lauantai 20. kesäkuuta 2015

Lehtokotiloiden maihinnousu

Lehtokotilot valtaavat pihaamme!


Olen iloinnut, kun pihassamme on ollut vain satunnaisia etanoita.
Pari vuotta sitten pihalle ilmestyivät lehtokotilot.
Nyt niitä on valtavasti.
Eikä kyllä ihme, kun ne munivat 40 munaa kahden viikon välein.
Lehtokotiloita voi käyttää, Wikipedian mukaan, ruuaksi ja lemmikeiksi,
joten kipinkapin meille, kuka tarvitsee, saat nopsia mukaasi etanoita ihan ilmaiseksi.

 

 

Juhannusaatto oli kaunis.


20 kommenttia:

 1. Kiitos vaan, mut nyt ei oo jostain syystä näläkä :) Tämänhetkiset kaks lemmikkiäkin riittää loistavasti. Tämä aamu tuntus lämpimältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, piä ny kuiteskin miälessä, että täältä saat lehtokotiloita heti ku tekee mieles. ;)

   Poista
 2. Oihan hitsi, voi harmi. Noiden tuloa olen pelännyt, ja sitten on vielä ne espanjansiruetanatkin. Kumpiakaan ei onneksi toistaiseksi ole meilläpäin näkynyt. Olen kuullut tuttavien taistoista kotiloita vastaan, ei oo helppoa. Nykyään on onneksi jo olemassa joitain keinoja nilviäisiä vastaan, koivutisle ainakin taitaa olla yksi tällainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerttuli, tosi harmi! Luulenpa, että näitä nilviäisiä on tullut ostotaimien mukana. Toivottavasti eivät rantaudu puutarhaasi. Espanjansiruetanat ovat kammottavia. Entisessä asuinkunnassamme niitä on valtavat määrät, täällä maalla niitä ei VIELÄ ole näkynyt. Täytyy tutkia tuota koivutislettä ja siivota risukasoja ja muita hoitamattomia (luomu) alueita.

   Poista
  2. Niin ja kiitoksia vain, vaikka herkuksi noita sanovat, niin ruokalistalla taitaa tänään olla jotain muuta... Ettei muuten vaan ollut Martta-lehdessä ihan justiinsa ohjetta kotiloiden valmistamisesta ruoaksi, vai muistankohan ihan väärin? Sinä jos kuka varmaan tiedät jos näin oli :) Näistä huolimatta, oikein mukavaa juhannuspäivää!

   Poista
  3. Kerttuli, oikein muistat eli Martta-lehdessä seikkaperäiset ohjeet lehtokotiloiden työstämisestä syöntikuntoon. Yök. :)

   Mies tykkää valkosipulietanoista, mutta ei yhtään innostunut näistä omista luonnonherkuista. Hih hih. Vietetään ja nautitaan juhannuksesta!

   Poista
 3. Karmeita oloita. Heittelin viime viikolla 10 kiloa kotilorakeita. Käytössä jatkuvasti myös tuhka ja kahvinporot ja tietysti kerään, jos jonkin näen. Raivasimme myös takametsän pusikkoa aitamme takaa ja laitoimme aitamme juurelle karkeaa sepeliä. Eipä ole enää näkynyt. Pakko olla järeät toimet heti alkuunsa. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi, Satu, nyt meilläkin järeet keinot käyttöön. Suloista suvea!

   Poista
 4. Otan osaa. Tänä vuonna noita kotiloita on ollut entistäkin enemmän. Varsinainen vitsaus, joten torjuntavaihde päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos! Täytyy siivota kasvillisuutta (halvatun vuohenputket) ja katsoa muitakin torjuntakeinoja. Me ollaan yritetty pitää piha vapaana myrkyistä, kun täällä on siilejä ja öttiäisiä ja tietysti omat koirat, mutta...

   Poista
 5. Pahus sentään noita kotiloita..minulla ei vielä ole näkynyt.Toisaalta jos oli risukasoja ja siellä siiliä niin söiskö ne kotilot? Ei taitas ehtiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TainaT, toivotaan etteivät kotilot löydäkään tietään teidän pihaan. Meinaan niitä on PALJON, sitten kun ne pääsevät asettumaan. Siilejä on, mutta eipä pari siiliä jaksa syödä tuhansia kotiloita. Huoks.

   Poista
 6. Ei ole vielä tässä pihassa lehtokotiloita näkynyt vai olisivatko vain piilossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkpä vältyt kotilovitsaukselta, savea ja papuja. Hartaasti toivon näin. Onhan ne kotilot ihan sieviä, mutta niitten määrä on valtava.

   Poista
 7. Ja näillekö ei sitten ole mitään luontaista vihollista, joka ymmärtäisi näiden "herkkujen" päälle ja söisi suihinsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mika, siilet ja rastaat kuulemma syövät näitä kotiloita, mutta kun meidän aidatulla alapihalla on koirapojat, niin pojat pitää tontin tyhjänä kotiloiden syöjistä. Kotiloita olisi kyllä syödä asti...

   Poista
 8. kiitti vaan tarjouksest, mut minäkin jätän sen nyt väliin!
  en voi muuta kun taas kerran ihastella pihapiiristänne avautuvia maisemia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona Winebridge, ymmärrän hyvin etteivät kotilot innosta ja kiinnosta. Itsekin aloitan kampanjan kotiloiden hävittämiseksi. Onneksi on peltoja pihan edessä, katsellessa mieli lepää.

   Poista
 9. Meilläkin on noita lehtokotiloita. Viihtyyvät tuolla vattupusikossa ja katteiden alla. Olen ruvennu keräämään niitä ja kiehuvaa vettä päälle. Tässä läheisellä tiellä jos lenkkeilee sateen jälkeen, niin niitä on satoja tiellä... Yök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reeta, kotilot eivät ole toivottuja puutarhavierailijoita. Katteiden alla? Upeeta, kun meillä on paljon katteita. Kiehuvaa vettä minäkin kotiloille tarjoilin...

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...