lauantai 8. maaliskuuta 2014

Esikevättä

Viikko sitten oli mahtavan aurinkoinen ja lämmin päivä.
Nostatti melkein puutarhailukuumetta.


Kasvihuoneen olotila olisi kaivannut siivousta.
En kuitenkaan tarttunut luutaan, vaan jatkoin pihalla köpöttelyä muinamarttoina.

Esikevät tuli ja meni.
Nyt myrksy hakkaa kattotiiliä ja sataa räntäräpäleitä.

Sain kuitenkin ikuistettua aamuaurinkoa ja puron pulputusta 1.3.



Kansainvälistä naistenpäivää!


18 kommenttia:

  1. Puutarhailun oireita minussakin, mutta maa on meillä vielä jäässä. Vielä joutuu odottelemaan.

    Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti toi aurinko herättää puutarhailuhaluja. Ootellaan, umpijäässä on maa ja taivaalta räpeksii letunkokoisia riealeita.

      Poista
  2. Ihastuttava kevät-video ja Kasvihuone-kuvassa on hieno tunnelma ♥.
    Meilläkin satoin valtavan kokoisia lumihiutaleita, mutta onneksi ne suli samantien. Nyt aurinko paistaa ja linnut laulaa -toivottavasti teilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puro porisi niin keväisesti, onneksi kännyköissä on videointimahdollisuus. Mä(kin) rakastan tuota kasvihuonettani, siinä on hyvä fengshui.

      Koirapojat paistattaa päivää terassilla, on lämmintä, onneksi taas.

      Poista
  3. Teidän kasvihuone on niin kaunis! Hyvää naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvula on tosi kaunis ja käytännöllinen. Toisaalta pikkasen hävettää, kun en viitsi kasvattaa siellä niin isoja määriä vihanneksia kuin pystyisi. Mä mielummin istun korituolissa ja kuuntelen Sävelradioo. :D

      Poista
  4. Meillä nuo räntäsateet olivat tullee aamuyöstä ja nyt paistaa aurinko miltei täydeltä taivaalta. Aivan upeaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkoi sade ja jytinä jo illalla ja paheni aamuyötä kohden. Vielä oli kuitenkin katto tallella aamulla. Huh huh.

      Upeaa aurinkoista viikonloppua!

      Poista
  5. No eiköhän olotila jouda odottamaan siihen saakka, että sille tulee käyttöä. Sitten se vasta kannattaapi lakaista. Siihen asti kandee istuu siin korituolissa ja kuunnella Sävelradiota. Terveisii M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin noin, Marja-Leena. Turha tehdä duunia moneen kertaan. Sitäpaitsi, jos oikein hyvä tuulenpuuska käy, niin se vie mennessään nuo rapsakat lehdet. :D

      Poista
  6. Párek ja Palvelijatar9. maaliskuuta 2014 klo 20.58

    Me ihastuttiin paitsi videoon myös kasvihuoneeseen.
    Tuolla aikaisemmassa postauksessa me udeltiin onko posliinikukka vaikeahoitoinen, mutta se kysely on näemmä lentänyt bittitaivaalle : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videoita on kiva tehdä ja tuo vaihtelua kuvaamiseen. Mukavaa ku tykkäsit.

      Himpsukka, olenko missannut kommenttisi. Mulla on vasta vähän kokemusta posliinikukista, mutta en pitäisi niitä vaikeahoitoisina. Liikaa märkyyttää pitää varoa, niin kuin muuten kaikkien kukkien osalta. Valo pitää olla, mutta ei suoraa paahdettaa, näin olen ymmärtänyt. Mummollani oli 50 vuotta sitten posliinikukka ja yönkuningatar (kaktus?), jotka kukoistivat hurjasti. Kysymyksessä on siis vanha lajike.

      Nämä Vekiltä saadut posliinikukat ovat keräilijöiden vaihdokkeja. Minä en näistä suuremmin ymmärrä, nekä aijo ryhtyä keräämään. Vekille jäi vielä tusinan verran kaunottaria. Katsotaan kuinka alkavat viihtymään. Kukissa on tuoksua, luultavasti joudun astmaisena ottamaan vain kuvan ja nipsaisemaan pois. Harmi.

      Poista
    2. Párek ja Palvelijatar10. maaliskuuta 2014 klo 15.22

      Kiitos tiedoista Nettimartta! Joskus aikaan ennen 'Jaappanin sotaa' meillä oli kotona posliinikukka, josta kakarana tykkäsin kovasti. Siihen ei saanut koskea ja sen kukintaa ihasteltiin vanhempieni kanssa aina. Mitään muistikuvaa sen hoidosta ei meikäläiselle jäänyt, koska olin tuolloin alle kouluikäinen riiviö. Nyt voisin vanhojen hyvien aikojen muistoksi ottaa yhden posliinikukan tapettavakseni.

      Poista
    3. Luulenpa näin, että posliinikukat ovat kiitollisia kasvatettavia. Niillä on niin vankat lehdetkin. Liikaa kun et lotraa veden kanssa, niin varmasti onnistut. Kovin isoa ruukkuakaan se ei kaipaa kukkiakseen. Luulenpa, että kun vaihdoin nämä isoihin ruukkuihin, niin ne kasvattavat ensi juuria ja vasta sitten äityvät kukkimaan. Sitä odotellessa...

      Poista
  7. Sää tosiaan vaihtui viikonvaihteessa kerralla toiseksi. Sadetta ja myrskyä seurasi auringonpaiste. Moni täällä blogeissa jo ovat kevätpuuhissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo lämpö ja aurinko saavat meidät kaikki kirmaamaan pihalle. Oksia voisi mennä leikkelemään, mutta täytyy muistaa pistää lämpimästi päälle. Kevätsää on petollista.

      Poista
  8. Hienoja kevätpäiviä ollut tällä viikolla. Olen jo yli puolet pihasta haravoinut. Harmi vaan, kun nyt luvataan kylmenevää ja viikonlopuksi lunta.:( No, ehdin vähän sisällä parantelemaan flunssaani, kun ei sitten tule pihatöistä mitään.;) Pian tuolla Kasvulassasikin on taas elämää. On se hienoa, kun kesällä oleskelutiloja on enemmän.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aurinko meitä hellinyt, harmi kun joutuu olemaan hämärissä luokissa, mut hyvä sulle, oot päässyt kevättouhujen alkuun. Olitko liian kepeissä vaatteissa pihalla, kun lenssun nappasit? Tuu pian terveeks!

      Poista

Kiitti kommentistasi, se julkaistaan tarkistuksen jälkeen, joten malttia...