perjantai 11. huhtikuuta 2014

Numeroita, risuja ja samettiruusuja

Muistatko oliko viime vuoden huhtikuun alussa lunta?

Oli, ainakin meidän seutukunnalla. Todisteena ala puolella oleva kuvapari Loimijoesta.


Loimijoki 2.4.2014


Loimijoki (viime vuonna) 2.4.2013.

Meneillään on neljäs kuukausi. Koulua on jäljellä enää viikko ja kaksi tenttiä + uusintakoe tai pari. Mitä saikaan meikämartta viimeisestä matikankokeesta? Sopii tähän teeman hyvin eli nelosen. Joten matikkasuoraksi tuli 1, 2, 3, 4 ja 4. Ei paha. Kiitokset Reijolle (dosentti, yliopettaja), joka jaksoi selittää monimutkaiset yhtälöt ymmärrettävästi.

Tänään perjantaina en mene töihin, vaan keskityn opiskelemaan SAP (Systeme, Anwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung tai englanniksi Systems, Applications, Products in Data Processing) ohjelmistoa. Eikös kuulostakin mielenkiintoiselta ja varsinkin helpolta. Tässä minulla on mahdollisuus ottaa toinen uusintatentti. Huoks.


Yhden martan risutalkoot.


Äidilläni on kasvussa topakoita samettiruusuja.
Minä olen luopunut taimetuksista, kun taimistani tulee aina piiiiiiiiitkiä ja honteloita.


20 kommenttia:

 1. Onnittelut ja jatko sujuu iteksiään :D Samettiruusu on yks mielikukistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit, ja toivotaan parasta, ainakin yritän parhaani ja katsotaan mihin se riittää. Tulipa tuosta lausumasta urheilijamainen olo. :)

   Samettiruusut kestävät melkein mitä vaan ja kukkivat täysillä koko kesän. Nykyisin niistä on monenväristä ja kokoista versiota. Nättejä ovat.

   Poista
 2. Tämän vuotinen lumitilanne passaa paremmin kuin hyvin! Onnittelut hienoista numeroista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sataa vettä. Tohon kun tulee lisäks lämpöö, niin lähtee roudat maasta. Kyllä kevät on aikaisessa. Kiitos, Mamma N.

   Poista
 3. Ei oppi ojaan kaada, eikä tieto tieltä työnnä. Joten onnea tentteihin!
  Jos jännittää, syö banaaneja, ne rauhoittavat. Ihan oikeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Banaaneja! Niitä täyy sitten ostaa heti pari kiloa. Kiitti vinkistä ja onnitteluista, Hanne.

   Ai joo, mä ensin ihmettelin, että kuka kumman Hanne, ja sitten muistin, että HooPee vaihtoi nimimerkistä nimeensä. Pitäisköhän minunkin...

   Poista
 4. Eiköhän viime vuonna näihin aikoihin vielä lunta ollut. Nyt ei enää edes muista, milloin viimeksi on lunta nähnyt. Kolatutkin kasat on sulaneet aika päiviä pois.

  Sen verran mielenkiintoinen opiskeluaihe, että alkaa tuo minulla menossa oleva siivouskin enemmän kiinnostamaan.;) Nostan hattua, minulla ei riittäisi mielenkiinto eikä viitsiminen. Onneksi nyt on sadepäivä. Mukavampi opiskella, kun ulkona ei paista aurinko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä, kun voi katsella vuoden kiertoa ja lumitilanteita valokuvista. Omaan muistiin ei voi yhtään luottaa. :)

   Sade tosiaan ropisee ja tuuli rämpyttää kattoa, joten ei yhtään harmita olla sisällä. Päätä särkee ja lenssua pukkaa, mies on reporankana vuoteen pohjalla. Himpula, kun ei ole yhtään aikaa sairastaa, pakko painaa kohti tenttejä. Onneksi on uusintatentit ja jos en saa tentittyä keväällä kaikkia ja niin katson syksyllä ja valmistun ensi vuoden keväällä. Mikäs kiire tässä on valmiissa maailmassa.

   Poista
 5. Sinähän hienosti paransit matikkasuoraasi! Onnittelut! Ja kyllä se SAP sieltä varmasti selviää, kunhan rauhassa perehdyt. Ei nämä ohjelmat oikeasti ole niin vaikeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matikka meni kyllä odotettua huomattavasti paremmin. Aina oli maha kipeänä ennen tunteja, kun pelotti mennä taululle raapustelemaan laskujani, jotka melko usein olivat väärin. Että hävetti, mut niistä virheistäni opin ja pärjäsin kokeissa.

   Sari, yritän suhtautua tyyneydellä SAP-ohjelmaan. :)

   Poista
 6. Vuodet eivät ole veljeksiä, vai miten se vanha sanonta meneekään. Tsemppiä opiskelulle! Eiköhän risutalkoissa saa vähän päätäkin lepuutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime syksy, talvi ja nyt kevät, ovat olleet erikoisia. Sadetta ja lumetonta.

   Totta turiset, between, yhden-naisen-risutalkoot virkistävät opiskelun lomassa. Tänään hommat, ei sisällä eikä ulkona, ole oikein edistyneet, kun päätä särki niin paljon, että piti lähteä tupsluureille. Nyt on paljon freesimpi olo. Kiitos!

   Poista
 7. Onnea!!! Tuollaisia ajankuvia onkin hyvä ottaa, ei tarvitse väitellä, mitä oli viime vuonna jne. Mukavaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosti kiitoksia, vilukissi! Kuvat ovat aina olleet mulle tärkeitä. Onneksi muistin ostaa suklaamunasia pienille noidille, meillä kun semmoisia käy oven takana rapistelemassa ja on noloa, jos ei ole mitään annettavaa. Saamme aina nättejä virpomisvitsoja. Samoin, mukavaa pääsiäisen odotusta.

   Poista
 8. No nyt kovasti lukemishalua SAP-tenttiin. Eiköhän se siittä mene. Minulla oli yhdessä työpaikassa käytössä SAPin kaksi osa-aluetta eli kirjanpito ja raportointi. Siinä on ohjelma jota kukaan ihminen ei voi hallita ihan kokonaan, vaan jonkin osa-alueen.

  Meille ei tule koskaan pikkunoitia virpomaan, kun postilaatikolta on 600 metriä talolle. Ajattelin tänä vuonna tehdä pienen testin ja panna postilaatikolle pienen lasimaljakon, sekä pääsiäismunia ja pahvitaulun "vitsa mulle, palkka sulle". Kiva nähdä tuleeko yhtään vitsaa, vai katoaako vain kaikki suklaamunat. No se ei ole kallis testi, kun pussi maksoi 3,35. Saapi nähdä, kuinka käy. Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä yrittänyt tehdä SAP-tehtäviä verkossa, mutta kun tulee semmonen kohta, että kaikki ei mene ohjeen mukaisesti, niin en tiedä mistä löytyy oikeat vaihtoehdot. Huoks. Uusiks menee tääkin tentti, mut opiskelen toukokuun ja menen kesäkuun alussa uusintaan. On sitten hermotkin varmaan paremmassa jamassa. :)

   Ihana kokeilu, Marja-Leena! Meillä on heti aamusta virpojia pimputtamassa ovella, onneks ollaan aamuvirkkuja, hih. Paijauksia Ossille.

   Poista
 9. Párekin Palvelijatar13. huhtikuuta 2014 klo 15.03

  Onnea SAP koitokseen, kyllä sinä ne tehtävät selätät.
  Meillä kävi kaksi lyhyttä trullia virpomassa. Tämänvuotinen pajunvitsa on liikuttava, on siinä sentään muutama kissakin. Äsken tuunasin sen koristeillani ja laitoin keittiön pöydälle. Samalla ripottelin tipusia ympäri kämppää, jospa pääsisin jonkinmoiseen pääsiäistunnelmaan itsekin. Kaksin koiruuden kanssa tämän pääsiäisen lusin, poika perheineen laskettelee Rukalla. Tulisi nyt se aurinko näyttäytymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti nyt näyttää siltä, etten tule pääsemään läpi SAP-kokeesta. En vaan onnistu. Jotkut ihan perushutut menee kohtalaisesti, mutta loput on niin hakusessa tai metsässä kuin olla ja osaa. Keskitynkin nyt Hankintatoimen läpimenoon ja opettelen SAPia toukokuussa paremmalla ajalla. Huoks.

   Meillä on toistaiseksi vain yksi virpoja. Pikkutytöllä oli huivi päässä, kissanviikset naamassa ja muovipussillen itsetehtyjä vitsoja, joissa ei oltu koristeita säästelty.

   Pääsiäinen vietetään omalla porukalla, 2 + 2. Taidetaan panostaa ruokaan ja lepoon. Toivotaan tosiaan aurinkoa, niin päästään kaikki koirien kanssa ulkoilemaan.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...