tiistai 9. heinäkuuta 2019

Saaripalstan Saila kävi vierailulla

Kaikkihan me puutarhaharrastajat ja -bloggaajat tiedämme
maisema-arkkitehti, toimittaja ja kirjailija Saaripalstan Sailan.
Olen seurannut Sailan asiantuntevaa blogia
yhtä kauan kuin olen blogannut,
eli kymmenisen vuotta.
Nyt minulla oli ilo tavata hänet kasvotusten.


 Pihalle pyrähtäessään Saila kyseli ensimmäisenä,
että missä Myrsky, Tuisku ja Wiima ovat.
Noh, sitä saa, mitä tilaa, eli kolme (yli)innokasta koiraamme ryntäsi 
pussaamaan ja tervehtimään Sailaa.


 Oli mukava kuulla, että ammattilainen arvosti pihaamme.


 Sailalla on kaksi kissaa, Ransu ja Musti.
Kissapoikien kunniaksi otin kuvan meidän kissapatsaasta.
Miau ja kurnauskis.


Pionit ja ruusut ovat jo kukkineet,
mutta onneksi vihreyttä ja vehreyttä on paljon tarjolla.


 Oli tosi kiva tavata Saila ja hänen ystävänsä Pirkko,
joka tiesi kaikkien kasvieni nimet.

Kiitos, ja toivottavasti nähdään uudestaan!


Lisäyksenä Sailan kannustava kommentti: Olen edelleen äimänä puutarhasi koosta ja etenkin siitä, miten nerokkaasti se on rakennettu, istutettu - luotu! Hyvä te!

20 kommenttia:

 1. Saitkin mukavia vieraita ja koirat tottuneen rapsuttelijan. Saila on varmasti useimmiten kuvaajana, vaan tällä kertaa hänestä(kin) tuli kuvattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kauniista hymystä päätellen Saila(kin) on tottunut olemaan kuvattavana. Minäkään en ujostele kameraa, sillä vaatimattomasta ulkonäöstäni huolimatta yleensä onnistun kuvissa näyttämään ihan ihmiseltä. :D
   Koirat omivat Sailan heti, tykkäsivät puolin ja toisin.

   Poista
 2. Olipa todella aivan ihanaa tavata sekä sinut että tuulitrio! Unohdin harmikseni mainita, että Pirkko Kahila on kotimaisten ruusujen Ilo, Sointu, Sävel, Tove Jansson yms. "äiti", hän oli mukana niitä jalostamassa. Tajusin jälkikäteen, että jos sinulla on joku niistä ruusuista, niin olisi ehkä ollut kiva tietää. Mutta hämäläinen kun oon. Pahoittelut siitä :-D
  Olen edelleen äimänä puutarhasi koosta ja etenkin siitä, miten nerokkaasti se on rakennettu, istutettu - luotu! Hyvä te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi oi oi, ilmankos Pirkko katseli ruusujani tarkasti. Minulla on Tove Jansson ja melkein ostin keväällä Ilon. Sointu ja Sävel sopisivat nimensä puolesta hyvin pihallemme, sillä mieheni Esa musioi.
   Kiitos!

   Poista
 3. On se mukava tavata toisia plokkareita. Varmasti mukava kohtaaminen ja taitaa perästä viälä kuuluakki. Myrsky, Tuisku ja Wiima kuuluuvat tiätysti teirän puutarhan vakiokalustohon. Niinku Ransu ja Musti Saaripalstalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, Navettapiika, juttua riittää, kun tapaa samanhenkisiä ihmisiä. Olisinpas älynnyt ottaa nipun nimilappuja ja terävän kynän käteeni, niin olisin voinut samalla laputtaa kasvien nimet kohdilleen, sillä molemmat leidit tunsivat kaikki kukkaset, puut ja pensaat. Ei sitä siinä hurmoksessa kaikkea tajua.
   Ja muutes, olen saanut paljon ideoita, niin sinun kuin muiden, blogikavereiden kirjoituksista ja kuvista.

   Poista
 4. Teijän upeaa pihaa kannattaa kuvatakkin ja koiria :)

  VastaaPoista
 5. oli varmaan mahtava tavata Saila! täytyykin olla ensi vuonna tarkkana Oma Piha -lehteä lukiessa. pihanne on inspiroiva ja hyvin hoidettu, hienoa kun siitä tehdään juttu lehteen:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, Ilona, tosi mahtavaa tavata Saila, ja bonuksena vielä kasvituntija Pirkko. Tuota noin niin, ei ole mitenkään varmaa, että mitään juttua tulee...

   Poista
 6. Saila on ihana niin monella tavalla. Luova, ahkera, taitava, kissaystävä, hyvä kirjoittaja, yleissivistynyt... Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 7. lehtijuttu siis tiedossa, hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä käydä visiitillä ilman lehtijuttua, Sussi, vai voiko... :)
   Oikeasti, ei ole tietoa tuleeko lehtijuttua ja jos tulee, niin milloin. Oli kyllä tosi mukava tavata, toivottavasti tapaan muitakin blogiystäviä.
   Ai niin, yhdestä blogiystävästä, Tiltusta, on tullut ihan oikea ystävä, jonka tapaan taas ensi viikolla.

   Poista
 8. Ulkopuolinen näkee aina puutarhan eri silmin kun sen vaalija! Niin se vaan on ja hyvä niin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina, tuo niin totta! Huomaan sen, kun menen jonkun toisen puutarhaan ihastelemaan, niin emäntä/isäntä alkaa heti vähättelemään ja inttämään, että eihän meillä mitään, mitäs nyt meillä. :)
   Minäkin kyllä näen omalla pihalla rikkaruhohotuppaita yms. Olen oikeasti hurjan tyytyväinen pihaamme, se on meidän näköinen ja rakkaudella tehty.

   Poista
 9. Varmasti oli mukava tavata. sullakin on niin kaunis puutarha, koirat !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, olet oikeassa, hurjan mukava tavata. Oli kuin olisi vanhan tuttavansa kanssa ollut pihakierroksella, vaikka vasta ekan kerran tapasimme.

   Poista
 10. Sinulla on käynyt kivoja vieraita. Sailan ja Pirkon asiantuntijuus varmasti näkyi, ja miten kiva on nähdä puutarhaansa toisin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kävi, Katja, oikein mieluisia vieraita. Se on totta, itse äkkiä tottuu omaan pihaansa ja herää toisten huomioiden kautta näkemään erilaisia yksityiskohtia.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...