torstai 23. helmikuuta 2017

Pihapiiriaakkoset: H

Hoosta tulee mieleeni havupuut, haittaeläimet ja hanki.

Havupuut ovat suosikkejani.
Pihallamme kasvaa luonnonvaraisesti kuusia,
joiden taimia siirrän rajoille näkösuojaksi.
Muutama pihtakin on kuusten joukossa.


Meillä ei ole isommin harmia haittaeläimistä,
jos niiksi ei lueta meidän puuhakkaita puutarha-apureita eli
voimakaksikko Puhureita.
Koirapojat silppuavat mielellään oksia,
valitettavasti parturointi ei aina ole mieluista minulle.


Puhurit tutkimassa onko fasaaneita kuusien alla.
Kuuset antavat suojaa monille linnuille.


Illalla ja yöllä tuiskutti aimo annoksen lunta.


Rengossa nappaamani kuva esitettiin Yle Hämeen sääkuvana tiistaina.
Uutisten lukija kehui valkoisia hankia.
Mukavahan se olisi hiihdellä, kun aurinko paistaa.


10 kommenttia:

 1. Onpa taas upea kuva! Ennen en niin kovin kiinnittänyt huomiota Ylen sääkuviin, mutta nyt pitää aina katsoa sillä silmällä, josko siellä olisi eräs tuttu kuvaaja saanut otoksensa julkaistavaksi.

  Havut kuuluvat ehdottomasti pihaan ja puutarhaan. Niitä on niin monelaisia, että varmasti jokainen löytää itselleen mieluisan. Lemmikit saavat välillä ärräpäät lentelemään, mutta onneksi vain välillä. Valtaosan ajasta ne tuovat elämään pelkkää iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, nyt en ole lähettänyt kuvia, mutta enköhän tästä piristy, kun lumet vajuvat ja kevät pilkistelee. Katson kuitenkin aina sääkuvat, kun on niin koreita maisemia ja jokaisesta kuvasta oppii jonkun uuden kuvausniksin. Joka tapauksessa kaunis kuva ilostuttaa aina.
   Meidän pihapiiristä puuttuivat männyt kokonaan, eikä koko alueella ole männyn mäntyä. Olen veljen metsästä tuonut männyntaimia, sekämetsä on kaunista. Elo ilman lemmikkejä on ykstoikkoista. 😄

   Poista
 2. Lunta tuiskuaa täälläkin lakkaamatta ja hanget kasvavat. Harvalla on haittaeläiminä hurtat :D Mutta nuohan saavat anteeksi pienet jyrsimiset - pitäväthän ne loitolla muut ikävämmät jyrsijät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tita, varsinkin Tuisku on topakkana jahtaamaan hiiriä ja myyriä, joten tonttimme alkaa olla vapaa jyrsijöistä. Nyt on suojalunta ruusujen päällä ihan riittämiin, kiitos.

   Poista
 3. Ihana kuva.
  Minäkin rakastan havukasveja ja olen istuttanut niitä paljon pihallemme. Tontillamme on myös luontaisesti paljon isoja havupuita, joita olemme tosin joutuneet myös jonkin verran kaatamaan nurmikon tieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, onpa hyvä, että meitä havupuista pitäviä löytyy useita. Jokainen kuusi on erilainen, kun niitä tarkkaillee tarkemmin.

   Poista
 4. Kauniita kuvia :) Tännekkin on tullu uutta lunta aika paksu kerros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Maarit! Lunta taitaa tuprahdella kautta koko Suomen. Hyvä niin, sillä kaikki halukkaat pääsevät sujuttelemaan hangille.

   Poista
 5. Ihania kuvia! Täälläkin on viimeisen vuorokauden aikana tullut reilusti lunta edellisten lisäksi. Eipä pulkkamäki sula ihan hetkessä pois. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiu, kiitos kuvakehuista, lämmittää aina! Nautitaan lumesta ja pysytään pystyssä tai otetaan hyvät vauhdit pulkkamäessä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...