keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Viehkeitä rouvia, keksejä ja Paavalinkukkia

Fasaanirouvat olivat lähteneet aamukävelylle.
Niitä oli neljä. Kuvan nappasin ulko-oven ikkunan läpi.

 Ystäväni Pirkko oli leiponut kauniita vaniljaisia gluteenittomia keksejä.
Huomaa kyllä, kenellä on jauhopeukalo paikoillaan,
toisin kuin meikämartalla...

 Ostin Paavalinkukkia (Saintpaulia),
joiden kukat näyttivät viininpunaiselta sametilta.

 Hedelmäkulhoon oli ilmestynyt suklaisia munia.
Oliko asialla Pääsiäsipupu
vai sittenkin Pirkko...


20 kommenttia:

  1. Meillä on lintujen ruokintapaikalla yksi fasaanineito. Viime keväänä uros tuli pihaamme ja se rääkyi tontin korkeimmalla paikalla. Hän oli vihainen ja yritti käydä jopa kimppuumme. Onneksi hän muutti jonnekin lähistölle. Kuulimme äänen kauempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fasaaniurokset ovat todella kovaäänisiä, enkulin käsityöt. Makkarin ikkunan alla on joskus ollut melkoisia konsertteja ja tietysti aamuöystä. :)

      Poista
  2. Fasaania ei onneksi täälä näy, vaikka urokset komeeta onki. Erellises puutarhas ne käy popsimas krookukset, mokomat kiusanhenget. Onni olla Pirkon ystävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Navettapiika, fasaanit eivät ole kovin toitottuja puutarhassa, ei varsinkaan hyötypuutarhassa, jossa ne kuopsuttavat kaikki taimet ylös. Meillä on onneksi kaksi terhakkaa koirapoikaa alapihan päivystäjinä, joten fasaanit saavat lentävän lähdön.

      Pirkko on erinomainen ystävä, eikä pelkästään sen vuoksi, että hän on seutukunnan paras leipuri ja kokki.

      Poista
  3. Sinäkin harrastat samanlaista bongausta kuin minäkin, ei tarvitse palella ja hyviä kuvia tulee! Upeita neitosia! Aikas herkun näköisiä leivonnaisia ja söpösiä munia ihanassa kulhossa! Tuo santtukin on ihan uskomattoman kauniin samettinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivipellon Saila, aamulla anivarhain yöpuku päällä tulee hipsittyä ikkunalta toiselle ja usein tosiaan bongaa kuvattavaa, varpaat lämpimässä. :)

      Ihastuin santtujen väriin ja santtu on muutenkin yksi suosikeistani, koska kestää kuivuutta ja muutenkin vaatimattomia kasvuolosuhteita.

      Poista
  4. Siellä on pääsiäistunnelmat kohdillaan :-)

    VastaaPoista
  5. Meillä noita fasaaneja oli pari vuotta sitten ihan riesaksi asti. Niin komeita lintuja kuin ne ovatkin, etenkin koiras, niin ne ovat oikeita kiusanhenkiä. Kuopsuttavat kukkapenkit ja repivät sipulit ylös maasta.
    Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle ja onnittelut anopiksi tulosi johdosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kruunu Vuokko, monta kertaa viikossa säikähdän, kun pahasti huutava fasaani pöllähtää milloin minkäkin puskan juurelta lentoon. Kyllä on raskaslentonen lintu ja sen ääni hyytävä.

      Kiitos onnitteluista ja oikein iloista pääsiäistä!

      Poista
  6. Upeita kuvia fasaaneista. Ja leivonnaiset näyttävät niin herkullisilta. Levollista pääsiäistä sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha, kiitti kuvakehuista. Pirkon leipomukset ovat kauniita ja maukkaita, aina. Leppoista pääsiäistä!

      Poista
  7. komea kuva fasse-neidoista!

    Hyvää pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sussi, fasse-neitoja on tänä vuonna tosi paljon, joten herroilla on isot haaremit. Kiitos, samoin!

      Poista
  8. Tosi kaunis paavalinkukka! Meidän äidin keittiöstä näkyy naapurin kuusiaita, jota fasaanit pitävät yöpaikkanaan. On aina hauska seurata niitä, kun alkavat iltapäivästä etsiä sopivan tiheää paikkaa nukkumista varten ja päivällä kulkevat aidan viertä muuten vain.
    Oikein ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, meilläkin on muutamia vanhoja kuusia, joiden oksat viistävät maata. Siellä fasaanit tykkäävät pitää majaa. Kaunista ja levollista pääsiäistä!

      Poista
  9. Kauniin värinen tuo Paavalikukka. Itse hankin yleensä sinisiä, mutta voisinpa kuvitella tuonkin vielä joskus ostoskoriin eksyvän. Meidänkin pihallamme ovat viime päivinä fasaanit vaellelleet. Muutama peurakin on lähimetsästä pihan poikki viipottanut. Joku kerta aion saada niistä kuvan napattua. Iloista pääsiäistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria Luomulaaksosta, olisipas upeaa napata kuva peuroista, oi oi oi. Pidän sulle peukkuja. Hyvää pääsiäistä!

      Poista
  10. Onnea Sankari <3 Voitit Ruusunmekko-blogin arvonnassa kahden hengen lippupaketin Kevätmessuille. Laitathan yhteystietosi osoitteeseen ruusunmekko@gmail.com niin voin lähettää palkinnon sinulle.

    VastaaPoista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...