lauantai 20. huhtikuuta 2024

Se on kevät!

 Jep!
Kevät yllätti tämän puutarhaharrastajan,
negatiivisesti.
Orvokit jäätyivät ja peittyivät lumeen.
Ehdin just vaihdattaa suvikumit autooni.
Onneksi kaupat yms. ovat kävelymatkan etäisyydellä.


Wiima-mäyristä ei lumi haittaa.
Enkelipatsas näyttää jotenkin surulliselta...


Kyltissä lukee "Tervetuloa puutarhaan".
Vain unelmissa toistaiseksi.


Muutama punarinta pyörii pihalla etsien ravintoa.Mustarastaat nokkivat evästä lehtien alta.


Se on kevät!
 

10 kommenttia:

 1. Taisi nyt takatalvi yllättää pahimman kerran. Meillekin tuli lunta 10 cm viime yönä, mutta entisiä hankia on vielä niin paljon, ettei kukkapenkit kärsineet.
  Ihana lintu tuo punarinta. Meillekin tuli jo punarinnat, mustarastaat ja peipposet. Lupaavat kesää kaikesta lumesta huolimatta.
  Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pikkasen jo kyllästyttää tämä lumentulo, enkulin käsityöt. Punarunnat ovat nyt kovilla, kun eväs on vähissä.

   Poista
 2. Ihan kummallinen kevät! Vaikka pitäisihän meidän uskoa, ettei huhtikuu ole kesärenkaiden ja orvokkien kuukausi, silti samaan sorruin minäkin! Nyt on uudestaan vaihdettu talvirenkaat alle, olkoon lumi vaikka helluntaihin! No, ei sentään, iso joukko krookuksia jäi lumipeiton alle, joten toivon pikaisesti plussakelejä! Pikkulintujakin palelee! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas muuta, Sirkku! Lunta tulee koko ajan lisää, auto parkissa tallin edessä. Onneksi krookukset selviävät lumukuormasta.

   Poista
 3. Lunta sataa nytkin täällä Lounais-Suomessa. Ei kovin kivaa, mutta eletään toivossa, että kevät vielä koittaa kunnolla. Onneksi en ehtinyt orvokkiostoksille. Kesärenkaat täytynee vaihtaa takaisin talvirenkaisiin, kun työmatkaa tulee päivässä liki satanen.
  Meidänkin pihamaalla linnut yrittävät nokkia jotain syötävää lehtikerroksen alta. En tiedä, ovatko sitten noita punarintoja vai mitä, kun ei tarkene/huvita mennä lähempää katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitunen, vaihda äkkiä talvirenkaat, muuten olet ojassa näillä keleillä!

   Poista
 4. Lunta on täälläkin maassa ja pikkulintuja varten ostettiin talipalloja. Punarinta katselee ihmeissään . Meillä oli tuoretta lohta kävi syömässä pikkupaloja mitä mies pilkkosi sille . Hyönteiset eivät lennä joten jotain piti keksiä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila, sinähän nokkela olit, kun keksit tuon lohen.

   Poista
 5. Onneksi tällainen kevät ei sentään ole jokavuotinen ilmiö. En kyllä vaihda talvirenkaita takaisin. Mieluummin kävelen ja käytän bussia. Orvokkini ovat vielä surkeamman näköisiä kuin sinulla. Taloudellinen tappio niiden suhteen ei ole onneksi suuri. Enemmän sattuu puutarhaihmisen sieluun. Lintujen tilanne surettaa. Kävin äsken nakkaamassa pihalle murskattuja pähkinöitä, jotta mustarastaat ja punarinnat saisivat jotain syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, totta turiset, sieluun sattuu, niin eläinten kuin kasvien puolesta. Sinnitellään!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...