torstai 25. helmikuuta 2016

Blinejä, pelejä ja pataleipää

Tämän vuoden uudet aluevaltaukseni näyttävät koskevan ruokaa.
Kokeilin tehdä blinejä, painotus sanalla kokeilin.
Blinit olivat maittavia, mutta aivan liian ohuita.
Seuraavalla kerralla ehkä onnistun!

Pelaatteko PC-pelejä?
Olen tykästynyt Tomb Raider -peleihin.
Kiljahdin riemukkaasti (hiljaa mielessäni), 
kun uusi Raider oli saapunut kaupan hyllylle.
Pääroolissa on nuori kaunis nainen, 
joka selviytyy niin karhuista kuin roistoista,
sekä ratkaisee tiukimmatkin arvoitukset ja pulmat.

Kuvakaappaus pelistä Rise of The Tomb Raider.
Aivan mielettömiä maisemia, 
joihin aina syvennyn pelin aikana.

Pataleipä on myös uusi leipomuskokeiluni.
Suurin osa jauhoista on tattaria.
Leipä on kupsakkaa, rapsakkaa ja mainion makuista.


Marjatarhan penkki sai lumikuorutuksen.

Alla olevan kuvan otin maanantaina 22.2.,
kun aamulla oli upea sumu ja taivas repeili,
jolloin muutama harhautunut auringonsäde ylsi pellolle.
Sama tie ja puurykelmä esiintyi edellisessä postauksessani,


22 kommenttia:

 1. Hieno kuva tuo viimeinen. Pataleipä näyttää tosi hyvältä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha, pehmeä sumu luo maisemaan taikkaa. Kiitos, samoin!

   Poista
 2. Voi mistähän meikälääne sais inspiraation ruaanlaittohon. Se ku ei kiinnosta pätkääkää. Son välttämätön paha, josta pitää vaa jotenkuten selevitä. Oon lohoruttautunu sillä, etteihän kaikki välitä puutarhatöistäkää. En oo eläässäni pelannu pelin peliä. Hiano sumukuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, lohdutan sua sillä, että en oo minäkään kovin kaksinen ruokaihminen, mutta on joskus kiva kokeilla uusia ruoka-aineita, niiku nyt tämä tattari. Minä en voi syödä vehnää enkä kauraa, niin etsiskelen "uusia" vilja-lajeja ohran ja rukiin rinnalle. Mitä, eikö kaikki tykkää puutarhatöistä! ;D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti, Between! Satuin olemaan oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja naps...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos, maatuska! Tykkään kans penkistä kovasti. Kyllä metallisesta sängynpäädystä, lankuista ja mustasta puunsuojasta syntyy istuttava ihan penkki.

   Poista
 5. En pelaa pc-pelejä, ne varmasti koukuttavat jos on kiinnostusta. Hieno tuo viimeinen kuva! Myös penkkimaisema.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu, tykkään pelata semmosia pelejä, joissa joutuu ratkomaan arvoituksia sekä etsimään työkaluja ja kokoamaan niitä, kivaa aivojumppaa. Jännissä kohdissa laitan äänet pois, kun muuten pelottaa liikaa. :D

   Kiitos kuvakehuista!

   Poista
 6. Oijoi, ihana sumukuva!
  Voi nam, blinit on suurherkkua ja yleensä teen niitä joka talvi, mutta toistaiseksi on jäänyt tekemättä, vielä ehtii.. mutta jos meinaa kutsua ystäviä, niin silloin homma siirtyy usein kuukausilla, että kaikille sopii. Pitäisi toimia ajoissa. Ehkäpä lähetän heti viestiä, kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Saila! Toivotan sulle maukkaita blinikekkereitä.

   Poista
 7. Rakastan sumukuvia! Täytyy tuota pataleipää joskus kokeilla. Minä vihaan kaikkea pelaamista, siis ihan kaikkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilma, järven lähellä on sumua usein, joten taidat nähdä sumua usein, ainakin mökillänne. Pataleipä on kokeilemisen arvoista ja helppo tehdä, taitaa onnistua aina. Pelaaminen ei tosiaan sovi kaikille, itse pelaan huonoilla keleillä, kun pihalle ei pääse.

   Poista
 8. Uskomattoman upea kuva tuo sumukuva! Blineistä minulla ei ole mitään kokemusta mutta pataleivästä tykkään, miniäneitonen tekee uskomattoman ihanan rapsakkaa siitä, omani on vielä....kehittelyn asteella!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, söin ekat blinini Timo T Kaukosen Saslik-ravintolassa joskus 70-luvulla (olin siellä töissä sisustajana). Sen jälkeen meni näin pitkä aika, että pääsin uudestaan maistelemaan näitä venäläisiä herkkuja. Täytyy kyllä todeta, että ravintolan blinit olivat parempia kuin minun, mutta jahkas tässä vähän vielä harjoittelen...

   Olen tehnyt kaksi pataleipää, toisen taikina oli liian löysää ja toisen liian tiukkaa, mutta onneksi olivat molemmat maukkaita. Tattari sopii hyvin leipään(kin). Ei muuta kuin kehittelemään, Saila, kyllä meistä vielä kotileipureita tulee.

   Poista
 9. Todella upea kuva tuosta teidän tiestä sumussa ja aamun valossa. Mä en ole vielä koukuttanut itseäni peleihin, kun arvaan, että se olisi sitä sitten jatkuvasti ja perhe raukka jäisi ihan hunningolle. Kyllä mies on naureskellut, että eläkkeellä sitten pelaillaan yhdessä. Näkis vaan! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, aattelepa, kun ei tarvitse lähteä eksoottisille maille kuvaamaan, kun astuu pihalta tielle, niin löytyy erinomaisia kuvauskohteita. :)

   Pelit on ihan hyödyllisiä, kun niissä joutuu vaivaamaan aivoja arvotuksia ratkosessa. Liika istuminen on tietysti pahasta, mutta kun tekee topakasti kotihommia, ulkoiluttaa koiria, työntelee lumikolaa ja kärrää multaa sekä kiviä, niin eiköhän siinä kuitenkin tule liikuntaakin tarpeeksi pelaamisen vastapainoksi. Pelit on aikuisten satuja?

   Poista
 10. Sää se osaat yllättää! Tomb Raider! Mieheni lempparipeli vuodelta x ja y. Tiesitkö, että pelistä on tehty leffakin, Angelina Jolie pääosassa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutri, hih hih, onpa kiva järkätä ylläreitä (ja ikäähän mulla on 60+). Miehelläsi on hyvä pelimaku ja todellakin olen katsonut Angelinan Tomb Raiderit.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...