keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Elinvoimaa

Puut vihertävät, ja pelakuut haluaisivat päästä pihalle,
mutta vielä pitää malttaa tovi jos toinenkin.


 Villipelargonialla on soman pienet kukat.


 Marjapensaissa on lehdet, raparperi työntyy vankkana maasta,
valkosipulit kasvavat, samoin lipstikka.


 Palloilkaa,
vappuna ja muulloinkin!


20 kommenttia:

 1. Menneiden päivien kesäinen lämpö on viherryttänyt luonnon, mutta juuri nyt on sen verran koleaa, ettei pelaguilla ole pihalle asiaa. Maltetaan siis vielä hetki, kuten sanoitkin.
  En taida tänään palloilla, mutta aion kävellä kylän keskustaan ihastelemassa siellä kukkivaa kirsikkapuuta.
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko se on vaan malttaa mielensä, Between. Istutin orvokkeja pyttyihin ja olen joutunut peittelemään niitä yöksi, vaikka pikkasen pakkasta kestäävätkin, mutta pysyvät elinvoimaisempina, kun eivät yöllä jäädy.
   Oi oi oi, kunpa päästäisiin kerran katsomaan kirsikkapuiden kukintaa Japanissa. Olen nähnyt aiheesta tosi elävän unen, ja sydämeni meinasi pakahtua.

   Poista
 2. Raparpereissa on kevään voima uhkeimmillaan. Jo vesi kielellä odottelen ensimmäistä suussasulavaa raparperipiirakkaa. Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaelon Riitta, jos lämmintä piisaa, niin viikossa parissa saadaan rapparipiirasta.

   Poista
 3. Onpa taitavia palloilijoita, peli sujuu, vaikka pallo näyttää suurelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, täytyy varovaisesti heittää palloa, sillä se on koripallo ja ISO.

   Poista
 4. Teki jo miäli viärä joitaki kasvia terassille, mutta koska suaranaane takatalavi o tulonpäällä, en viäny. Villipelargoonia o kans hankintalistalla. Siinon kivan erilaane kasvutyyli. Taitaa palloolut jäärä vähemmälle, täyttä tyätä koko päivä. Iloosta vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, kylmäksi veti sään, viima ja vinkka käy luihin sekä ytimiin. Maltetaan mielemme.

   Poista
 5. Raparperin ja vihreän voima on joskus käsittämätön! Katsotaan, miten aikovat puolustautua tulevaan takatalveen, minua ainakin hiukkasen pelottaa! Nautitaan vielä tästä auringosta ja vapusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkku, toivottavasti raparperit ja muut säilyvät, jos lunta tupsahtaa niiden niskaan. Täytyy vissiin hakea toppatakki komerosta.

   Poista
 6. Ihanat palloilijat :-)
  Juu, ei parane vielä viedä kasveja ulos, parin päivän päästä olisi melko kylmä yö luvassa. Mutta ehkä sen jälkeen... tai päivisin nyt ensin. Tuntuu vain siltä, että kesä on jo alkanut, kun oli niin lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila ja Pojat, kyllä vaan, koiruliinit puuhastelevat ja palloilevat, mielummin aamusta iltaan, joudun päivällä pakottamaan ne sisälle huilimaan.
   Maltan mieleni, vanhat pelakuut ovat liian arvokkaita palelluttaa.

   Poista
 7. On niin kiva kuva tuo ensimmäinen, kun pelargonit oottelevat ikkunan takana :) Vielä on maltettava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeva Viherrin, ei voi kiiruhtaa, yöt ovat kylmiä ja kasvihuoneessakaan ei ole tasaista lämpöä.

   Poista
 8. Meillä on yksi pallohullu koira, joka kyllä lopulta raatelee lelunsa. Mutta se kelpaa viskeltäväksi ihan nahkoinakin.

  Takatalvi hönkii jo ikävän kylmänä, eikä yöpakkasilta voi välttyä kokonaiseen viikkoon. Toivottavasti kasvit selviävät kylmästä jaksosta. Mitään en vielä aiokaan ulos viedä pitkään aikaan. Mutta saatiin me lämpimän mukavat maistiaiset kunnon keväästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, yksi rouva kertoi, että heillä on punaiset viinimarjat avaamassa kukkiaan eli pakkasen tullen taitaa käydä köpsästi.
   Toki meidänkin koirat pilppovat pallot hyvin hanakasti, toivotaan, että tämä korispallo on vankkaa tekoa, eikä siihen tule hammastellessa reikää. Terkut!

   Poista
 9. Komiassa mallissa nuo pelakuut. Ja näyttää kevään viherrys muutenkin kauniilta. Hyvä koirien pelata palloa, kun ei kurassa tartte rämpiä.
  Minun hoitokoirat rakastaa frisbeetä, sitä pitää heitellä ja he hakevat takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frisbee lentää kauas, varmasti koirien mielestä hauskaa, aimarii. Pelakuut tosiaan pullistelevat, mutta ulos ne eivät pääse vielä kuukauteen. Meillä on pari astetta pakkasta ja vinkerä tuuli, piti hakea toppatakki käyttöön.

   Poista
 10. Meillä ei ole kevät noin pitkällä kuin sinulla.
  Nyt tulee lunta ja on kylmä !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta ei meille tullut, mutta on jäätävä tuuli, Tuija. Normaali suomalainen kevät siis. Onneksi satoi, että kasvit saivat kuivan jakson jälkeen raikastetta.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...