lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kuinka hyvin tunnistat linnut?

Kävin eilen kuvauskaverini Riitan kanssa Hattelmalanjärven lintutornilla.
Menimme katsomaan Ilpo-kalasääskeä, ja voi onnen päivää, näimme sen.
Kuvani ovat sen verran heikkotasoisia, kamerani ei ole tarpeeksi tehokas,
siksi en laita Ilpon kuvaa esille,
mutta voitte käydä ihailemassa lintua Tillariinan fotoboxissa.
Upea otos!

Kuvasin sitten kotipihalla,
ja koska oli aivan liian KUUMA päivä,
pysyttelin sisällä ilmalämpöpumpun tuottamassa viileydessä.

Harakka nautti janoonsa vettä maitopystin kannesta,
ja tiellä kulki naapurin villava kissa.


 Mikä lintu?
En löytänyt vastausta LuontoPortin tunnistussivulta.

Lisäys: Kottarainen, nuori yksilö
Tammelan kunnanjohtaja ja bongari Kalle Larsson vahvisti.


Tämä on peipponen.


 Veikkaisin punakylkirastaaksi...


 Voisiko olla laulurastas?
Vai lieneekö tavallinen räksä.


 Linnulla on hauskan utelias ilme.


 Soma vihreä lintunen nopsi aurinkotähdistä toukkia.
Olisiko joku kerttunen?
Lisäys: Pajulintu.


 Jippii!
Tämän tiedän.
Talitiainen kylvyssä, ihanaa.


Tämäkin lienee peipponen?

Päivä meni mukavasti lintuja kuvatessa.
Nyt lähden kantamaan vettä kukille.
Heippa!


12 kommenttia:

 1. Ihania tipuja, oli mitä oli! Minullakin on lintujen tunnistus vielä vahvasti opetteluasteella, en osaa sanoa noista kysymyksistäsi. Talitintti kylvyssä tunnistettiin täälläkin, ihana kylpijä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, lintutornilla käydessäni oli ilo kuunneella, kun bongarit luettelivat kuin oppikirjasta lintuja. Isäni tunnisti lintuja myös äänestä. Minulle riittää lintujen kuvaaminen, ja ihastelu kuten sinullekin, olipa niiden nimi mikä hyvänsä. :)

   Poista
 2. Kivoja lintukuvia! Ensimmäinen tunnistettava on hankala. Useampi kuva helpottaisi tai jos olisi vieressä toinen lintu, josta saisi vähän mittakaavaa. Minusta se näyttää joka tapauksessa nuorelta linnulta, jolla on sulkiminen aikuispukuun kesken. Vaihtoehtoni ovat nuori kottarainen tai nuori pähkinähakki. Näistä kottarainen on rastaan kokoluokkaa, pähkinähakki närhen kokoinen. Kummastakin löytyi vähän huonosti nuoren linnun kuvia. Voi toki olla jokin muukin. Rastaista sanoisin, että samoja olisin veikannut kuin sinäkin (punakylki- ja laulurastas). Vihertävästä pikkulinnusta en osaa sanoa mitään. Alimpana peippo. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintu oli hoikkalainen, joten varmasti nuori lintu, kuten totesit, Minna. Veljenikin ehdotti pähkinähakkia, mutta tämä lintu ei ollut niin iso. Kooltaan lintu oli pienen rastaan kokoinen, ehkä. Mutta nuori kottarainen se voisi olla. Linnulla on musta nokka. Kiitos arvauksista! Näillä mennään.

   Poista
 3. Minä olen huono tunnistamaan lintuja, joka vuosi saa pähkäillä lintulaudan ruokittavien nokkien kanssa, mikä kuuluu kellekin. Onneksi lintujen elämän seuraamisesta voi nauttia vaikka ei aina tiedä niiden nimeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherpeipon olen oppinut erottamaan vihervarpusesta, Katja, siinäpä tämän vuoden laiha tunnistussaalis. Juu, ja minun tunnistussäännöt eivät kestä oikein päivänvaloa, sillä peiposta tulee P eli paksu nokka, sillä mennään. :)
   Samaa mieltä kanssasi, linnuista voi nauttia, tunnistipa ne tai ei. Linnut tuovat vipinää pihalle.

   Poista
 4. ilmeikkäitä kuvia, tiainen kylvyssä ihastuttava. täytyypä noudattaa itsekin tiaisen esimerkkiä;)
  eilen juur miniän kanssa puheltiin, et olis kyl mukavaa opetella tunnistamaan lintuja ja niiden ääniäkin. mul on ollut hyviä opettajjia, mut jotenkin vaan on niin vaikea tunnistaa useampia sirkuttajia. no, periksi ei kannata antaa, josko sitä kuitenkin vähitellen jotain oppisi. vaikka nimiä ja ääniä en tunnistakkaan, niin kyl linnuista nauttii suunnattomasti ja näistä sinun kuvistasikin, mahtavia otoksia taas kerran Nettimartta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepä se, Ilona, kylvet ja polskit iloisena kuin tintti. :)
   Kiitos! Opetellaan vaikka yksi lintu vuodessa, mutta tärkeintä on nauttia niiden eloisuudesta pihalla.

   Poista
 5. Hienoja kuvia jälleen, kuten aina Tillariinan blogissakin.
  Olen täysin tumpelo tunnistamaan lintuja. Viime vuosina sentään tavallisimmat pihapiirin linnut olen jo oppinut tunnistamaan ja muutaman muunkin, mutta enpä niillä taidoilla elvistele. Eikä kai ole tarviskaan. Lintujen touhua on kiva seurata varsinkin talvella. Keittiössä on nivaska lintuoppaita ja tarvittaessa otetaan vaikka Luontoportti.fi avuksi. Taitavien lintuharrastajien tietouden äärellä tulee välillä vähän puutteellinen olo, mutta sitten ymmärrän, ettei kaikkien tarvitse olla hyviä kaikessa ja että linnuista on lupa iloita vähemmälläkin oppimäärällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos!
   Jepulis, sinun ajatuksellasi mennään, että linnuista on lupa iloita vähemmälläkin oppimäärällä. Joka päivä.

   Poista
 6. Kiva kun reissusi tornille oli onnistunut ja näit Ilponkin! Eilen päivystin siellä 4 1/2 tuntia! Ilpo ei tullut, mutta sitten muita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tillariina, torniin tuli bongareita, jotka tunnistivat kaikki linnut. Oli hauska kuunneella asiantuntijoita. Olitpa kauan, kun oli helteinen päiväkin, mutta mitäpä sitä ei tekisi kauniiden ja mielenkiintoisten kuvien vuoksi.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...