maanantai 1. helmikuuta 2016

39,1 astetta

Kuumetta, valitettavasti ei pelkästään puutarhakuumetta,
pukkasi 39,1 astetta viikoksi.
Kuumeen kruunasi mieletön yskiminen.
Kampeuduin perjantaina lääkärille,
mutta tauti  ei ollut infulenssaa,
joku muu viiruksen aiheuttama yskätauti.
Nyt olen toista päivää kuumetonna ja olo on auvoinen.
Ihanaa olla terve!

 

Avulias hoitohenkilökunta tasasi kanssani hedelmät ja lämmitti kylmiä jalkojani.
Torstaina makkarin ikkunasta avautui kaunis auringonnousu,
mikä piristi kovasti. 
Toivotan kaikille terveyttä ja hyvää oloa!

30 kommenttia:

 1. Huh mikä tauti! Ja kuule, mä huomasin, että tuo patterimittari näyttää ainakin meillä asteen vähemmän kuin vanhanaikainen elohopeamittari, joten olisi ollut aika kuume jos tuohon vielä asteen lisäisi. Tuossakin on sellainen määrä, että pukkaa kyllä aikuisen petiin. Sitä on kovasti ollut liikkeellä. Meilläkin se teilläpäin asusteleva poika yskii edelleen. Hänellä lääkäri epäili mycoplasmaa ja olen yrittänyt saada hänet uudelleen lääkäriin, mutta ei ehdi. Äitini on sairastanut kaksi viikkoa. Ensin keuhkoputkentulehdus ja sitten poskiontelontulehdus. Eli ilmeisesti joulukuussa sairastettu flunssa jäi johonkin itämään vaikka olo olikin välillä vähän helpompi. Ihmeen sitkeitä pöpöjä nykyisin, mutta onneksi sulla on hyvät lämmittäjät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, nämä virukset on siitä keljuja, että niihin ei tehoo tropit. Pitää vaan levätä, eikä reippailla liian aikaisin. Lähtiköhän äitis liian aikaisin liikkee, kun tauti noin pahasti pitää pinteessään. Mycoplasma, hui sentään! Olin ihan öllinköllin vuorokaudet ympäri vuoteen pohjalla ja katselin kuumepainajaisia.

   Poista
 2. Hyvä kuulla, että olet toipunut, tuo on ollut todella kova kuume.

  Meillä Riku-koira on ollut todella kipeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, yskä vielä vaivaa, mutta muuten olen jo iskussa. Rikulle paranemisterkkuja ja haleja!

   Poista
 3. Pikaista paranemista ja älähän sitten innostu liikkeelle liian aikaisin <3

  VastaaPoista
 4. Minullakin kipusi viime viikolla kuume vähän päälle 38 asteen. Nyt kun on taas terveenä, niin osaa kummasti iloita tästä ihan tavallisesta arkisesta elämästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KesäKukka, kuume vie kyllä mehut ja tajun kankaalle. Mukavaa, että olet tervehtynyt!

   Poista
 5. Hyvä ku oot jo tautis kans voiton pualella. Jos meikälääsellä nousoo lukemihin 37,5 nii oon aiva hoittoolla. En kyllä eres muista, koska oon ollu kuumees..... Koputan puuta, kop, kop.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, enpä oo minäkään hyvin tihiään kipiänä ollu, mut sit kun oon, niin hualella. :D

   Pysy terveenä!

   Poista
 6. Hyvä kun tauti helpotti, malta olla vielä hissuksiin ettei tule takaisin, siskolla tuli! Alakerrassa isäntä köhii ja kuumeilee, on niin kipeä kuin mies vain voi olla! Onneksi Sinulla hoitohenkilökunta on hoitanut tehtävänsä asianmukaisesti ja ammattitaidolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivipellon Saila, paranemisia miehellesi! Hoitokaksikko paneutuu tehtäviinsä koko tarmollaan ja terveeks tulin.

   Poista
 7. Onneksi ei ollut influenssaa, mutta hoida silti itsesi terveeksi. Ystävälläni oli korkea kuume ja yskä, joka jatkui ja jatkui. Hänen tautinsa todettiin rs- virukseksi, joka yleensä sairastuttaa lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, sitä on niin monenlaista viirusta liikkeellä, että kukaan ei teidä lukua. Moni on yskinyt kuukausikaupalla. Vaikka sanotaan, että yskä lähtee yskimällä, niin rajansa kaikessa.

   Poista
 8. No voihan tauti, onneksi on jo paremman puolella, eikä kuitenkaan ollut influenssaa. Täälläpäin on toistaiseksi pysytty terveenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerttuli/Parasta puutarhasta, pitkää itsestänne huolta ja pysykää terveenä!

   Poista
 9. Noin korkea kuume vie varmasti olon heikoksi. Onneksi olet parantunut ja voit nyt nostattaa huoletta puutarhakuumetta. Sillä sehän on täysin vaaraton kuumelaji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, puutarhakuume on suorastaan suotavaa. :D

   Poista
 10. Paranehan hualella ja mäyräkoirien hellyydellä <3
  Hiukan voit avuksi ottaa troppeja ja kuumaa juomaa ja paljon lepoa.

  VastaaPoista
 11. Voi kauheeta, mikä kuume! Onneks sulla on noi ihanat apurit, jossei olis, niin kauankohan olis tauti kestänyt? Onneks oot jo voiton puolella. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellieli, oli kyllä ankara kuume ja olo öllinköllin. Hih hih, vieläkin olisin sänkypotilaana ilman koirakaksikkoa.

   Poista
 12. Hei pitkästä aikaa!:) Hyvä, että kuumeesi alkaa jo helpottaa, eikä ollut ainakaan influenssaa. Nyt on paljon flunssaa liikkeellä. Meilläkin meni vuoden pari ensimmäistä viikkoa flunssan kourissa. Nyt on mies uudelleen flunssassa ja minullekin välillä yrittää tulla. Influenssa-rokote otettiin syksyllä, mutta sehän ei flunssia estä. Toivottavasti ei enää uutta flunssaa tulisi. Viimeksi olin aivan poikki, kun nythän ei paljon lepäillä, vaikka kuinka kipeäksi tulisi. Viime ajat olen myös kärsinyt pahasta unettomuudesta, niin ei tässä oikein enää mitään ylimääräistä jaksa. Pääasia kuitenkin, ettei tuo pikkuinen tulisi kovin kipeäksi. Viimeksi selvisi onneksi pelkällä kuivalla yskällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, moikkelis! Kiva kuulla sinusta ja perheestäsi. Pikkuisen hoidon lomassa olet ehtinyt tekemään herkullisia leivonnaisia ja maittavia ruokia, olen kyllä seurannut blogiasi ja peukuttanut Facessa.

   Nyt on niin monenkirjavaa virusta liikkeellä, että lääkäritkin ovat ihmeissään. Oletko käynyt unettomuudestasi lekurissa? Jos et, niin käy ihmeessä, sillä liian vähät yöunet altistavat sairastumisille, rukkaatte nukkumiset kuntoon. Paranemista ja terveyttä!

   Poista
 13. Joo näitä tauteja on nyt liikkeellä joka lähtöön ja ne ovat sitt viell pahuksen viisaitakin..voivat muuntautua matkalla. En tie mihin ollaa menos tätä myören.
  Koita nyt levätä toipilaana ettet saa mitään jälkihommeleita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, yritän ottaa hissukseen ja taitaa hyvin onnistuakin, kun päälle on iskenyt asentohuimaus. Näillä mennään!

   Poista
 14. Huh, huh, johan on taudin pukannut. Yritähän ottaa iisisti ja parannella rauhassa. Jaksuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunmekko, olo on melko kohillaan jo, kiitos. Tärykalvossa on reikä ja poskiontelossa nestettä, nämä yhdistettynä aiheuttaa asentohuimausta. Nyt sitten kallistelen päätä oikealle, että korvakäytävien sakka hajoaisi. Jos ei ihan hauskaa, niin jännää kuitenkin. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...