torstai 12. toukokuuta 2016

Helteet hellittivät

Luumupuu on täynnä tuoksuvia kukkasia.
Satoa emme ole saaneet kertaakaan näiden yhdeksän vuoden aikana,
mutta mitäpä sadosta, kun puu tarjoaa silmäniloa.


Saksanpihlajani selvisi ensimmäisestä talvestaan.


Tyhjensin ja siivosin sadevesialtaan/lammen. 
Sammakoita löytyi kolme ja lukematon määrä salamantereita.
Tarkoitus on (jääköhän taas aikomukseksi?) maisemoida allas.
Sadetta odotellessa...

18 kommenttia:

 1. Kauniisti kukkii luumupuusi, toivotaan nyt niitä hedelmiäkin tulevaksi! Altaan tyhjentäminen ja siivoaminen talven jäljiltä on aikamoinen työ. Vähän inhakin. Meidän pikku altaasta on löytynyt joskus kuolleita myyriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konnadonna, toivotaan tosiaan, että saataisiin myös luumuja, eikä vaan kukkakauneutta. Lammesta löytyi puolen tusinaa mädäntynyttä ja tosi inhaa sammakonraatoa. Yäk.

   Poista
 2. Altahan tyhyjäämine ei tosiaankaa oo niitä mukavimpia töitä. Vaikka mulla oliki sellaane piäni muaviallas vaa, hävitin senki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, totta turiset, altaan tyhjäämiseen menee noin 5 tuntia, vaikka on pumppu, mutta lisäksi joutuu lappomaan, harjaamaan pohjaa ja kärräämään moskaa kompostiin, vierittelemään kiviä sekä pelastamaan salamantereita ja sammakoita. Ai niin, ja siinä sivussa onkimaan koirien palloja lammesta. :)

   Poista
 3. Luumuja saa kaupasta, mutta ei luumupuun kukkia. Vähemmän olisi iloa luumupuusta, jos ei kukkisi, vaan kasvattaisi huonoja luumuja...
  Eikö sammakot ole merkki puhtaasta vedestä? Sellaista muistan kuulleeni. Voi olla, että olen ihan väärässä siinä.
  Kaunista on siellä teidän puutarhassanne. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, sinäpä se sanoit!

   Ensimmäisen kerran oli lammessa kuolleita sakuja. Oliskohan niiltä loppunut talvella happi tai jotain, kun eivät selvinneet.

   Poista
 4. Ai noinko jo on luumun kukat auki? Ei täällä.kiva nähdä miten saat maisemoitua altaan. Täällä pähkäillään myös samantapaisten asioitten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsä Mörökölli, kyllä vaan, tämä yksi luumupuuni, ressukka, on niin aikainen ettei ole pölyttäjiäkään yleensä liikkellä ja siksi satokaan ei tule. Jaahas, täytyykin tulla blogiisi napsimaan ideoita ja mikäli minun toteutuksista voit jonkun vinkin napata, niin ole hyvä.

   Poista
 5. Ihana kukinta luumupuussasi. Onpa kiva kuulla, että saksanpihlajasi selvisi ensimmäisestä talvestaan, sillä niin paljon on puutarhoissa tullut kasvimenetyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kruunu Vuokko, jännitin koko kevään juurikin tuon saksanpihlajan selviytymistä. Suositus sille on II-vyöhykkeelle ja suojainen paikka. Meillä se on savimaassa ja vyöhykkeellä III. Minulta meni kaikki talviot.

   Poista
 6. Ihanat kevätkuvt. Mielläkin Itä-Suomessa tuuli puhaltaa nyt pohjoisesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoistuuli meilläkin on jäätänyt ilman, joten pusakkaa taas tarvitaan, enkulin käsityöt.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Sussi, luumupuuni kukkii todella aikaisin ja näin luo vienotuoksuista silmäkarkkia.

   Poista
 8. Onhan ne hedelmät mukava lisä, mutta parasta ovat kuitenkin kukat. Kerroin eräälle iäkkäälle herralle saaneeni koristekirsikka Kevätsuudelman äitienpäivälahjaksi. Hän ihmetteli, miksen halunnut oikeaa, hedelmää tuottavaa kirsikkaa. On meillä sellainenkin joskus ollut, mutta jänikset söivät. Ehkä jossain vaiheessa tulee hedelmäkirsikka uudelleenkin, mutta nyt oli koristekirsikan heti.

  Aikamoinen työ noin isossa altaassa on, vaikka monet sanovat, että vähemmällä ison kanssa pääsee. Mutta on se vesiaihe kyllä tosi hieno elementti puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, o-la-laa, Kevätsuudelma-niminen koristekirsikka, aivan ihana äitienpäivälahja. Jäniksille kyllä kelpaa yks jos toinenkin kasvi, mokomat talttahampaat.

   Olipa allas pieni tai iso, niin joka kevät se on puhdistettava. Lampi on tarkoitettu sadeveden keräämiseen ja tarkoitus oli sijoittaa siihen käsipumppu. Haaveissa on pumppu edelleen, mutta nyt ajattelin pykästä lammenreunalle laiturin, josta käsin olisi helpompi kurkotella vettä. Saas nähä...

   Poista
 9. Kyllä siellä pihassa noita töitä riittää joka päivälle. Itse en ole uskaltanut mennä vielä mökille, kun tiedän, että töitä olisi vaikka muille jakaa. Ihanat kukat tuossa luumupuussa.
  Hyvää viikonloppua vaikka sateita onkin luvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, piahtöistä ei kannata ottaa paineita, tekee sen mitä ehtii ja ennenkaikkia viitsii. Rennosti. Luumupuu on soma. Levollista viikonloppua!

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...