Onko sinulla jauhopeukalo?
Minulla ei ole.
Rynnistän innolla jauhopussukoiden kimppuun,
mutta tulokset ovat usein kakkaroita ja käppyröitä.
Lisäksi minulla on vilja-allergia eli
en voi käyttää vehnää enkä kauraa leipomuksissani.
Letut teen ohrajauhoista, kakut ja keksit ruisjauhoista.
Eksoottista?
Voi olla, mutta kohtuullisen hyviltä ne maistuvat.
Martoilla on mainioita videoita,
joista saa hyvät leipomisvinkit,
vaikkapa karjalanpiirakoiden rypyttämiseen.
Ajattelin kokeilla...
Aurinkoiset kuvat napsin 17.1.2016 Saaren kansanpuistossa, Tammelassa.
Kiitos hyvästä vinkistä! Netti on täynnä hyviä opetusfilmejä, mutta Martat eivät ole tulleet mieleeni <3
VastaaPoistaRuusunmekko, ole hyvä! Marttojen videot ja ohjeet ovat reippaan konstailemattomia.
PoistaEn ole minäkään jauhopeukalo. Kun luin lehdistä piirakka-postimerkin aiheuttamasta kohusta, tuli mieleen koulussa kotitaloustunnilla tekemäni karjalanpiirakat. Ne olivat hyvin persoonaallisen näköisiä:)
VastaaPoistaSussi, näinhän sitä sanotaan, että karjalanpiirakka on tekijänsä näköinen. :)
PoistaMarttojen karjalanpiirakoiden rypytysvinkki oli kyllä näppärän oloinen, joten täytyy kokeilla.
Heh, kakkara- ja käppyräleipuri! Leivon todella harvoin. Enkä ole siinä hyvä, niin miksipä sitä sitten leipoisi ja söisi pahaa?
VastaaPoistaSaila, mun leipomuksissa on maku kohillaan, mutta ulkonäkö on kaukana kauniista. Leipominen on taitolaji ja siihen pitää olla intohimoa. Mullastan mielummin puutarhassa, niin kuin sinäkin.
PoistaTeetkö k-piirakat pelkästään ruisjauhoista? Minä rypytän keskeltä reunaan, käännän ja sama toisin päin.
VastaaPoistaMaarit, kyllä, ihan pelkästään ruisjauhoista. Samalviisiin olen minäkin rypytyksiä tehnyt kuin sinä, mutta nyt aattelin kokeilla tuota Marttojen ohjetta, näytti niin näpsäkältä.
PoistaMä tykkään kyllä leipoa, mutta mun mielestä se on liian aikaa vievää hommaa. Joskus on kiva tehdä piirakoita ja jonain heikkona hetkenä innostun leipomaan myös pullaa. Tosi harvoin kyllä viime aikoina. Karjalanpiirakoita en ole koskaan kokeillut itse tehdä. Vaikka ne olis kyllä paljon parempia maultaan kuin kaupasta ostetut.
VastaaPoistaSari, karjalanpiirakat on kyllä mahdottoman hyviä itsetehtynä. Ainoo tylsä vaihe on puuron keittäminen. Ostin Kiehu-nimistä maitoa, sen ei pitäisi kiehua yli eikä palaa pohjaan. Katsotaan kuinka meikämartan käy. Nykyään saa kaikenlaisia leipiä ja leivonnaisia kaupasta, on suorastaan valinnan vaikeutta, joten eipä sitä kannata itseään pakottaa leipomaan.
PoistaHarvoin leivon, joskus onnistun, joskus en. Karjalan piirakoitakin olen kokeillut tehdä, ei tullut niin kauniita.
VastaaPoistaMieluummin teen ulkotöitä, kun leivon.
Kuvasi riukuaita on kaunis.
aimarii, sitä kun harvakseltaan leipoo, niin ei tule semmosta näppituntumaa leipomiseen. Opetusvideoista saa hyviä vinkkejä, täytyy lisäksi olla malttia vatkata ja vaivata. Riukuaita ON kaunista.
PoistaEi ny kaksista jauhopeukalua oo siunaantunu. Pullaa en tee enää ollenkaa. Sitähän pitääs vääntää joka viikko. Turhaa hommaa. Kauppareissulla tuloo äkkiää leivottuaki. Yritän pitää kuitenki viarasvarana ittetehtyä kuivaakaakkua tai jotaki levypiirakkaa.
VastaaPoistaNavettapiika, totta turiset: Kauppareissulla tuloo äkkiää leivottuaki. :)
PoistaMinulla on leipomistaitoinen ystävä, Pirkko. Hän tykkää paakata ja kokeilla erilaisia gluteenittomia leipomuksia. Hyville maistuvat.
En minäkään oikeastaan mikään jauhopeukalo ole. On vain tosiasia, että omat leipomukset ovat parempia kuin markettien perusleivonnaiset. Leipomoiden herkkuihin omiani ei voi verrata.
VastaaPoistaVilma, tosi on, että omat leipomukset maistuvat (melkein aina) paremmilta kuin ostoeväät, tosin ulkonäkö ei vedä vertoja tehdasvalmisteisille, jotka ovat tasalaatuisia. Maku ratkaisee!
Poista