torstai 19. helmikuuta 2015

Pitäisikö sittenkin...

Pitäisikö sittenkin? Tässä pohdin, että pyörränkö päätökseni olla laittamatta yhtään siementä itämään. On se vaan niin hupaisaa aamulla, sikkuraisin silmin, hipsutella yöpaidassa katsomaan, että onko piippoja noussut mullan pinnalle. Pitäisikö?


14 kommenttia:

 1. Oletpas taas laittanut ihania kuvia tänne sivullesi! Kyllä mä olen sitä mieltä, että ne jotka noita kylvöjä tekevät, eivät varmasti voi sitä olla tekemättä. Joten siemenpussit käteen ja multaa möyrimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tämmöinen kotiuskollinen kuvaaja. Aurinko paistoi helakasti ja ympärillä olevat esineet näyttivät iloisilta. Siemenpussit on jo kaivettu esiin... :)

   Poista
 2. tottahan toki pitää!
  mut ihan viel ei ole kiirus, jos et satu omistamaan kasvilamppua. omat siemeneni pysyvät pussissa viel maaliskuun alkuun, suurimman osan kylven vasta ihan huhtikuun lopulla kuten kurkut ja kesäkurpitsat. valkosipulinkynnet toki jo kylmiössä saamassa kylmäkäsittelyn ennen multiin panoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Ilona Winebridge! Kasvilamppua ei ole ja kokemuksesta tiedän, että taimet kurottelevat kattoon ennen kuin ne voidaan istuuttaa ulos. :D

   Onnea valkosipuleillesi!

   Poista
 3. Pitäisi:)

  Ihana tuo varpusmaljakko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hih, Sussi. Viime keväänä en pannut yhtään siementä itämään, olin liian väsynyt, mutta nyt...

   Varpusmaljakko nökötti useita vuosia sitten hämeenlinnalaisella kirpparilla ja ihastuin heti. Söpönen ja vaatimaton lintu, mutta tekee vaasista aivan upean.

   Poista
 4. Ehdottoman neutraali ja objektiivinen vastaukseni on "kyllä". Voidaan sitten yhdessä tuskailla, että onko tässä touhussa mitään järkeä. Ikkunalla kasvaa kaksimetrinen ruusupavun taimi ja ulkona hangen päälle sataa alijäähtynyttä vettä. Että kuinka tässä taas näin kävi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geranium, justiinsa, neutraali ja objektiivinen kyllä. :D

   Järjellähän ei onneksi ole mitään tekemistä näissä meidän puutarhailuissa.

   Poista
 5. Niin minäkin mietin joka kevät....jos en kylvä, niin johan harmittaa, kun kaupasta sit ostan taimet. Siis tämä Martta sanoo, että pitäisi...mutta sinähän se päätät! Vielä on onneksi aikaa miettiä ajattelee Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt suorastaan täytyy, ja sielu vaatii, että uutta kasvua pannaan alulle, Elli. Onneksi on siemeniä, joista valita. Mökö, äitini, lupasi taimettaa samettiruusuja. Hän saa aikaiseksi vankkoja taimia. Minulla ne taimet ovat usein ruipeloita honkkeleita. :)

   Poista
 6. Näin se menee. "En kylvä ens vuonna mitään!" Ja aina on ikkunat piukassa jotain taimia kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reeta, se on se kasvunihme vaan niin taijanomainen tapahtuma, että kasvatushormoonit alkavaat hyrräämään meissä puutarhaharrastajissa heti kun valo lisääntyy. :)

   Poista
 7. Oletko pistänyt siementä multaan muhimaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, aimarii. Chiliä, paprikoita ja tomaatteja on kasvussa. Jos eivät onnistu, niin täytyy toukokuussa hankkia ostotaimet. :)

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...