maanantai 29. helmikuuta 2016

Tavataanko Türin-kukkamarkkinoilla toukokuussa?

Viron Türissa on kukkamarkkinat 20.-22.5.
En ole koskaan käynyt,
mutta nyt olisi tarkoitus 
lähteä ihmettelemään kukkahumua.
Oletko sinä lähdössä Türiin?

Lauantaina aurinko helotti,
ja hain kellarista pelakuut aurinkokylpyyn olohuoneeseen.
Vihertyköön ensin hieman ennen mullanvaihtoa ja pistokkaidenottoa.

Vaikea uskoa, että kalpukat pelakuut kukkivat viime kesänä näin koreina.


24 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt, mutta kiinnostaisi kovasti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää Onnenpähkinässä, hyppääpä laivaan ja menoks!

   Poista
 2. Hyvänen aika. Sielläkö on kukkamarkkinat. Minä olen laivalla 21.5. viettämässä Marjan synttäreitä ja ollaan Tallinnassa 4 tuntia. Suuri idolimme Timo Kotipelto (Stratovarius) esiintyy laivalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Türissa on ISOt kukkamarkkinat, näin on minulle kävijät kertoneet. Tarjolla on kasviharvinaisuuksia ja muutenkin runsaasti katsottavaa. Iloista synttärimatkaa!

   Poista
 3. Kukkamarkkinat kyllä kiinnostaisivat.
  Huhtikuun lopulla seilaamme Tukholmaan, jossa on Pohjoismaiset puutarhamessut -sinne(kin) olen monta vuotta hinkunut ja nyt matka toteutunee (olen "vähän" innoissani.

  VastaaPoista
 4. Kävin kerran siellä kukkamarkkinoilla, mutta eipä toista kertaa tee mieli. Olihan siellä paljon kaikenlaista, mutta kun en ole mikään viherpeukalo niin eipä tarttunut mitään "juurakoita" mukaan :) Eikä sieltä voi eikä saa tuoda ihan mitä vaan, jonkun kasvitaudin takia! Kyllä siellä kauniita kukkia on ja paljon ja porukkaa myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa ja Tiitu, välttämättä en osta kasveja, kun en keräile harvinaisuuksia, mutta mukava lähteä vähän tuulettumaan ja ottamaan valokuvia. :)

   Poista
 5. Olen kuullut niistä paljon, mutten ole koskaan itse käynyt.

  En ole saanut aikaiseksi hankkia uutta henkilökorttiakaan, joten matkustaminen yli rajojen ei meikältä tällä hetkellä onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, minulla meni passi vanhaksi 8 vuotta sitten, joten joudun sen nyt uusimaan. Haaveissa oli lähteä serkun kanssa Unkariin, mutta matkarahat hupenivat opintotuen takaisinmaksuun.

   Poista
 6. En ole koskaan käynyt Türissa. Olisi joskus kiva se kokea, mutta toisaalta se osuu aina kaikkein parhaimpaan aikaan omassa puutarhassa. Toukokuussa en raaskisi yhtään olla pois kotisaareltani, jos vain suinkin pystyn sen välttämään. Joten voi olla, että jää tänäkin vuonna väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, onneksi reissu on vain kahden päivän mittainen, joten raaskin lähteä reissunpäälle. Ehkäpä tekee välillä hyvää olla pois pihalta, minä kun jökötän aina kotona. Sinä näet ihmisiä jo työsi vuoksi ja käyt tuulettumassa kaupungissa eli saat maisemanvaihtoa. Tosin taidetaan olla samantyyppisiä eli viihdytään kotona.

   Poista
 7. Kaunis pelargonia. Vähän valjuista ja nuutuneista kasveista sukeutuu valossa ja leikkattuina ikkunalla nopeasti entisenlaisia kaunottaria.
  Noilla kukkamarkkinoilla en ole koskaan käynyt. Vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, on se kumma kuinka rutistuneista ja hailakoista pelakuista sukeutuu värikkäitä kaunottaria. Hämmästyttää joka kevät tuo kasvamisen ihme.

   Lähden eläkeläisten (parin vuoden kuluttua olen itsekin eläkeläinen) valmismatkalle. Matkakaverina ystäväni Pirkko, jonka kanssa on aina hilpeää.

   Poista
 8. Minä olen lähdössä Turiin Sirpan (1003 puutarhaa -blogista) kanssa. Tulemme Taxiladyn järjestämällä bussikyydillä. Sirpa on ko. markkinoilla käynyt aiemminkin, minulle reissu on ensimmäinen. Treffataan vaikka siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, aivan mahtavaa! Lähdemme reissuun lauantaina ja yövymme Tallinassa. Türissa olemme noin klo 10 aikaan sunnuntaina, pois lähdemme klo 14, joten melko nopsakkaa pitää alue katsoa. Treffataan!

   Poista
 9. Kovasti olin suunnitellut tänä keväänä sinne lähteväni, mutta enpä ole asian eteen tehnyt mitään. Oikeastaan päinvastoin, olen vapaaehtoistyön kautta järjestämässä retkeä ihan eri suuntaan että ei mahdollista. Kummaa,miten olen unohtanut laittaa päivän kalenteriin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on mainio retkikuukausi, pirkko. Iloista matkaa "ihan eri suuntaan"!

   Poista
 10. Olin Türis v.2013 ja sillävälin tänne tuli kesä. Arvaa harmittiko se, vaikka reissu oli muuten onnistunu. Lähtisin toistekki, jos ei tällä tilalla olisi silloon kaikki sesongit päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, toukokuu on tosiaan parasta aikaa pihalla ja puutarhassa sekä tilatyöt päälle. Ajattelin kuitenkin siepata kaksi päivää ja käydä tuulettumassa.

   Poista
 11. Kävin myös muutama vuosi sitten. Kyllä suosittelen reissua, pieni matka piristää kevättä kummasti! Alueen ehtii kyllä hyvin kiertää muutamassa tunnissa.
  Täytyy toivoa hyvää säätä, alue on enimmäkseen ulkosalla (jos ei tilanne ole noista ajoista muuttunut), joten sateen sattuessa ei ihan niin kivaa kuin poutasäällä. Silloin kun minä olin käymässä, oli vähän kosteaa ja varsin vilpoista, vähän palelsikin. Kannattaa siis katsoa säätiedotukset ja pukeutua sen mukaan. Hyvää matkanodotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerttuli/Parasta puutarhasta, kiitti vinkeistä ja matkatoivotuksista! Täytyy ottaa tuulenpitävä takki ja hyvät kengät, niillä sitä jo pärjäileekin.

   Poista
 12. Türin kukkamarkkinat ovat houkuttaneet vuosia, mutta hirvittää kasvitaudit kovin. Olen tilannut kyllä taimia Eestistä, mutta niille olen saanut asialliset kasvipassit ja kärhöt on käsitelty niin ettei tautivaaraa ole (juurakot pesty puhtaaksi mullasta). Suuntaan Uuteenkaupunkiin, sielläkin kukkamessuilla on kaikkea kivaa ja riittää mulle (toki Tukholmaan lähden myös :D).

  Mutta mukavaa matkaa Sinulle ja kaikkia kivoja löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, täytyy tuota kasvitautijuttua selvitellä lisää. Mielestäni vain jotkut tietyt kasvit kuuluvat tuontikiellon piiriin? Enpä usko taimia ostavani, kun omalla pihalla on siirrettäviä kasveja vailla muille jakaa.

   Iloisia ja antoisia kukkamessuja sinulle, Saila!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...