sunnuntai 25. elokuuta 2013

Hyvästit sähköpylväille

Viime vuonna etupihamme kaivettiin auki, tietysti kun juuri olimme sen tasoittaneet, ja siihen upotettiin valokuitu. Kiva oli tietysti saada nopea ja katkeilematon nettiyhteys, eipä siinä mitään. Onneksi emme ottaneet uutta kuormaa kivituhkaa, koska tänä kesänä pihan mylläsivät katonpesijät. Oli kuulkaa pesun jälkeen kaikki paikat täynnä sammalta, arvatenkin 40 vuoden kerrostumat. Pojat kyllä ahkerasti keräsivät suurimman osan töhnästä pois, mutta arvaatte varmaan, että piha näyttää vesisuihkujen jälkeen kuivuneelta suolta. Katto on kuitenkin nätti, koska se lisäksi maalattiin.

Se yläpihasta, mutta eipä alapihakaan säilynyt tänä vuonna avaamiselta. Vuorossa oli sähkömiehet. Meidän pihalla tönöttää sähköpylväitä ja niistä päästään nyt eroon, kun kaapeli vedetään maanuumeniin.


Nurmikossa oli vaivana töröttänyt kivi. Aina sitä joutui nurtsia leikatessa kiertämään ja kaartamaan. Kysäisin, että josko Herra Kaivurimies voisi kaivaa kiven ylös. Jestas, kun olikin iso kivi. Hän vieritti kiven kuusen juurelle koristeeksi. Hykertelen tyytyväisyyttä.


Kaapelioja oli melkoisen syvä.


Oikeassa reunassa ovat sähköpylväät, jotka poistetaan.
Olen tilannut metsurin kaatamaan Pikku Metsästä kaikki tuomet.
Muistatte ehkä keväästä ne kauheat tuomenkehrääjäkoit.
Hyvästit niille!


Kaivuun yhteydessä maasta nousi kiviä.
Pyysin jättämään ne pinnalle.
Meidän alue on todella kivistä ja talomme on rakennettu kallion päälle.


Keltainen väri kuuluu syksyyn kesään.10 kommenttia:

 1. Hei, mitä ovat nuo yhdessä kuvassa näkyvät hauskat pallot kultapiiskujen takana? Tosi kiva kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat sinipallo-ohdakkeita. Kesävä ja näyttävän korkea kasvi. Kiitti, ilta-auringossa saa mukavia taustoja ja valo-oloja.

   Poista
 2. Kyllä onkin sekasotku taas. Onneksi taitaa nyt sitten tuollaiset isot hommat tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että kaivuuhommat olis tehty. Hyviäkin puolia on: tympeet sähkötolpat lähtevät, rikkaruohot saivat kyytiä ja bonuksena sain komeita kiviä.

   Poista
 3. On se mukavaa päästä rumista sähkötolpista ja sähkölangoista eroon.:) Meillä sähköt kaivettiin maahan kuutisen vuotta sitten. Aluksi sitä kauhisteli, kun taas tuli kaivauksia, kun omasta takaa oli siihen mennessä jo ihan tarpeeksi pihaa myllätty, mutta kyllä se vain kannatti. Ei ne tolpat ja yli pihan riippuvat langat pihaa kaunista. Hyvä, kun tuli tehtyä, ja loppujen lopuksi kaivauksien jäljet korjaantuvat aika nopeasti, vaikka siistimisestä ylimääräistä työtä tuleekin.

  Pasuunasi kukkii jo kauniisti!:) Meillä myös ensimmäinen pasuuna avasi nuppunsa. Tavallista keltaista odottelin, kun en enää yhtään tiedä minkälaisia missäkin ruukuissa on, mutta olikin vaaleanpunainen kerrottu kukallinen.:) Mielenkiintoista nähdä mitä muista ruukuista ilmestyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset: tolpat ovat rumiluksia ja langat roikkuvat epäesteettisesti. Pilaavat valokuvat. :D

   Pasuuna kukkii toista kertaa! Tykkää vissiin olla tossa etelänpuolen terassilla, kun joka vuosi on töräyttänyt ilmoille muhkean kukkameren. Eikä! Sulla on noita erikoisia pasuunalaatuja. Onks kuvia blogissa?

   Poista
 4. Hienot kuvat, mii laik! Kiva kun pääsit eroon tolpista ja niistä tuomista. Aavemetsäsi on ollut välillä mielessä, oli niin vaikuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä helpottaa erkaantua molemmista riesoista. Ei tuu ikävä. :D

   Poista
 5. On taas ollut myllerryksiä! Tuollainen kivimäärä on jälleen uusien ideoiden alkulähde! Ja niitähän sinulla riittää. Kommentointi on jäänyt minulta tältä kesältä vähiin, mutta ahkerasti olen seurannut teidänkin puuhastelujanne. Intoa syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään menevät sähköt poikki puoleksi tunniksi, toivotaan että vain puoleksi tunniksi.

   Sulla on niin iso kasvimaa ja herkkutarhat, että ei ihmekään, jos et aina ehdi kommentoida. Itsellä sama tilanne, siis kommentointi, mullahan ei ole ryytimaata ollenkaan. Iloista syksyä!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...