torstai 16. huhtikuuta 2020

Koti maaseudulla/Home in the countryside

Nettimartan pihapiiri on isojen muutosten edessä. Talomme on myynnissä. Minä muutan omaan kotiin, etsin pientä omakotitaloa, ja entinen mieheni muuttaa lähemmäksi työpaikkaansa Helsinkiin. Avioero on yhteisesti sovittu asia. Kumpikin lähtee tavoittelemaan onnea ja tyytyväistä olotilaa tahoilleen.

Älkää olko murheellisia. Nettimartan pihapiiri jatkaa jossain muualla joskus tulevaisuudessa. Blogin nimi säilyy ennallaan, sillä kuten joskus totesitte se on pienimuotoinen käsite, brändi.
Talomme etsii uusia asukkaita. Täällä on tilaa, lainatakseni Hyacinth Bukéeta, ponille ja uima-altaalle. Kirjoitin myynti-ilmoitukseen Kodin tarina –osioon kertomuksen talomme historiasta: Koti maaseudulla.

Jatkan tämän puutarhan ylläpitoa, sillä haluan sen vastaanottavan uudet asukkaansa kauniina ja kukoistavana. Puutarhaillaan!

Nettimartta's courtyard is facing major changes. Our house is for sale. I am moving into my own home, looking for a small house, and my ex-husband is moving closer to his workplace in Helsinki. Divorce is a commonly agreed matter. I hope a best of luck and success both of us.

Don't be sad. The Nettimartta (IT-Martha) yard district will continue somewhere else sometime in the future. The name of the blog remains the same, because as you sometimes said it is a small-scale concept, a brand.

Our house is looking for new residents. There are space, to borrow  the one and only Hyacinth Buké, for a pony and a swimming pool. In the sales announcement, I wrote a story about the history of our house: Home in the countryside. Please, use Google translater, because the story is written in Finnish.

I will continue to maintain this garden as I want it to receive its new inhabitants as beautiful and thriving. Welcome! Benvenuti! Välkommen! Tere! Добро пожаловать!29 kommenttia:

 1. Surullinen juttu, mutta mistäpä sitä tietää mitä on tulevaisuudessa? Joku saa tuosta hienon puutarhan ja kodin itselleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivisen Vilma, synkimmässäkin pilvessä on hopeareunus, vai miten se sananlasku menikään. Minä en rakastu paikkoihin, tavaroihin enkä taloihin. Kotini on siellä, mihin matkalaukkuni lasken. Kiitos!

   Poista
 2. Kyllähän se tosiaan on niin, Kaisa rakas, että kun yksi ovi sulkeutuu, niin ainakin jo ikkuna avautuu raolleen ja sen jälkeen aukenee se uusi ovikin! Hankit uuteen paikkaan Royal Doultonit(käsinmaalattuine talvioineen)! Tv. Nti Marple, joka lainailee usein Hyacinthiä, joskus jopa samaistuenkin. "The Bukée residence, the lady of the house speaking!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, Marita, pidän ovia ja ikkunoita, varoksi kumpaisiakin, auki, on sitten onnella mahdollista saapua. Ja ehdottomasti Royal Doultonit! Tulet sitten hörppäämään tuparikahvit. :)

   Poista
 3. Voi huokaus, tuo on niin ihana paikka! Mutta valtavan iso yhdelle ylläpidettäväksi. Joku saa siitä aivan ihanan unelmien kodin. Ja sinä taas uudet projektit, uudet kujeet! Ihana optimismisi huokuu jutusta, kaikesta huolimatta, sillä eihän kukaan tällaista tulevaisuutta suunnittele. Mainio Hyacinth ja Royal Doultonit :-D
  Kaikkea hyvää ja onnea tulevaisuuteenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Saila, piha ja talo ovat vuoropuhelussa. Nyt piha alkaa olla yhden ihmisen hallittavissa, kaikki isot ja raskaat työt on saatettu päätökseen. Tämä pihapiiri ei mene hetkessä kaupaksi, siitä tämä pandemia piti huolta, mutta hyvähän tässä on pihaa rapsutella ja odotella syksyä.
   Uutta kotia ei uskalla katsella kuin sivusilmällä, sillä tämä koti pitää ensin saada myydyksi. Ei paniikkia. Ollaan ja ihmetellään.
   Lämmin kiitos, Saila! Nettimartan pihapiiri jatkaa toimintaansa...

   Poista
 4. Piha ja puutarha siirtyy toivottavasti sitä arvostaviin käsiin ja toivon että löydät täydellisen uuden kodin itsellesi ja legendan mukaisen puutarhan muokattavaksi.

  VastaaPoista
 5. Olen aika varma, että kovin kauaa et ehdi puutarhaa seuraaville ylläpitää...
  Talo pihapiireineen, talo jolla on tarina (ja toinenkin), houkuttaa. Ja kertoohan se siitä, että niitä on huollettu ja hoivattu, rakastettu, arvostettu. Sellaisessa talossa on hyvä karma, se löytää juuri ne oikeat omistajat jatkamaan huolenpitoasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. satunNainen Paula, olet oikeassa, tällä mäellä on hyvä karma. Sen oikein tuntee, kun saapuu pihalle. Toivotaan, että talon löytää juuri sinne sopivat ihmiset, ystävälliset.

   Poista
 6. Iso elämänmuutos. Toivotaan, että löytyy todellakin elämäntyötänne arvostavat uudet asukkaat ja toisaalta sitten sinulle uusi mieleinen ja sopivankokoinen koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti toivotuksista, Päivi! Elämä on elämistä varten, pitää ottaa vastaan, mitä tulee ja sopeuduttava, yrittää parhaansa ja muuttaa ne asiat, mitkä pystyy muuttamaan. Kyllä, jossain odottaa uusi koti...

   Poista
 7. Pitkästä aikaa ennätin blogiasi lukemaan ja törmäsin tällaiseen uutiseen. Huh! No, uskon, että jos jäät sinne Hämeeseen niin pieni kiva talo kyllä löytyy. Äitini on hyvin tyytyväinen elämäänsä siellä Jokioisten puolella, joka on tuttua seutua teillekin retkiltä. Puhurit ilmeisesti muuttavat sinun kanssasi? Sinulla on sellainen viherpeukalo, että varmasti teet uudesta kodistasi yhtä kauniin kuin tästä nykyisestä. Toivottavasti löydätte pian ostajan ihanuudellenne. Oikein hyvää kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan Sari! Kyllä, olen silmätellyt taloja myös Jokioisilta, nätti paikkakunta, mutta en voi ostaa uutta kotia ennen kuin saamme myydyksi tämän kodin. Puhurit tulevat mukaani, kaikki 3. Tykkään aloittaa uusia projekteja ja tästä on tulossa uusi seikkailu. Kiitos samoin!

   Poista
 8. Pienen matkan kerkesin vierelläsi kulkea puutarhassasi. Toivon että löydät uuden paikan jossain ja uusi matka voi alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja pysyhän mukana edelleen, Nila, tuskin muutan kovin nopeasti, sillä asuntokauppa käy hitaasti pandemia-aikaan. Uusi koti löytyy, kun on sen aika, niin on aina käynyt. Silmät avoimena kohti kesää.

   Poista
 9. Onnea tulevaisuudelle! Uusi koti ja uusi puutarha muokattavaksi omannäköiseksi :)
  Onneksi blogisi jatkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, blgin nimi säilyy, vaikka paikka muuttuukin, ja tästä pihapiiristä tulee varmasti vielä monta tarinaa ennen muuttoa. Lämmin kiitos!

   Poista
 10. Olet todella optimisti, joka näkee ikävissäkin asioissa jotain hyvää ja rohkenee tehdä ratkaisut jäämättä jossittelemaan.
  Kaunis kotinne löytää uuden omistajan nopeasti. Olen vähän sanaton muutostesi edessä, toivotan kovasti vain onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossittelu ei auta, olen muutenkin toiminnannainen, joten tartutaan hetkeen, aimarii. Kiitos sinulle, että olet hengessä mukana, se kannustaa ja lohduttaa.

   Poista
 11. Kaikkea hyvää sinulle ja toivotaan, että saatte talonne myytyä. Sinulla on niin kaunis puutarha, että silläkin on varmasti merkitystä myyntiprosessissa. Kyllä tällaiset uutiset aina vähän pysäyttävät, eikä oikein tiedä mitä sanoisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki menee hyvin, kunhan talo on myyty, Anneli A. Tämä on sopuero, molempien yhteinen päätös. Toivottavasti olet oikeassa, ja pihapiiri löytää oikeat asukkaat: lapsia, koiria, kissoja, poneja eli iloisia ääniä sekä vilinää ja huisketta.

   Poista
 12. Nonniin - voimia sinulle kaikkiin muutoksiin ja epävarmuustekijöihin! Olkoon tuulet suotuisat jatkaa upeaa purjehdustasi - ja ollaan aina iloisia ja kiitollisia kun postaat juttuja ja upeita kuviasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tita, toivotaan tosiaan, että purjehdin turvalliseen satamaan, ja erityskiitos kuvakehuista. On ilo kuvata.

   Poista
 13. Elämässä pitää tehdä joskus raskaitakin päätöksiä. Haleja sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, enkulin käsityöt, mutta päätöksen jälkeen on helpompi hengittää ja suunnitella tulevaa. Kiitos, hyvä blogiystäväni!

   Poista
 14. Olipas täällä melkoinen uutinen. Olen ollut vähän passiivinen blogimaailmassa, ja nyt "talviunilta" herättyä kävin vähän läpi niitä blogeja, joita olen aiemmin tiiveimmin seurannut. Ymmärrän kyllä, kuulostaa jotenkin järkiratkaisulta. Tässä iässä sitä ehkä jo alkaa tietää, mitä elämältä tahtoo. Voimia ja kaikkea hyvää sinulle Nettimartta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, Kerttuli! Iso elämänmuutos ja muutokin vielä jonnekin tuntemattomaan. Tästä(kin) selviän, onneksi on sukulaisia ja ystäviä sekä teitä kannustavia virtuaaliystäviä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...