maanantai 27. kesäkuuta 2016

Naruhässäkkä omppupuussa

Tiedän, että omenapuun oksat olisi pitänyt taivuttaa
avonaisempaan kulmaan jo viime vuonna tai
ainakin aikaisemmin keväällä.
En muistanut.
Näin netissä videon, jossa oksakulmat taivutettiin
narujen avulla.
Siispä tätä konstia kokeilen minäkin.
Tuloksena hurjan näköinen naruhässäkkä.


On satanut kosolti koko päivän.
Jippijaijei!
Huolsin sisäkasveja, pelasin pelejä ja
luin puutarhalehtiä.22 kommenttia:

 1. Aikamoone viritelmä, mutta varmasti toimii. Sisäpäiviäki tarvitahan joskus, sitte voi taas hyvällä omallatunnolla rynnätä pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, täytyy syksyllä muistaa poistaa naruhässäkkä, ei voi kuulema jättää talveksi. Totta, sisäpäivinä voi hyvällä mielellä katsella vaikka leffan tai pari.

   Poista
 2. Tulipas omenapuusta hauskannäköinen! Meillä on ollut vielä aurinkoinen ja lämmin päivä tänään. Vettä mekin jo kaipaisimme. Mukavia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha, katsotaan toimiiko, jos ei, niin täytyy siirtyä sukkahousu-kivi-riippoihin. Ihania kesäpäiviä ja teillekin virkistävää sadetta, sopivasti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kesätuulia, toivottavasti tehoaa ja oksat kulmautuvat.

   Poista
 4. Hieno naruhässäkkä ja tarpeellinen, sade tuli hyvään aikaan ja oksat nuoria vielä taivuteltaviksi! Oksakulma on tärkeä asia! Työ tuli varmaan tehtyä tarkassa valvonnassa?

  Olipa sinulla mukavaa puuhaa sateen ajan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, näitä oksakulmia mietin jo viimevuonna, mutta hattarapäänä unohdin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, näin toivon. Koirapojat ovat aina kaikessa mukana, paitsi sateella isompi koira pysyy visusti terassilla.

   Poista
 5. Hassun näköistä tai ei, mutta toimii. Olen taivuttanut oksia myös pieniä kivipusseja oksiin ripustamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kivipusseja olen joskus tehnyt, mutta nyt ajattelin testata tätä narujutskaa. Katsotaan, mitä tuleman pitää...

   Poista
 6. No täss se sit tuli mullekki muistutus..olis muutama omppupuu oksa. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TaitaT, ei muuta kuin virittelemään naruja tai kivipainoja. Jos sulla sattuu olemaan vuorimäntyjä, niin niiden kasvannaisista olisi hyvä nyt napsasta puolet pois.

   Poista
 7. Sadetta ollaan tosiaankin saatu. Luonto kiittää. Tosin nyt alkaisi riittää vähäksi aikaa. Hauskan näköisessä laatikossa viritetty puusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilman piha, luonto ja puutarhurit ovat nyt onskuna, kun saatiin reippaasti sadetta. Alue on pelkkää savea, joten tein ruostelaatikoista kohopenkkejä. :)

   Poista
 8. Luin että NAURUHÄSSÄKKÄ ja mietin mitä harakoita, variksia teillä kulkee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *VEKKI*, kyllä mua naurattikin nää naruviritykset, eivät mitenkään kauniita. Täytyy käydä penkomassa laatikosta sukkahousuja sekä pihalta pieniä kiviä, ja viritellä "tyylikkäitä" pussukoita. Hah hah haa...

   Poista
 9. Määkin luulin, että puussa on nauruhässäkkä! Mulla oli verkkovajasta löytyneitä ankkureita, yksi niistä roikkuu vieläkin puussa. En vain ole saanut aikaiseksi ottaa sitä alas, ja istuuhan siinä vähän väliä joku lintunenkin... Tosin siihen voi myös lyödä päänsä, mutta luotan siihen, että itse muistan sen. Omppuvarkaat saavat kuhmun otsaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, hih hih, sun on helppo tunnistaa omppuvaras, kun hänellä on kuhmu otsassa.

   Poista
 10. Uusi idea tuo narujuttu. Vesisadepäivätkin ovat kivoja niin saa tehtyä sisätöitäkin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, en ollut minäkään aikaisemmin törmännyt noihin narutaivutuksiin, enkulin käsityöt. Ei kyllä pöllömpi idea ollenkaan. Sateella on tosiaan mukava tehä sisähommia tai sitten vaan olla ja huilia.

   Poista
 11. Minäkin olen tuota naruhässäkkä-hommaa harrastanut omenapuillani ja hyvin se toimii, vaikka laittaisi narut vähän vanhempiinkin oksiin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiedosta, Puutarhamyyrä. Alkuperäisessä ohjeessa oli lisäksi maininta, että jos oksa on puutunut, niin oksan kasvua voi ohjata leikkaammalla oksaa kärjestä alaspäin ohjautuvan silmun kohdalta.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...