perjantai 2. tammikuuta 2015

6 posliinikukkaa (+ 1 työpaikka)


Sain ystävältäni Vekiltä vaunulastillisen harvinaisia posliinikukkia (hoya).
Saa nähdä virkoavatko kasvuun, vai onko niiden kohtalona saattohoito kompostiin.
Eikös olekin mukavia tämmöiset ystävät, jotka keräilevät kasveja 
ja kyllästyttyään lahjoittavat kukat minulle. Ou jee!

 

 

 

 

Ulkona sataa suhuuttaa ja lumi hupenee silmissä.

ILOUUTINEN:
määräaikainen työsuhteeni jatkuu maaliskuun loppuun.
Meikämartta on niiiiiiiiiin iloinen.

28 kommenttia:

 1. Pidetään peukkuja, että Hoyat alkaa kukkia teidän valoisilla ikkunoilla. ONNEE vielä, onneksi sait lahjankin tuosta. Ja niin makeen.

  VastaaPoista
 2. Posliinikukkia <3 Jos saat ne kukkimaan, mikä ihana tuoksu :)
  Onnea työn jatkolle. Minun pätkäni kestää tällä erää huhtikuun loppuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä seurata tuleeko kukkia näihin yksilöihin, toivotaan parasta, Mai. Pitää mennä kauppaan ostamaan amppeleita näille posliinikukille, teen riippuvan puutarhan.

   Ihana uutinen tuo pätkäsi. Mitäs me pätkikset. :)

   Poista
 3. Wau mikä määrä erilaisia hoyia. Jossain vaiheessa minäkin ajattelin niitä haalia enemmän, mutta olen sittemmin osannut hillitä itseni. Kyllä ne kukkivat, jos saavat valoa kylliksi. Onnea työlle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tämä pimeä jakso syödä mehut niin kasveista kuin joistakin ihmisistäkin. Pari hoyaa edellisest satsista on alkanut nuupahtamaan, täytyy yrittää antaa tekohengitystä eli lisävaloa.

   Kiitos, Tylsä Mörökölli, pätkätyöpaikka on parempi kuin ei ollenkaan työtä.

   Poista
 4. Hoyat ovat ihania kukkia ja onnittelut työn jatkumisesta, vaikka vain pätkänkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkureppu, nämä hoyat ovat erikoisuuksia ja katselin niitten kuvia netissä. Ylväitä kukkia ja kuulema usein voimakastuoksuisia.

   Toivottavasti pätkätyö muuttuu pitkätyöksi. :)

   Poista
 5. Onnea työsuhteen jatkosta :)
  Mulla on kolme Hoyaa, mutta tuo sydänlehtinen kuoleman kielissä. Jos saat omasi menestyyn, vonkaan siitä alkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti onnitteluista, pirkko!

   Sydänlehtinen hoya on upea. Ilmanmuuta saat alun! Yritän pitää hoyani hyvässä hapessa ja lisääntymään.

   Poista
  2. Sydänlehtiseni poistui tältä planeetalta :(

   Poista
  3. Älähän huoli, pirkko, mää tryykään keväällä pari lehteä taimettumaan. Näin netissä kuva, jossa oli sydänlehtiä silmänkantamattomiin juurtumassa. Palataan aiheeseen...

   Poista
 6. Aika mukavia lahjoja; niin kukat kuin työpaikkakin. Minulla on yksi posliinikukka. Se on kasvanut pari vuotta, mutta ei ole kukkinut.. Olen taitava tappamaan viherkasveja. Eivät tykkää ikkunalautojen alla hohkaavista sähköpattereista. Muualla on taasen liian pimeää. Siksi iloitsen erityisen paljon tästä hengissä olevasta posliinikukastani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, between, olen riemuissani.

   Sähköpatterien liian kuuma lämpö varmaan nutistaa useimmat kasvit, mutta eipä kasveja voi viedä kovin kauaksi ikkunoista, kun sitten ei taas riitä valo, kuten totesit. Posliinikukkasi on varmasti sopeutunut vallitseviin olosuhteisiin ja voi pulskasti jatkossakin. Olen huomannut, että kasvit kärsivät enemmän liiasta märkyydestä kuin kuivuudesta.

   Poista
 7. Posliinikukka on aivan ihastuttava kukkiessaan. Ihan hurjasti onnea pätkän jatkumisesta. Terkut täältä Ossilasta, M-L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Leena, toivotaan, että pääsen ihastelemaan hoyieni kukintaa ja tietysti kuvaaman ne myös, kuinkas muuten. :)

   Poista
 8. Täältäkin jeeee, Onnea työn jatkumisesta :D Posliinikukka on varmaan joku vanha (alkuaan), pittääpä kooklettaa hojaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Kolme kuukautta töitä ja sitten voi tulla taas uusi hanke, näin toivon.

   Joissain vanhoissa kuvissa ja elkoissa on koko seinän peittäviä posliinikukkia.

   Poista
 9. Toivotaan, että kukkasi virkoavat ja intoutuvat kasvamaan! Onnea työn jatkumisesta. Toivottavasti jatkuu vieläkin pidempään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy lähteä ostamaan lisää multaa ja amppeleita. Olen silmätellyt kukkapöytää, mikä olisi 3 metriä pitkä ja mielellään kahdessa kerroksessa. Ei ole vielä tullut vastaan. :)

   Maarit, kiitos onnitteluista, minäkin toivon töiden jatkuvan piiiiiiiitkään.

   Poista
 10. Aikoinaan mammallani kasvoi kahdessa eri huoneessa koko seinän peittävät posliinikukat, jotka olivat upeat kukkiessaan. Sen jälkeen en muista kenenkään kodissa niitä kukkivina nähneeni. Onnea niiden noiden hoitoon ja kukkimiseen :-)

  Työsuhteen jatkumisesta näinä aikoina saa olla onnellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin posliinikukat pitävät rauhasta eli eivät tykkää siirtelystä, joten seinä on varmasti suotuisa kasvuympäristö sille. Mistä seinä... :)

   Elämää Onnenpähkinässä, totta puhut eli työsuhteet ovat tiukassa.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin, Sussi! Kummasti rauhoittaa mieltä, kun on työpaikka, vaikka vain 3 kuukautta, mutta silti. Nyt voisi keskittyä kirjoittamaan...

   Poista
 12. Onnea duunin saamasta lisäajasta! Mulla on posliinikukka, joka on sit vielä ihan erinäköinen kuin nuo sun kuus versiotasi. Tai ainakin se myytiin mulle posliinikukkana. Ja kukinnot ovat nuppuina todella aivan keraamisen näköisiä, kiiltäviä ja vaaleanpunaisia kuin posliini, mutta avauduttuaan to-del-la samettisen pehmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutri, thank you! Kuvailusi perusteella voimme luottaa siihen, että kasvisi on ehta ja aito posliinikukka. Toivottavasti minäkin saan hoyani kukkimaan.

   Poista
 13. Onnittelut työsuhteesi jatkamisesta! Työt ovat nyky-yhteiskunnassa lähes kultaakin kalliimpia ja ne jotka niitä haluavat tehdä saavat olla onnellisia työpaikoistaan. Valtavia kukkaurakoita sinulla heti vuoden alussa. Mun taitaa kaikki viimeisetkin ruukkukasvit ovat kuolemaisillaan. Eka kun juoksee yhtä mittaa takaovesta ulos ja sisään eikä kaikki kukat tykkää vedosta ja viileästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Työpaikat ovat tosiaan hakusessa, eikä tietysti yhtään tilannetta paranna se, että täytän keväällä 60. Pätkätyöt ovat parempi kuin olla kokonaan ilman töitä, kelpaa minulle nämä pätkätkin, kunhan niitä riittää koko vuodeksi. :)

   Kukat eivät tosiaan kestä kylmää eikä vetoa, mutta tarviihan Ekan päästä pihalle.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...