lauantai 5. joulukuuta 2015

12 000 askelta

Mitä näet Helsingistä, jos otat 12 000 askelta?

Matkan päätarkoitus oli käydä katsomassa Ateneumissa valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin mustavalkoista kuvatuotantoa. Huima kuvaaja ja näyttely! C-B:n ajatus kuvaamisestaan oli suunnilleen niin, että ensin sommitellaan kohde ja sitten jäädään odottamaan, että jotain tapahtuu.

Yllä oleva kuva, jossa Henna (vasemmalla) ja Kaija luovat kuvaani syvyyttä ja aitoutta (katso ilmeet), on tarkoitus olla kunnianosoitus C-B:lle. Meillä on lystikästä ja riemullista. Kuva otettu Senaatintorilla.Esplanadin puisto oli tulvillaan valoa.
Kävimme myös maailmanpyörässä.
Pitäähän sitä kaikkea kokeilla, kun pääsee Isoon Kaupunkiin
(tosin kävin yli 20 vuotta töissä Helsingissä, joten kaupunki on tutuhko).
Alla on kuva, kun olimme maailmanpyörän korkeimmalla kohdalla.
Loistava valoshow Kauppatorille päin.


12 000 askeleeseen mahtui paljon jouluisia elämyksiä.
Laatuisa seura, maukas ruoka ja kahvittelut, 
mitä muuta voi reissulta enää toivoakaan?

12 kommenttia:

 1. Päivä Helsingissä piristää kummasti. Itsellänikin on haaveissa, että jospa siellä piipahtaisi vielä ennen joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tekee, KesäKukka! Meiltä on 2 tunnin bussimatka Hesaan, ei siis matkustamisen este, mutta harvakseltaan tulee Helsingissä siitä huolimatta käytyä. Tämä Cartier-Bressonin valokuvanäyttely toimi katalysaattorina. Hyvää matkaa!

   Poista
 2. Ei ollenkaan loskaa, pelkkää valoa vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, valoja oli niin, että häikäistyi, vaihtelua pimeyden keskelle. Energian tuhlauksesta en nyt uskalla puhua mitään. ;)

   Poista
 3. Hienot kuvat. Tänä vuonna etenkin Espalla on todella kauniit jouluvalot. Olin myös ystäväni kanssa eilen niitä katsomassa. Kuvaaminen jäi, sillä juuri siihen aikaan satoi kaatamalla ja tuulen vuoski sateenvarjosta ei ollut yhtään mitään iloa. Käytiin sitten syömässä ja sehän on aina mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tuuli ja sade tosiaan vähän haittasivat elämyksiä, mutta onneksi vain vähäsen. Hyvä ruoka, parempi mieli. :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Espan valot on ihani. Ihanat on myös Stockan jouluikkunat ja ne kuuset kadun varrella.

  En ole vielä päässyt tuohon maailman pyörään vaikka Helsingissä paljon käynkin, täytyy vaan ottaa se asiaksi. Tuo näyttelykin on vielä käymättä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiskiainen, kiitti ja mukavaa, kun tykkäät kuvistani. Stockan jouluikkunat olivat upeita ja edessä riitti katsojia, niin lapsia kuin aikuisia. Näyttely on auki tammikkuun loppuun, joten hyvin ehdit ihailemaan C-B:n kuvia.

   Poista
 5. Kauniisti on Helsinki valaistu. Paikoin kuin kukkiva puisto.
  Mukava retki, joka katkaisee tavalliset omat kuviot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espan puitakin oli valaistu ja ne vasta kauniita olivatkin, ihan kuin jostakin sadusta, aimarii. Minä käyn harvoin missään, kun viihdyn niin hyvin kotona, mutta kieltämättä tämmöiset päivän mielenkiintoiset retket antavat lisäsisältöä elämään.

   Poista
 6. odotan itsekin pääseväni katsomaan näyttelyä, ystävämme kävi pari viikkoa sitten ja oli tykännyt kovin. upea reissu teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, oli antoisa reissu ja näyttely on todellakin katsomisen arvoinen.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...