torstai 20. helmikuuta 2014

Studiokuvausta, osa 1

Kamerakerhomme teemaillassa oli valokuvaaja Lassi Puhtimäki kertomassa studiokuvauksesta. Lassi pystytti kokoushuoneeseen kolme valaisinta ja pääsimme testamaan valojen optimointia ja vaikutusta valokuvaan.

Huhtikuussa jatkamme studiokuvausharjoittelua ja sitä ennen käymme maaliskuussa testaamassa miten sujuu yökuvaus. Kuvausiltana möllöttää taivaankannella täysikuu, joten toivotaan ettei ole pilvistä.

Seuraava etappi kuvassarallani on RAW-kuvien ottaminen. Lupasin porukan miehille, että testaan. Alla olevat kuvat ovat jpg-formaattilla ja kuten huomaatte, mikä on puhki valottunut, niin se on ja pysyy valkoisena ja kohta, mikä on uponnut mustaan, niin on sinne uponneena lopullisesti. RAW-kuvissa kaikki tieto on tallella ja niitä voidaan muokata. No, sen näkee, kun kokeilee...12 kommenttia:

 1. Jassoo. Kuvaustaitosi senkun kasvaa vieläkin. Olet jo nyt minun mielestäni huippukuvaaja, ja nyt tulee taitoa vielä lisää. Taidan ryhtyä kohtapuolin kateelliseksi... :)
  Tuollaista kurssia olisin minäkin tarvinnut jo kauan sitten. Nuorena tyttönä olin kovinkin kiinnostunut valokuvauksen saloista, kehitin jopa mustavalkoisia filmirulliani ihan itse, siihen aikaan vaan ei ollut paljon mitään, mistä oppia olisi saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näppäilen ihan mukavia kuvia ja nyt etsin kuville syvyyttä ja uusia kulmia. Hauska haastaa itsensä.

   HooPee, me ollaa molemmat aloitettu MV-kuvaajina. Sydämeni sykkii edelleen sävykkään harmaille kuville.

   Poista
 2. Oih, valokuvauskurssille olisi niin ihanaa päästä!
  RAW- muodossa kuvaaminen on "turvallisempaa", koska kuvia pystyy vielä muokkaamaan. Vähän vaivaa siitä on, mutta siihen näpräämiseen jää koukkuun. Olen käyttänyt RAW-muotoa siitä siitä lähtien, kun yksien illanistujaisten kuvissa oli säädöt ihan pielessä ja kaikki kuvat epäonnistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liity kamerakerhoon!

   Ajattelin kokeilla tuota RAWta, mutta tuskin siirryn siihen kokonaan. Blogikuvat ja muut näppäilyt hoituvat kyllä jpg:nä. Vai jäit näpräämiseen koukkuun, AnnaS. Noin voi kyllä käydä minullekin, tulee nyperettyä kuvankäsittelyohjelman kanssa vähän liikaakin. Tosin olisi hulppeeta käydä kunnon Photoshoppi-kurssi, semmonen missä perushutun lisäksi opetetaan to-del-la hyödyllisiä ja tarpeellisia juttuja.

   Poista
 3. Nää sun kertomukset on kyllä niin houkuttavia, että tekis mieleni heti rynnätä johonkin kamerakurssille! Kiva, kun jaat meille tietoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, pirkko! Sähän olit siellä voimaannutta valokuvaus -kurssilla, voi että olis ollu ihanaa päästä semmoselle. Tääl kerhossa on kivoja patuja ja poikia. On joukossa pari tyttöäkin. Tulee lähdettyä kuvausretkille, kun kuuluu samanhenkiseen porukkaan. Suosittelen!

   Poista
 4. Mies on kauan koittanut patistaa minua kokeilemaan RAW-kuvia, mutta olen niin kaavoihin kangistunut ja käytän aina jpg:tä. Ehkä kuitenkin täytyy toimertua kokeilemaan. Sinähän sitten raportoit kokeiltuasi miten käy.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, meidän tarvii nyt toimertua kokeileen RAW-kuvausta. Toen perrään! Nyt kun "loma" alkoi, niin käväsen pihalla ottamassa muutamia taidepläjäyksiä, hih hih. Raportoin mitä niistä tulee.

   Poista
  2. Pari RAW-kokeilua tehty, ja vaikuttaa sen verran lupaavalta, että eiköhän sitä pidä siirtyä ottamaan kuvat vastedes siinä muodossa. Oma opettelunsahan siinä muokkaamisessa taas on, mutta paljon enemmän kuville pystyy tekemään RAW-muodossa kuin jpg:nä.:) Ja pääsipähän mieskin sanomaan, että mitä hän on monta vuotta koittanut tolkuttaa.;)

   Poista
  3. Ekat kuvat minäkin otin eilen ja hyväksi havaitsin. Jesh! Ongelma on se, että muistikorttini on niin pieni, että RAW-kuvia mahtuu sille vain toista sataa, siis aivan liian vähän. :D

   Täytyy katsoa saako tähän vanhaan, yli 9 vuotta olleeseen, kameraan uutta isompaa korttia. Jpg-kuvia, postikorttikokoa, mahtuu kortille lähemmäks 1000, joten ero on huima.

   Hih, miehet ovat niiiiin ihania!

   Poista
 5. Tuollaisesta kuvauskurssista olen haaveillut, siis että mennään ulos ja erilaisiin tilanteisiin oppimaan asioita käytännössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Just usein kaikki on lähtemisestä kiinni ja porukassa tulee varmasti lähettyä paremmin ja saa samalla vetoaupua ynnä neuvoja. Toivottavasti löydät kuvauskurssin ja/tai -porukan.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...