niin siilit kuin fasaaninpoikaset, variksenpoikaset ja räksät yms. Ihan rotuun ja karvoihin katsomatta.

   Poista
 6. Kylläpäs oli edullisia kärhöjä. Hyvä löytö.
  Helmipihlaja on kyllä hieno valkoisine marjoineen ja siroinen lehtineen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhamyyrä, ihastuin juurikin noihin siroihin lehtiin, enkä yhtään tiennyt, mikä kasvi on kysymyksessä. Puutarhuri kertoi, että (helmi)pihlaja, johon tulee valkoiset marjat. Aivan luksusta!

   Poista
 7. Uudet taimet ovat aina tulevaisuuden toivoja! Kärhöpenkki menee minullakin uusiksi. Yksikään isokukkainen kärhö ei ole nostanut versoakaan maasta. Harmittaa vietävästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, talvi/kevät tosiaan vei kärhöjä ja ruusuja, harmittaahan se, mutta ei muuta kuin ostamaan uusia taimia, entistä kauniimpia. Tosin olen huomannut, että kärhö saattaa juroa joku vuosi ja seuraavana kesänä taas innostua kasvuun.

   Poista
 8. Tuota siiliä jo poikien puolella ihailin. Kyllä sitä kaikkea kaunista sinne pihalle aina pitää istuttaa, eikä noista ruusuista ainakaan tule suurta tappiota, jos eivät onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, kokeilu onkin kaikista hauskinta puutarhuroinnissa. Edukkaita taimia pitää aina hamstrata, vaikka kotona pitääkin usein pähkäillä, että mihin ne saisi istutettua.

   Poista
 9. Suloinen siili, hyvä että poikien pelastuspartio toimi. Oot löytänyt tosi halvalla kärhöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tekee löytäjä, pirkko, varsinkin syksymmällä on hyviä kasvien poistomyyntejä. Siilit ovat tosi symppiksiä.

   Poista
 10. Mahtavan edulliset ostokset! Pakkohan ne on kotiin kantaa.
  Herkullinen siilikuva. Kiva, että pelastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, pitäähän ne tarjoukset hyödyntää, kun suurin osa, varsinkin puut, ovat kalliita hankintoja, mutta ei meillä lasketa... Meidän pihassa alkaa olla puita ja puskia huomattavasti enemmän kuin kukkia.

   Poista
 11. Olin katsastamas auton. Pitihän taas käyttää tilaasuus hyäryksi. Euron pöyrältä löytöjä mäki tein, orkireeoja löyrin.
  Söpö siili.

  VastaaPoista
 12. Aivan ihku siili! Kato nyt tuonkin nenää! Ja entä niitten jalanpohjat kun ne lyllertää, mä sulan aivan lätäköksi niistä! - Hieno kranssi muuten. Mä vaan luin ensin ihan väärää kuvatekstiä ja ihmettelin, että jo on erikoinen laji, ryhmäruusu, voiko noin kultaisena kiiltävää lajiketta ollakaan. (No ei voi!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin koreeta, jos olis kultasia ryhmäruusuja, Kutri, heti ostaisin piha täyteen, ei meinaan tarttis ostaa sen jälkeen muuta ku kololasit, ettei vallan häikäistyis. :D

   Poista
 13. Hyviä ostoksia. Paitsi ruusut. Päätin minäkin kerran, ettei koskaan enää meille. Siili-söpö niin symppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *VEKKI*, kukkapenkissä oli ruusunmentävä aukko... :)

   Poista
 14. Mistä tuon upean kranssin löysit? Arboretum kasvaa nopeasti ihan silmissä. Puut vaan on niin ihania. Sinulla on vielä siellä tilaa ja puut tekee tunnelmaa. Minulla on Sirohelmipihlaja, liekö sama kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *VEKKI*, kranssi on Pompotista. Siellä on yllättäviä tavaroita.

   Googletin Sirohelmipihlajan, mutta ei antanut vastaukseksi muuta kuin Helmipihlajan. Olisko tosiaan sama? Katsotaan nyt, mitä puuhankintoja teen ensi vuonna. Jotain voisi vielä mahtua pihalle... :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...