Karjalanpiirakat... noh... olivat kyllä ihan suunmukaisia maultaan,
mutta ulkonäkö oli kyllä melkoisen... hmm... omintakeinen.
Taikinasta tuli tönkköä ja se repeili kaulitessa.
Kaikki piirakat on kuitenkin syöty, ja mies pyysi tekemään lisääkin,
joten ei piirakat ihan pahoja olleet (tai mieheni oli hyvin kohtelias).
Kelit ovat olleet lauhkeita, ja olen nakellut koirapojille palloa
ja samalla suunnitellut ensi kesän puutarhatöitä.
Karhupatsas, peikonpähkinäpensas ja Tuisku The Mäyräkoira.
Vapautta on vain umpihanki.
On ollut taas hillittoman upeita kuutamoita.
Terassin lamppu loisti kuin kuu.
Puupatio pitää petsata mustaksi,
siten se sointuu Pömpeliin ja Kesälään.
Kuusien edestä alkaa vanha pelto,
josta teimme nurmikkoalueen ja Marjatarhan hedelmäpuineen.
Nurmikon ja pihan rajapinnassa on melkoinen korkeus ero.
Ajatuksena on ollut, että pyydän kaivinkonetta kaivamaan
ison yhteinäisen istutusalueen, johon siirrän
yläpihalta pionit ja japanin ruusukvittenit.
Yläpiha raivataan yhtenäiseksi, mahdollisimman helppohoitoiseksi,
nurmikkoalueeksi, jossa kasvaa puita.
Valmiina on hemlokki, sembramänty, hurmevaahtera,
vaahtera, jonka lehdissä on vaalea reunus, hevoskastanjoita,
korkkipuu, saarneja, kuusia, mäntyjä, pihlajia ja tammia.
Kohta on helmikuu ja valo sen kun lisääntyy!
Nuo puut ovat hunajaa korvilleni (silmilleni) ihania! Ja nuo tonkat, vautsi! Upea täysikuu oli, sain myös jokusen kuvan...jokunen tärähti komeasti :D Mukavaa kun koirat saavat paahtaa lumessa suurella innolla, nauttia lumesta ja valosta! Valo tekee meille kaikille niin hyvää!
VastaaPoistaIhanan herttaisia piirakkasi, tee vain oikein monta kertaa, käsi harjaantuu, myös tekniikka! Tiedän kokemuksesta! Tässä täytyy sanoa että alku aina hankalaa ja se kiitos seisoo ihan varmasti lopussa ja maku ratkaisee, ei muoto :D
Kivipellon Saila, suosikkikasvini on puu. Sydämeni meinasi murtua, kun jouduimme kaadattamaan 100-vuotiaat puut pihaltamme, niissä oli pahoja lahovaurioita. Nyt on uusi kanta kasvussa.
PoistaOlisi pitänyt ottaa kuukuvat jalustan kanssa, kun käsivaralla ottaessa kuvista tulee hieman suttuisia, vain muutamista otoksistani tuli kelvollisia. Lisäksi en osaa, 50 vuoden harjoittelun jälkeenkään, säätää kameran asetuksia/valotusaikoja. Tonkat ovat perintöjä ja lahjoja. Aijon kokeilla piirakantekoa uudelleen, eiköhän se siitä...
Ihania suunnitelmia. Kyllä, valoa on, tai kunhan aurinko tulisi esiin, niin olisi!
VastaaPoistaSaila, ensi kesä on touhukas ja toivottavasti piha saadaan peruskuntoon. Onneksi ollaan saatu valohoitoa pitkin talvea, mutta kyllä se kevät saa veret ja mahlat virtaamaan vilkkaasti. :)
PoistaHienoja kuvia. Nuo kuukuvat ovat upeita. On se vaan niin kiva tunne, kun tuntee että kyllä se kesä tulee ja rupeaa miettimään, mitä kaikkea ensi kesän puutarhatyöt tuovat tullessaan.
VastaaPoistaAnneli A /Pihakuiskaajan puutarha, pitkin talvea ehtii pohtia erilaisia vaihtoehtoja istutuksille ja kasvien siirroille. Meillä ei ollut puutarhasuunnitelmaa ja sen huomaa. Olemme joutuneet siirtämään melkein kaikkia kasveja vähintään kerran. :)
PoistaItsetehdyt karjalanpiirakat ovatkin ihan toista, kuin kaupan mauttomat lötjäkkeet. Tein itsekkin joulun aikaan piirakoita ja ne hupenivat melko nopeaan.
VastaaPoistaKaunis puupatio maitotonkkineen.
Kruunu Vuokko, omatekoiset karjalanpiirakat ovat herkkua. Kaupan karjanpiirakoita en voi syödä, kun niissä on käytetty vehnäjauhoja, joille olen allerginen. Maitotonkista tulee mieleen lapsuus mummolassa...
PoistaAi että, sulla on upea kuva kuusta! Ja piti käydä ihan katsomassa, miten nätti tuo kesälä onkaan - kyllä, musta väri on tosi hyvä. Mustana tuo patio antaa muuten ryhtiä myös talolle, tai ainakin kuvista näyttää siltä.
VastaaPoistaKevään valoa odotellen
Sini K.
Kasvihormoni-blogista
P.S. Mummoni oppeja toistaakseni: rypyttäessa ei saa nipistää vaan pitää työntää etusormella, niin tulee kaunein nyppy eikä huiput pala. Toivottavasti et pahastu viisauden jakamisesta :)
Sini K, mummosi on oikeassa! Seuraavalla kerralla teen notkeampaa taikinaa, nyt taikina oli niin tönkköä, että en saanut oikeaoppisia rypytyksiä aikaiseksi. Kiitos mummulle hyvästä neuvosta.
PoistaMusta väri, tai alunperin piti olla tumman harmaa, ei tosiaan riitele talon tiilien kanssa. Tiilet ovat vanhoja (1800-luvun lopulta), peruja vaivaistalosta, joka oli talomme paikalla.
Mielettömän kaunista teillä näin talvellakin! Slurps piirakoille.
VastaaPoistaLumi silaa pihan, eikä syksyllä siivoomatta jääneet lehdet ja kasvit näy, pirkko. Talvi on kaunista ja piirakat maistuivat.
PoistaKauniita kuvia ja namin näkösiä piiraita :) Minusta tuntuu, et talvella ei ole mtn kuvattavaa.
VastaaPoistaMaarit, vähissä ne on kuvakohteet näin talvella. Täytyy tähyillä taivaalle ja ootella pilviä, aurinkoa tai tuota kuun köllykkää.
PoistaKummasti ne ajatukset alkaa jo siirtyä kesän pihahommiin. Itse suunnittelin kurpitsan viljelyä 8) Hieno tuo peikonpähkinä!
VastaaPoistaReeta, peikonpähkinä on kasvanut jo noin 7 vuotta, hassu käkkyräpensas. Kurpitsat ovat kauniita, lykkyä viljelyyn.
PoistaMiten sitä sanotaankaan - moni kakku päältä kaunis... Tärkeintä kuitenkin, että piirakoissasi oli maku kohdallaan :) Söpösiä nuo ovat!
VastaaPoistaNyt jänskätään, mitä vesisade tekee näille, ainakin meillä varsin vähäisille lumille. Minä haluaisin vielä päästä hiihtämään!
Kerttuli/Parasta puutarhasta, yritän seuraavasta piirakkasatsista saada vähäsen sievempiä. Maussa onneksi löytyi.
PoistaVesisade, yäk! Toivotaan sulle hiihtokelejä ja aurinkoisia päiviä.
Hieno kuulla, että Kiehu-maito toimii. Kannattaa siis kokeillakin täälläkin, kun riisipuuro kuului perheen herkkuihin.
VastaaPoistaIhania kuvia teidän pihasta. Tuo kuutamo on ollut kyllä aivan mahtava.
Sari, maito tosiaan piti lupauksensa, joten ei muuta ku keittelemään huttua. Kiitos kuvapalautteestasi!
PoistaTalven aikana onkin aikaa suunnitella jo seuraavia puutarhatöitä. Minäkin, pihaton, suunnittelen tulevia parvekeistutuksiani sekä mullanvaihtoa sisäkasveille. Teillä isossa mittakaavassa kaikki, meillä pienessä. :)
VastaaPoistaHanne, piha tai parvekelaattikko, kumpikin tarjoaa elämämyksiä.
PoistaHyviä suunnitelmia!
VastaaPoistaSussi, saas nähä, mitä kaikke ehtii tekemään, täytyy laatia lista, josta ruksiittaa tehdyt pois.
PoistaMaku on aina tärkein, ei ulkomuoto.:) Täytyisi joskus itsekin kokeilla tehdä piirakoita. Johan se perinnekin velvoittaisi, kun isän äitikin aina piirakoita leipoi ja äitini myös siellä opetteli piirakoita leipomaan. Ei vain tule niin kauan itse leivottua, kun äiti viitsii niitä tehdä.;)
VastaaPoistaKatja, taikinan notkeudessa nätin rypytyksen salaisuus, näin väitän. Vehnäjauho toisi sitkoa taikinaan, mutta kun en voi sitä käyttää, niin en voi. Kokeilehan piirakoiden tekoa, sulta varmasti onnistuu, kun olet aito jauhopeukaloinen.
Poista