maanantai 26. elokuuta 2013

Kässämartta iskee

Olen mainio vohkimaan toisten ideoita. Tosin kyllä aina kerron reippaasti, että en ole tätä(kään) ideaa omasta päästäni pusertanut. Tässä taas yksi erinoimainen napattu marttaidea.

Toimin paikkakuntamme martoissa puheenjohtajana, viimeinen kausi muuten meneillään tätä kauraa. No, kun olin julkaissut kirjaseni, niin se ostettiin paikkakuntani kirjastoon, ja kävin juttelemassa kirjastonjohtajan kanssa. Ehdotin, että jos me martat ompelisimme pienille lainaajille kangaskasseja kierrätysteemalla. Kirjastonjohtaja tykästyi ajatukseen, ja niinpä me martat olemme ommelleet kirjastokasseja kesän aikana. Tarkoitus on järjestää vko 39 näyttely kangaskasseista ja marjaisista jälkiruokaresepteistä kunnantalon aulaan.

Ostin keväällä edullisen ompelukoneen. Viimeksi olen ommellut 20 vuotta sitten. Ompelukoneeni on todella simppeli ja helppo käyttää. Surruttelin kaksi kassia ja ettei kellekään syntyisi väärä kuvaa kyvyistäni, kulutin näiden kassien tekemiseen kuusi (6) tuntia aikaa. Juu, en ole vaihtamassa ammattia ompelijaksi.

 

Tämä kassikangas oli odottanut 30 vuotta hyllyssäni,
päästäkseen ilostuttamaan jotakin pientä lainaajaa.
Huomaatte varmaan kankaan puutarhateeman...
Iso nappi on 97-vuotiaan anoppini nappivarastosta, 
jonka sain poljettavan Singerin mukana.

 

Terrakotanvärinen kangaspala jäi tähteeksi miehen huoneen verhoista.
Hauskan tilkkutyökoiran on tehnyt taidekäsityöläinen Maija Uusitalo.
Hän esitteli tilkkutöitään meille kirjastossa maaliskuussa,
samalla hän lahjoitti meille ison nipun tilkkutöitään lasten kasseihin.
(Lisäys: Oivoi...ei ole ompelemani koiruliini. Olen osallistunut blokkivaihtoon, jossa jokainen osallistuja ompeli jokaiselle muulle (ja itselleen) koirablokin. Muutamissa muissakin vastaavissa vaihdoissa olen ollut mukana. Osan blokeista olen käyttänyt, loput lahjoitin nyt näihin lasten kirjastokasseihin. Maija)


Ostin kesällä alle eurolla klematiksen,
joka oli oikeastaan kuivunut tikku.
Taimireppana virkistyi ja 
katsokaapa noita kukkia!

22 kommenttia:

 1. Hieno idea ! Ihanaa, kun löytyy vielä ihmisiä, jotka ilahduttavat muita ihan vaan hyvästä tahdostaan, hyvä te !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marttojen yksi toiminta-ajatus on toisten auttaminen ja ilahduttaminen. Juu, ja tykkään kyllä ilahduttaa muita vaikka en olisi marttakaan. :)

   Poista
 2. Sulonen klematis, ei yhtään enää reppana vaan upea! Hyvin se näyttää ompelukin teikämartalta sujuvan sujuvasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin tosi hämmästynyt tuosta klematiksesta. Pieni rääpäle ja valtavat kukat.

   Hih, meikämartan ompelukset eivät oikein kestä päivänvaloa, olen semmoinen hosuja.

   Poista
 3. Kiva martta-idea tehdä kasseja lahjoitettavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bongasin tämän kassi-idean jostain pohjoisen marttayhdistykseltä. Mukavaa on myös tehdä yhteistyötä oman paikkakunnan kirjaston kanssa.

   Poista
 4. Oivoi...ei ole ompelemani koiruliini. Olen osallistunut blokkivaihtoon, jossa jokainen osallistuja ompeli jokaiselle muulle (ja itselleen) koirablokin. Muutamissa muissakin vastaavissa vaihdoissa olen ollut mukana. Osan blokeista olen käyttänyt, loput lahjoitin nyt näihin lasten kirjastokasseihin. Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, älähän hättäile, lisäsin korjauksen kirjoitukseen. Ne sinun tilkkutyösi ovat niin upeita, että nään niistä vieläkin unta.

   Poista
 5. Kuka ikinä tuon kassi-idean on kehittänytkään niin aivan liikuttavan ihana! Pikkulainaajille kasseja. Aivan mahtava! Jos minä alkaisin ommella kasseja, niin luultavasti kahteen kassiin ei kuusi tuntia riittäisi likimainkaan. En ole ommellut myöskään koneella vuosikymmeniin:) Terveisii M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että pikkulainaajat ihastuuvat kasseihin. Silloin on meillä kaikilla hyvä mieli. Käytännöllinen voi olla myös kaunista.

   Ompeleminen oli yllättävän hauskaa. Ehkäpä yritän tehdä Tuulisille Pojille makuualustoja kierrätysteemalla. Toppatakkista ja vanhoista täkeistä saa mukavan pehmeitä petejä.

   Poista
 6. Ihana ajatus ommella talkoilla kirjastokasseja. Tosi kivan näköisiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykästyin tähän kassiajatukseen ja kun vielä sattui niin somasti tuo kirjastokäynti, niin siinä oli yhtälö valmis. Kiitti, mäkin olin yllättynyt, että kasseista tuli noin nätit.

   Meidän yhdistyksen Anneli-kässämartta kaavoitti kassit.

   Poista
 7. Waude:) Ihania kasseja ja ihana kukka!
  Täältäkin kaapeista löytyisi jokunen metri kangasta, saattais tulla aika monta kassia;) Kiva idea joka tapauksessa, olipa lainattu tai ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että sulla on kankaita, pitsejä ja nappeja hyllyt väärällään. Teet niin upeita kortteja että henkeä salpaa.

   Poista
 8. Oikein on kiva idea tämä ja kun vielä talkoilla tehdään. Kyllähän sinussa näköjään piilee se salainen pikku-ompelija, kunhan vain kaivelet esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salainen pikku-ompelija taitaa piillä niin syvällä, että kestää aikansa, että se sieltä kapuaa ja ryhtyy ompeluhommiin. Mutta uskon, että tästä projektista jää hyvä mieli niin tekijöille kuin saajille.

   Poista
 9. näitä kirjastokasseja voisi tietty ommella vähän isommillekkin lainaajille. itsellenikin sellainen olisi tuiki tarpeellinen, kun tuppaan hävittämään joskus lainaammiani kirjoja, kassissa ne pysyisivät ehkä paremmin tallessa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! No, jos et kirjastokassia muualta saa, niin mä lupaan sulle tehä semmosen. Mähän olen nyt todella harjaantunnu tässä ompelussa.

   Otin työnalle kahdet pitkikseni, meinasin rohkeesti lyhentää puntit. En tiä kyllä sen operaation jälkeen, että ovatko tasan. :D

   Poista
 10. Patinaputiikin Jaana28. elokuuta 2013 klo 10.42

  Loistava idea sekä alkuperäiseltä keksijältä että kopioijalta :) Sie sitten jaksat olla niin ihailtavan aktiivinen! Ja tottahan toki Patinaputiikki
  https://facebook.com/Patinaputiikki
  (tämä linkki tässä varamaan sallitaan ;)
  haluaa olla mukana auttamassa kassejen välivarastointipaikkana eli tänne vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, linkki sallitaan ja mää oon niin miälissäni, kun voidaan tehdä yhteistyötä. Kiitti, Jaana!

   Poista
 11. Ihunat kukat klematiksessasi!

  Kyllä noilla kasseilla kelpaa kirjoja kannella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtavan kokoisia kukkia. Olen ilosesti yllättynyt. Toivoinkin, että olisi valkoinen väriltään, mutta kun potit olivat sekaisin ja osa ilman nimilappuja puutarhalla, noon ostin summanmutikassa. Tossa on vähän varjoijen paikka, niin valkoinen väri näkyy hyvin.

   Juu, toivottavasti lapset tykkää kasseista. On ne kuitenkin mukavemmat kuin muovipussit.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...