lauantai 31. tammikuuta 2015

Kotikahvilan remontti käynnistyi

Tänään tartuin mieheni kanssa toimeen jo heti aamusta. Ajoimme rautakauppaan ostamaan kipsilevyjä, liimaa ja tasoitetta. Voin vihdoinkin ilmoittaa, että Kotikahvila Kuppi ja Kepposen remppa on aloitettu.

 

Otin Hoya Kerriistä (Sweetheart plant) lehden ja 
yritän juurruttaa sitä Elämää ja elämyksiä -blogin Pirkolle.
Remppaa tehdessä tulee myös siivottua eli purkit ja purnukat vapautuivat pölyvaipastaan.

 

Keittiön istumasyvennys on levytetty ja kitattu. Seuraavaksi hionta, toinen silotekerros, hionta ja pohjamaalaus. Tapetit on ostettu jo pari vuotta sitten, joten ei muuta kuin toimeen! Ihana tehdä töitä, kun jaksan ja olen hyvässä hapessa. Kiitos Thyroxin!

20 kommenttia:

 1. Jes! Kiva ja mielenkiintoinen projekti seurattavaksi :) hienoa etyä thyroxin puree! Itse täytyy lähteä keväällä Kreikkaan hakemaan lääkkeitä, kun valvira on vaikeuttanut niin pahasti meidän muita kippari lääkkeitä tarvitsevien hoitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä remppa jäi pahasti kesken opiskelujan ja jakasamisenpuutteen vuoksi. Pari viimeistä vuotta on mennyt ponnettomasti ja ilman energiaa. Vaihdoin lääkäria ja syy jatkuvaan väsymiseen oli kilpirauhasen vajaatoiminta, pahana jo. Nyt olen kunnossa ja samaa toivon sulle, Susanna.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös! Pitäiskö kirjoittaa oikein runo Thyroxille? Heitän haasteen sulle, runoratsu Mamma N. :)

   Poista
 3. Oi ihanaa, huippua ja mahtavaa <3 Sekä mulle kukanjuurrutus, että Kotikahvilan remppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että Kerrii juurtuu. On kyllä sulosen mallisia nuo sydänlehdet. Kiitti, pirkko, remppatoivotuksista! Eiköhän nurkkaus valmistu lähi viikkoina. Tapiseeraan töitten jälkeen, jos jaksan.

   Poista
 4. Onnea remonttiin! Onnea myös löydetystä vaivasta! Olen kuullut, että voi mennä vuosia ennenkuin oireet saavat oikean dignoosin. Itselläni epäilen samaa, mutta saapa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Minullakin meni vuosia, että vaivojen syy löytyi. Piti vaihtaa lääkäriä ja tämä toinen hoksasi heti, mistä on kysymys ja tutkimus vahvisti aiheen. Ongelmana on kai myös se, että arvojen ollessa juuri ja juuri ylärajalla, ei vielä aloiteta hoitoa, vaikka kaikki oireet olisivat kuin oppikirjasta. Outoa. Toivottavasti vaivoihisi löytyy syy. Kilpirauhanen on todella yleinen vaiva, sitä näyttää olevan niin nuorilla kuin miehilläkin. Aivosumuni hälveni lääkityksen alettua ja aivot toimivat taas kirkkaasti.

   Poista
 5. Kilpisvaivoja on myös koirilla, tytön koiran arvot oli nollilla. Thyroxin, antibiootin ja monivitamiinin avulla on koirasta (9v) tullu, kun pikku pentu. Paksu turkki ja eloisa koira :) Jänskää nähä miten hieno kahvila teille tulee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maarit, tyttäresi koiralla oli tismalleen sama juttu kuin Pyry-koirallamme, jolla todettiin kilppari 10 vuotiaana. Eli lääkkeiden avulla 16 vuotiaaksi ja oli terve ja pirteä, kunnes kehukosyöpä iski.

   Jänskättää muakin, että tulee Kahvila Kepponen vai Kahvila Susi. :)

   Poista
 6. En löytänyt sitä sun tapettimalllia. Kiva siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti löytyy täältä:
   http://nettimartan-pihapiiri.blogspot.fi/2013/03/tapetti-kahvila-karkki-kepposeen.html
   oikealla oleva keltainen, jossa ruskeita kasveja.

   Keltainen tuo valoa nurkkaukseen.

   Poista
 7. On se kyllä ihmeaine tuo thyroxin. Ihanaa, että olette jaksaneet aloittaa tuon urakoinnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienestä pilleristä löytyy potkua elämään. Tuntuu hyvältä tehdä töitä, nyt kun puhti on palannut, Sari.

   Poista
 8. kahvila Kepposelta näyttää lupaavan alun jälkeen ainaskii, sudet pysyy loitolla kun emännästä taas virtaa löytyy. olen itsekin säännöllisessä kilpirauhasarvojen seurannassa, sukuvika meillä, onneksi arvoni ovat pysyneet kohdillaan ainakin viel toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, meillä ei ole kellään muulla suvussa kilpparissa vikaa. Outoa, kun sen pitäisi olla jotenkin periytyvää. Hyvä, kun arvosi ovat kohdillaan. Meille molemmille maistuu meno ja elämä!

   Poista
 9. Remontit aina pakkaavat vähän venymään, mutta ei kaikkea jaksa muun kiireen ohella. Nyt teillä kuitenkin alkaa kahvinurkkaus olla hyvällä mallilla. Kyllä kohta kelpaa kahvitella.:) Meilläkin innostuttiin joulun alla tekemään vaatehuoneremontti. Se on pitänyt tehdä siitä asti, kun tänne on muutettu. Aloin sitä ensin siivoamaan, mutta totesinkin, että samantien voisin sen myös tyhjentää ja saataisiin vihdoin remontti tehtyä.;) Vaatehuone oli edellisten omistajien jäljiltä tosi epäkäytännöllinen. Huonosti suunnitellut hyllyt vain kahdella seinällä, joten ei sinne kovinkaan paljon tavaraa saanut mahtumaan. Iso ikkunakin siellä oli päätyseinällä. Nyt poistettiin ikkuna ja hyvät hyllyt saatiin jokaiselle neljälle seinälle. Seinien kamala oranssi värikin muuttui valoisaksi valkoiseksi. Nyt kelpaa, kun on paljon säilytystilaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, tämä levytys oli isoin juttu, kun vihdoinkin sain houkuteltua/pakotettua mieheni levynkantajaksi ja leikkaajaksi. Muut hommat hoidan itsenäisesti. Tykkään maalata ja tapiseerata ja kun ollaan kotonaviihtyvää porukkaa, niin kotia on palkitsevaa ja piristävää rempata.

   Vaatehuoneesi kuulostaa just ihanalta. Mun pitäisi tehdä sama homma. Nyt vaatehuoneessa on 70-luvun kangaspintaiset (!!!) Haltex-levyt. Kökön näköiset ja synkät. Nauti uudistuneesta vaatehuoneestasi, Katja.

   Poista
 10. voi että, miten energiseltä siellä päässä, karehdittavaa mutta ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ottaa kiinni haaskiin mennyt aika, vilukissi. Pari vuotta meni hukkaan, kun en saanut oikeaa diagnoosia väsymykselleni, nyt on taas virrat kohdillaan ja jaksaa ja jaksaa ja... :)

   Sähän olet ahkera ympäri vuoden. Upeita kässätöitä syntyy ihan liukuhihnalta.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...