lauantai 6. syyskuuta 2014

Kukkia ja kankaita kaaoksen keskellä


Kaaoksen huippu on saavutettu.
Tänään, lauantaina, kaikki oppikirjat ja paperit saavan luvan lähteä.
Opinnäytetyö on valmis.
Hyvästit muistiinpanoille, vinoille paperipinoille ja koirankorvaisille kirjoille.


Kuljin eilen illalla koirien (katso oikea reuna, Tuisku) pihalla.
Kaikesta huomaa etten ole ollut täydellä sydämellä pihatöissä mukana.
Samettiruusut onneksi tuovat ilokasta väriä ja
ovat pelakuiden kanssa sinnikkäitä kukkijoita,
hoidon puutteesta huolimatta.


Nyt kun opinnäyte on paketissa jää aikaa muulle.
Tämän vuoden uusi aluevalloitus on ompelu.
Ostin kolme erilaista kangasta ja nappikeon Texvexistä.
Hintaa tälle kokeilulle kertyi 10 euroa, joten eipä tullut kalliiksi.
Tarkoitus on tehdä simppeleitä A-linjaisia tunikoita.
Siis painotus on sanalla tarkoitus...
Kerron, jos saan jotakin tulosta aikaiseksi.

22 kommenttia:

 1. Onnittelut opinnäytetyön valmistumisesta! Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, Elämää Onnenpähkinässä! Nyt jää aikaa harrastuksille ja muulle elämiselle. Nukuin viime yönä hyvin, ajatukset eivät surranneet villinä opparin ympärillä. :)

   Poista
 2. Onnea saavutuksesta! Iso urakka takana. Mukavia ompeluhetkiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Satu! Iso ja antoisa urakka, välillä teki tosi tiukkaa, mutta hieno tunne, kun kaikki on nyt suoritettu. Pitääkin katsoa onko kansalaisopistolla jotakin ompelukurssia...

   Poista
 3. Aah, muistan tuon tunteen, kun sai laittaa kaikki oppikirjat pois ja keskittyä kaikkiin kivoihin harrastuksiin!
  Varmasti tuntuu kivalta ja aivan ihanalta, että uurastus on vihdoin ohi, joten suuret onnittelut opinnäytetyön valmistumisesta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jippii, Tilkkureppu! Olen tänään siivonnut koko päivän. Olen pannut paperinkeräykseen aivan KAIKKI muistiinpanot ja muut paperit, tyhjentänyt pöytää ja kaappeja ja vähän vissiin pääkoppaankinkin. :D

   Tiedät tunteen, kun olet kokenut. Hyvästi oppikirjat, tervetuloa harrastukset.

   Poista
 4. Kyl mä oon niin Ylpee mun Äipästä kun se valmistuu INSINÖÖRIKSI!

  VastaaPoista
 5. Ihan pikkuisen olet ollut ahkera!! Pojoja täydet kympit!! Nyt voit nauttia ihan täysin sydämin. Terkkuja M-L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja-Leena! En olis tosiaan uskonut pari vuotta sitten, että ihan aikuisten oikeasti valmistun. Minulla ei ole kovin hyvä itsetunto ja tämä on minulle tärkeä voitto, voitin itseni ja pelkoni.

   Poista
 6. WAU!!! Onnittelut täältä, sinä ahkera nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, Kutri! Olo on onsku ja helpottunut. Seminaari vielä edessä, mutta se ei tuottane tuskaa, puhettahan minulta tulee, olipa asiaa elikkäs ei. :)

   Poista
 7. No juu, nythän sinä ihan villiksi riehut, kun ompelemaan aiot. Hienoa, siinä on sellainen aluevaltaus, mihin saattaa jäädä todelliseen isoon koukkuun! Ja kun voitat väitteesi osaamattomuudesta, olet täydellinen ompelija. Hienoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vallan villiinnyin. ;D

   Jahkas tuut käymään, niin voistitko kaavoittaa mulle yhden A-linjaisen tunikan... Malli on, mutta ei taitoa tehdä kaavoja.

   Poista
 8. Suur onnittelut! Ole ylpeä itsestäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Olen oikein tyytyväinen itseeni, toivottavasti olen kasvanut ihmisenä, ainakin malttia on tullut lisää. :)

   Poista
 9. No, jos kerran malttiakin on opintojen myötä tullut lisää, niin kyllä se ompelu sitten sujuu. Ei se ole vaikeaa, kun vain rohkeasti aloittaa. Itse olen ommellut paljon nuorempana (nyt ei ole aikaa) ja kaikkein helpointa se on, kun ostaa valmiit kaavat niin säästyy piirtämiseltä ja mittaamiselta. Sen kun vain leikkaa oikeassa koossa olen kaavan. Hiukan haastetta tuo kyllä tuo sinun kankaasi. Katso, että ruudut asettuvat samoin päin. Mukavia ompeluhetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ups! Ostipa omeplijaharjoittelija vaikeaa kangasta, onneks neuvoit Sari, olisin varmasti ihmetellyt vasta valmiissa tunikassa, että kylläpä ruudut siksakkaa mielenkiintoisesti. :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitti, Sussi! Parasta on myös se, että nyt minulla on aikaa kommentoida teidän blogeissanne, ei jää pelkäksi lukemiseski. Sullakin on niin kaunis kylppäri tulossa...

   Poista
 11. Aioin juuri kysyä, miten saat aikasi kulumaan, kun opinnot alkavat olla päätöksessä. Mutta lopussahan ainakin yksi vastaus siihen olikin.:) Ainahan sitä jotain tekemistä on, ja löytyy myös kaikkea uutta vanhan tilalle. Minullakin on ompelukone (jopa kaksin kappalein) sekä saumuri. Kankaitakin vaikka muille jakaa, mutta hävettävän vähän tulee mitään ommeltua. Kun saisi ompelukoneelle hyvän vakipaikan jostain, niin ehkä se innostuskin siitä kasvaisi. Ei oikein huvita, kun aina pitää kone kantaa jonnekin keittiön pöydälle, jos jotain haluaa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, voishan sitä välillä laiskotella... noh, ei vaiskaan, ei sitä jaksa tekemöttömänä kovin pitkään olla. Sitä pysyy virkkuna, kun on jotain pientä puuhaa ja aivojumppaa. Sisäremppaa vois tehdä eli tapiseerata ja maalata.

   Ompelukoneelle pitäis tosiaan taikoo joku vakipaikka. Olis kone valmiina, eikä keskeneräisisä töitä tarttis aina pakata pois. Silmätelläänpä nurkkia, sinä teillä ja minä meillä, eiköhän me joku soppi keksitä.

   Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...