sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Kuusi kuvaa kesästä -haaste

Blogimaailmassa kiertää letkeä kuuden kuvan haaste eli pitää tiivistää viime kesä kuuteen kuvaan. Mahdotonta! Sain haasteen Kurjenkellolta, joka esitteli ansiokkaasti puutarhansa kaunottaria. Selasin kuvasatoani ja totesin, että aivan liian vaikeaa valita kuutta kauneinta kukkijaa, joten päädyin esittelemään suurimman työmaamme: Pikku Metsän raivaus.


Pikku Metsän puut kaadettiin kaksi vuotta sitten ja alue jäi kesannolle.
Tilasin toukokuussa paikalle kaivinkoneen kuljettajineen tasaamaan aluetta.Hurjan haraamisen ja kivenpyörittämisen jälkeen pääsin
kylvämään nurmikkoa ja tekemään istutuksia.


Kesäkuussa Pikku Metsän ja Kesälän väliin rakentui vaja eli Pömpeli.
Alapiha on käytännössä jyrkästi laskevaa rinnettä,
joten seuraavaksi pengersimme Pömpelin edustaa,
että saimme istuma- ja istutusalueita.
Maa on täynnä voimakkaasti kasvavia rikkakasveja,
siksi käytämme suodatinkankaita ja juurimattoja erottamaan maamassoja.Heinäkuussa piha alkoi näyttämään jo vähän valmiimmalta.


Elokuussa Kesälä sai ulkopenkin.
Kesälähän sijaitsee kukkulalla, jonka alapuolella on Olokolo.
Penkin ensisijainen tarkoitus on estää koirapoikia putoamasta Olokoloon.
Lisäksi teimme Pömpelin taakse siivon kompostialueen.


Ensi kesänä ehkä ehdimme istumaan ja nauttimaan...

19 kommenttia:

 1. Kiva kuvasarja toimeliaasta kesästänne, oli kiva lukea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulikki, sitä usein itsekin unohtaa, että minkälaisesta rytökasasta on kovalla puurtamisella saatu aikaiseksi kelpo piha. Mukavaa, että tykkäsit!

   Poista
 2. Kiitos, kun vastasit! Kukkakuvien valitseminen on tosiaan aika mahdotonta, huomasin sen myös. =) Tämä olikin hyvä idea, esitellä tämmöinen projekti. Muutos on mieletön! Ensi kesänä sitten vain nautiskelemaan oman työn tuloksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjenkello, haasteet ovat hauskoja! Ensi kesänä uudet projektit... :)

   Poista
 3. Upeita kesämuistoja.
  Mukavaa ensimmäistä adventttia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieheni lukee blogiani ja mielelläni esittelen hänelle ja teille muille, mitä olemme saaneet aikaan. Kuvakirjasto on minulla, joten mies näkee pihasta vain valittuja paloja.

   Kiitos samoin, enkulin käsityöt!

   Poista
 4. Tämä on kiva haaste, minäkin juuri eilen vastasin tähän haasteeseen. Kiva kuvat. Toimelias kesä teillä on ollut. Kaunis lopputulos. Hyvää ensimmäistä adventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha, surullista olla työttömänä kesäkuukaudet, mutta se mahdollisti sen, että sain pylliä ja mellastaa pihalla koko päivän. Kiitos samoin!

   Poista
 5. Kiva idea käyttää ko. haaste kesäisen aherruksen esittelyyn. Tulipa paikasta hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on itsekin katsoa myöhemmin, mitä on tullut tehdyksi, Between. Oletko huomannut, että känsäiset kämmenet ja rupiset polvet unohtuvat, kun aherruksen palkaksi tulee nättiä?

   Poista
 6. Hyvä kesäkuvairis. Teillä onki monihyvääne tontti, jonka ootta käyttäny kivasti hyäryksi. Töitähän se teettää, mutta sitähän ei muista ku näköö tuloksen.... Mulla onki pikkuusen kepoosampi pömpeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navettapiika, talo on pitkän ja kaposen tontin keskellä, on siis ylä- ja alapiha. Yläpiha on melko tasanen ja alapiha on yhtä jyrkännettä, vaihtelua. ;)

   Töitä ollaan paiskittu, ihan jo kuntoilumielessä, kahdeksan vuotta, eikä loppua näy. Onpahan mielekästä tekemistä eläkkeellä. Mikäs sun kepoosampi pömpelis on? Mä muuten tykkään sun murteestas hurjasti.

   Poista
  2. Mun kepoosa pömpeli on suurehko petooniverkosta tehty köynnöskehikko kolomiopenkis. Piänemmän nimi on lintuhäkki, ku siinä on koristehena risulintuja. Kiva, että pohojalaane murre puroo :)

   Poista
 7. On teillä ollut siinä hommaa! Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sussi, sitä ollaan sen verran hassuja, että tykätään rehkiä, se on hyvää kuntoilua, jonka sivutuotteena syntyy kaunis piha. Kiitos!

   Poista
 8. Toi projekti on ollut jokseenkin työläs, mutta sulla on täytynyt kyllä olla hyvä visio siitä, mitä siihen haluat - lopputulos on nimittäin tosi upea! Jos joskus tartten puutarhasuunnittelijaa, niin käännyn sun puoleesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutri, meillä on pihatyöt edistyneet alue ja pala kerrallaan eli valitettavasti meillä ei ollut selkeätä näkemystä lopputuloksesta. Suosittelen suunnittelemaan etukäteen, meillä se ei onnistunut tai ei hoksattu ajoissa. Toki tulisin, aito savolainen piällysmies kun olen, sun puutarhaasi fundeeraamaan kanssasi.

   Poista
 9. Upeita kuvia pikkumetsän raivauksesta ja rakentamisesta! Kuvien avulla näkee kättensä työt vielä kertaalleen.
  Kuvasin silloin kolme vuotta sitten muuttopuuhamme Suomessa, kuukausi kuukaudelta ja päivä päivältä. Niiden kuvien katselemisesta en tykkää ollenkaan, muutto oli niin ahdistavaa aikaa. Mutta tallella ovat.
  Muuttomatkalta ei tullut ollenkaan kuvia otetuksi, koska en tiennyt, mihin olen kamerani pakannut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, blogini toimii päiväkirjana ja mukavinta on, että olen blogin avulla saanut myös virtuaaliystäviä.

   Katselet kuvia, sitten kun niiden aika on...

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...